Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
ej bez mnogu zaebancii ., dodushe ushte koga e pochnata temava ., za zaebancija e postanovkata ., tuku dajte primer kade ., zhivotno li rastenie li ., se klecaat megusebe., vo prirodata.........ateistite imaat prednost vo objasnuvanjeto z,sh kaj niv se e na nauchna baza postaveno., ......a vernicite znaeme ushte vo start kakvo mislenje imaat za ovaa tematika.,....

koj e vo pravo., idninata na svetot zavisi dali gejovite se ispravni ili za nepriznavanje nivno asteroid ke ne strefi

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Па хетеросексуалците и не бараат права, не парадираат не викаат и кукаат по амбасади за некакви дискриминации.... хетеросексуалноста е нормална појава.
Коче вика дека 10% од популацијата во МК се гејој и дека им требаат закони, устав, знаме... бара од политички партии некекви договори, нуди гласови...
Во чие име, кај се тие 100-150.000 гејој? дај да ги видиме каде се како се организирани... на парада само Коче маршира и парадира, на ТВ емисии само тој излегува... па тој технички и не е геј оти треба да има машки партнер за да биде геј. Ако државата му признае права, тој комотно може да бара да му се увезе еден геј за да може да направи геј заедница.
Хетеросексуалноста е номална појава бидејќи хетеросексуалците не парадираат, не бараат права и не плачат по амбасади, а гејовите се боли бидејќи го прават тоа. Зошто воопшто хетеросексуалец би плачел во амбасада за сексуална дискриминација? Некој геј го омаловажува, му се закануваат нa работното место доколку под итно не стане геј?
Ако Кочо се бори за правата на хомосексуалците, тогаш јас сум Махатма Ганди! И ако Кочо кажал нешто, зошто тоа хетеросексуалците да го прифаќаат здраво за готово? Нели е болен, зошто безрезервно му се верува на фактите кои ги изнесува? Чудно...
И зошто е потребно да се види геј популацијата на купче? Тој што е геј, геј е поради лично себе, а не поради колективата. Баратаме со бројки на Македонци во Бугарија. Каде се тие Македонци? Освен организацијата ОМО - Илинден - Пирин, јас друг глас не сум слушнал... Знали ли тоа дека освен неколку Дон Кихот-и, нема други Македонци во Пирин?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Хетеросексуалноста е номална појава бидејќи хетеросексуалците не парадираат, не бараат права и не плачат по амбасади, а гејовите се боли бидејќи го прават тоа. Зошто воопшто хетеросексуалец би плачел во амбасада за сексуална дискриминација? Некој геј го омаловажува, му се закануваат нa работното место доколку под итно не стане геј?
Ако Кочо се бори за правата на хомосексуалците, тогаш јас сум Махатма Ганди! И ако Кочо кажал нешто, зошто тоа хетеросексуалците да го прифаќаат здраво за готово? Нели е болен, зошто безрезервно му се верува на фактите кои ги изнесува? Чудно...
И зошто е потребно да се види геј популацијата на купче? Тој што е геј, геј е поради лично себе, а не поради колективата. Баратаме со бројки на Македонци во Бугарија. Каде се тие Македонци? Освен организацијата ОМО - Илинден - Пирин, јас друг глас не сум слушнал... Знали ли тоа дека освен неколку Дон Кихот-и, нема други Македонци во Пирин?
нема бројки - нема права
така е сегде во свет. И јас не можам сам да побарам било каква измена на закон или устав без потписи на иљадници на граѓани со име презиме и лична карта, не можам ни партија да основам без депониран спиок на членови во суд.... то важи за сите. Инаку може како шо е случај со гејојте да дојде до злоупотреба.
А нешто не ми е позната ни бројка на гејој во македонија кои се претепани, уапсени, малтретирани, избркани од работа... затоа што се гејови. Дали има некој таков податок. Валеиден , званичен а не муабети од стилот “јас ти гарантирам... имав другар кој се знае со еден чиј кум виде...“

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Мене ми кажваја дека во Камарите вриело од педери. Сеа шо значи то дека не треба да ом таму ?
Не бе. Дур не се лапат пред мој очи и слични такви, за мене, грозни работи, шо сакат нека прат - како шо одговорив на анкетата сеедно ми е.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
нема бројки - нема права
така е сегде во свет. И јас не можам сам да побарам било каква измена на закон или устав без потписи на иљадници на граѓани со име презиме и лична карта, не можам ни партија да основам без депониран спиок на членови во суд.... то важи за сите. Инаку може како шо е случај со гејојте да дојде до злоупотреба.
А нешто не ми е позната ни бројка на гејој во македонија кои се претепани, уапсени, малтретирани, избркани од работа... затоа што се гејови. Дали има некој таков податок. Валеиден , званичен а не муабети од стилот “јас ти гарантирам... имав другар кој се знае со еден чиј кум виде...“
Нема евидентирани бројки затоа што не постои закон во Македонија каде што хомосексуалците се заштитени, и не постои бројка зашто во законот за антидискриминација никаде не фигурираат хомосексуалците, односно оваа влада и понатаму останува слепа на фактот дека освен хетеро популацијата има и нешто поинакво. Како сакаш да се жалат тие луѓе кога воопшто не се препознаени дека постојат?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нема евидентирани бројки затоа што не постои закон во Македонија каде што хомосексуалците се заштитени...
Заштитени како бели мечки :icon_lol:? Загрозен вид во изумирање :icon_lol:.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Мене ми кажваја дека во Камарите вриело од педери. Сеа шо значи то дека не треба да ом таму ?
Не бе. Дур не се лапат пред мој очи и слични такви, за мене, грозни работи, шо сакат нека прат - како шо одговорив на анкетата сеедно ми е.
Јас сум скоро секоја вечер таму, педери немам видено...
:vozbud:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Нема евидентирани бројки затоа што не постои закон во Македонија каде што хомосексуалците се заштитени, и не постои бројка зашто во законот за антидискриминација никаде не фигурираат хомосексуалците, односно оваа влада и понатаму останува слепа на фактот дека освен хетеро популацијата има и нешто поинакво. Како сакаш да се жалат тие луѓе кога воопшто не се препознаени дека постојат?
земи отвори устав и прочитај... во македонија не е дозволена никаква дискриминација, не знам што запнале гејојте нив посебно да се набројат, а оти да не се наброи и забрана за вицеви на плавуши... или вицеви за полицајци.... или дискриминација на многу ниски и многу високи луѓе... дискриминација на луѓе со голем нос.... на луѓе кои многу се потат под мишки.....

1.Хомосексуалноста не е забранета
2. Никој во Македонија не може да биде дикриминиран по било кој основ

ете тоа е доволно за сите. Зошто гејојте имаат желба јавно да се искажуваат, сакаат јавно да зборуваат за својата сексуална определеност, за сексуални навики обичаи и традиции, да се пиши за нив, да парадираат јавно и нападно облечени, да се снимаат емисии за нив да се пишува по весници... то не ми е јасно. Сексот е интимна работа на секој чоек. Јас на сабајле не отварам џам и рикам ПООООО ШУБО КЛЕЦКАВ НЕВЕСТАТА СНОШТИИИИИ Гејој, негејој, апстиненти од секс и брак... сите сме граѓани на РМ и за сите подеднакво важат сите закони и уставот на РМ. Никој не е ни над ни под законите.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Као демек они физички се различни, со рогови и опашка, или розева танга какви што ги гледаме по парадите низ белиот свет?
Овај, јас се заебавав со постот... (очигледно не многу успешно :))

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
па да, доста муабети се вон секаков вкус, како и овие овде. Во доста муабети не се поштува личниот избор него оној на колективот. Колективот таму е запоседнат од не-верници, овде од не-лгбт популација. Ете...на прашањето зошто толку против и омраза кон верник, одговорите се шта да ти причам, одма нешто мрачен век, одма се вадат биологии и географии, историја за петто...не се ни отвора муабет у тие теми. Саме хере...нормално чоек ќе иде до негде со муабет и ќе се откаже. Зш да лечи его некому? Саме хере.
Пак почнуваш да си безобразен и тоа на теми каде не баш борават оние кои ги кудиш. Тоа е, Лурц, педерски. Не гејски или лезбејски, него баш педерски.

Јас, како неприсутен, а прозван, сакам да те замолам да ни објасниш кои тоа неверници шират ОМРАЗА КОН ВЕРНИК?!?!

Ова се, Лурц, опаки зборови. Те молам за едно кратко објаснување.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Ова се, Лурц, опаки зборови. Те молам за едно кратко објаснување.
немам намера ниту должност никому да објаснувам. Кој сфати, ок....кој се пронајде во постот, жалам, јбг.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
немам намера ниту должност никому да објаснувам. Кој сфати, ок....кој се пронајде во постот, жалам, јбг.
Жалам и ја. Ставање на купче на сите членови е тужно. Поготово за некој со толку искуство на форумот. Да не ме мрзеше ќе те читав и на овој под-форум, ама само ќе се нервирам и љутам. Си викам, батали.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А бе еден педер што го знам и тој пред умирање, на игла е или беше само за него бар не се исплати бре, нема економска логика.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
А бе еден педер што го знам и тој пред умирање, на игла е или беше само за него бар не се исплати бре, нема економска логика.
А што си се засекирал ти толку за економската
исплатливост, никој не те тера тебе да отвориш геј бар, за тоа нека се секира газдата на барот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom