I onaka sezonava ni e propadnata, neka im dade morati na site shansa, koj i da pobara... eve neka pocnat od baresi, pa ako ne go bide, neka mu dade shansa na figo, pa na zanetti kako igrac-manager... sto ke zagubime? Ako nekoj misli deka po bedno od vecer ke igrame, se laze.
Call me crazy, али ја не мислам дека сезонава е пропадната.
Прво, Милан ги сметам за најсериозен кандидат сезонава за титула, with all due respect за Наполи и Јуве, па и Рома, они се тимот кој ја има добитната комбинација, кој го има Ибра, така да среќа наша што во моментов, во најлош случај, можат да бегаат само 3 бода ...
Кад-тад, брановите неуспех ќе дојдат и кај Јуве и кај Наполи, на Интер е тоа да го искористи на најдобар можен начин.
Проблемот е што во моментов Интер не покажале ниту 5% од потенцијалот кој овој тим го поседува, Алварез за кого платија најмногу летово 2 меча по ред не е повикуван, на 100 меча беше игра на неприродна позиција, играч кој ко што рече и Ти, за година до две со правилен третман и користење на неговиот потенцијал стриктно централно во средината, може да прерасне во еден од најдобрите у Свет на таа позиција.
Да не тролам за останатите играчи моментално, Се е до тренерот кој ќе седне на местото на Гасперини, ако е Лузериери да, во тој момент сезоната пропаѓа, ако е некој друг, останува да се надеваме дека истиот ќе успее да го извади максимумот од овој тим, кој ќе донесе еден победнички менталитет во екипава кој и те како фали.
Се е во рацете на Морати и Бранка.
п.с. Тек у 12 го напуштиле стадионот Интер, т.е. Гасперини, надвор имало бајаги фанови на тимот кои негодувале за она што моментално се случува во Интер.