Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Дјуд ај ноу :) Прашањево беше колку да ви доловам колку се битни подготовките и колку се битни потешки тренинзи, а не нашиве се жалеа ептен трчале, ццц....
Тоа ми беше поентата, како може играчиве на Наполи да се утепуваат од трчање, или Удинезе лани, а нашиве после 20та минута да џогираат...
Па не можеш да ги спремиш нашиве така. Можат да пробаат и дедо ми да го подготват за спринтови ама не може повеќе човекот. Ај со ова младинава како Оби и Рики може да се игра така ама ние имаме премногу старци, кои патем навикнале на друг начин на игра. Добар тренер ќе ја подготви играта врз основа на играчите што ги има, виде тоа како беше кај Мурињо, поезија. Ние никогаш сме немале трансформација одбрана-напад како што има Наполи и како што имаше Удинезе лани... со овие играчи не може. Ја искрено се надевам дека Поли го бива па заедно со Рики, Оби и Кутињо да добиваат што повеќе минутажа и да живне работата.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Па не можеш да ги спремиш нашиве така. Можат да пробаат и дедо ми да го подготват за спринтови ама не може повеќе човекот. Ај со ова младинава како Оби и Рики може да се игра така ама ние имаме премногу старци, кои патем навикнале на друг начин на игра. Добар тренер ќе ја подготви играта врз основа на играчите што ги има, виде тоа како беше кај Мурињо, поезија. Ние никогаш сме немале трансформација одбрана-напад како што има Наполи и како што имаше Удинезе лани... со овие играчи не може. Ја искрено се надевам дека Поли го бива па заедно со Рики, Оби и Кутињо да добиваат што повеќе минутажа и да живне работата.
Абе не само ти туку и мнозинството фанови на Интер се надеваат дека подмладокот ке добие шанса, но ако не добие шанса на вакви мечеви кога?!?! Со самиот факт дека Кутињо го нема мегу резервите туку на негово место е Сулејман не ни се пишува светла иднина со таквите потези.Поготово за моралот на младите играчи, едвај чекаат да се докажат а нашион Гасперинос ги чува само за тренинг.

Подмладување имаше оваа година, како што и најави Морати но дали ке добијат соодветна шанса е прашањето.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Ама и тренерот на тренинг ги подготвува сите играчи на ист начин, поради влијанието на старите играчи и новите тренираат на таков начин. Така да подготвувањето на младите иде малце потешко, освен Оби што ора по терен :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.092
Поени од реакции
45.986
За Рики почнаа шпекулации за позајмица уште во Јануари во Арсенал, не дека се од некои релевантни медиуми ( од Аргентина ова доаѓа ), сеуште е прерано за вакви комбинации ама каде има чад таму има и оган, убаво викаат.

Која навреда е да не те повикаат во меч каде е повикан еден Мунтари, и капак на Се по мечот тренерот да ја оправдува замената Форлан - Мунтари со тоа дека фалел играч во средината на теренот баш на онаа позиција на Алварез ...

Тоа беше навистина долно од страна на Гасперини, мене по малце и срам ме фати, дури и за Мунтари ме фати жал зашто публиката изреагира бурно по таа измена, не дека Мунтари влезе туку дека извади напаѓач во ситуација кога брка резултат.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Венгер го бараше Рики, затоа со него сметаше да го замени Фабрегас. Јас сум сигурен дека за една или две сезони, Рики ќе беше еден од најдобрите играчи во средина во премиер лигата. Овие нашиве го земаат, крило го играат, напад го играат, никогаш не му го погодија местото и плус Суле го ставаат пред Рики. Кретенизам.

Некој таму ми попува дека сум кажал лоши работи за Занети, ме заболе искрено. За Занети веќе 3-4 години се молам да скрши нога или кичма, за да не може да игра фудбал никогаш повеќе.
--- надополнето: Sep 20, 2011 4:16 PM ---
I normalno deka Deki, Zaneti, Kambi i drugite dedovci, ke go branat trenerot. Normalno e toa, zatoa shto gi ostava da igraat, pa gi boli kur za rezultati.

Deki ne igrase opravdano vo svetskoto za klubovi, i uste poteceni mi se madinava od negovite izjavi, pa i na materaci.

Neka se gonat site be... ke patime dur se penzioniraat, zatoa sto ocigledno imame tapa lugje koi go vodat timot. Ocigledno e toa, ne se obiduvajte da mi isprevrtite zborovi.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Пак ја играв Интер 2 ка,едноставно 1.70 ме гаѓаше во очи јбг:)! Од една страна ако тепаме барем знам ке ја фатам 2 ка,а од друга страна ако ме заебе тогаш ваљда Гасперини ке добие шут карта,најлошо можно сценарио е да изиграме нерешно и тоа да примиме гол на крај и да искочи Морати да каже немавме среќа па затоа Гасперини ке добие уште една шанса:mad:

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Ке има пренос,така најави Бранко!
На веб страна нема ништо ставено... Затоа се зачудив.

20:00 Убавиот Антонио - играна серија
21:00 Чудно, но вистинито - документарна програма
21:35 Метео

Да не биде чудно но вистинито резултатов вечерва :):):)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Abe okej, biznis si e biznis. Jas ja igrav 2-2, 3+. :D
You poor bastard :)

Ние имаме некаков си проблем со онаа бескрајна низа од настапи на Занети. Човекот повеќе да се повредуваше и да правеше паузи, полесно ќе беше и за него и за тренерите да го почнуваат од клупа. Ако можеа Сколс и Гигс, зошто тоа кај нас би било херес. Мене не ми смета Занети на терен, ако тактиката го дозволува тоа. Да играш тактика со два брзи бека и едниот да е Занети, да го играш Занети стопер само за да игра... тоа е стварно кретенизам.

Мунтари на клупа а Кутињо и Алварез да ротираат (не ротација терен/клупа туку кулупа/трибина) е навистина нешто што не можам да го сварам, нема начин и тоа е тоа.

Ништо не не оправа освен подлабоки и ригорозни промени.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
We want Gasperini head!
Не само тоа, туку и да се воспостави ред, да се знае еден круг од 15-16 играчи на кои сериозно се смета и да им се стави до знаење на некои играчи дека во иднина ќе играат се помала улога. Не може играч кој само со магарешки инает остана во клубот, на кого му беше јасно ставено до знаење дека нема место за него, да им го зема местото на помладите и да биде резерва на Форлан да му се невиди... тоа никаде го нема. Тоа не е ред, тоа е хаос.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Не само тоа, туку и да се воспостави ред, да се знае еден круг од 15-16 играчи на кои сериозно се смета и да им се стави до знаење на некои играчи дека во иднина ќе играат се помала улога. Не може играч кој само со магарешки инает остана во клубот, на кого му беше јасно ставено до знаење дека нема место за него, да им го зема местото на помладите и да биде резерва на Форлан да му се невиди... тоа никаде го нема. Тоа не е ред, тоа е хаос.

Kajgana Shop

На врв Bottom