Nokia C6

http://2be.com.mk/mobile.php?open=537&class=9

Јас од 2Be го земав со кредитна картица, али се изнамачив дур го земам, немале ваму немале таму од ваму од онаму и чекав да го донесат од некој салон во Битола и шуќур бидна и си го купив (y)

па пример ете, вчера вечерта го извадов од полнач во 1.30 отприлика, проверив фб преку него и 2 песни на јутјуб, сабајлето алармот 2 пати звона, уште 3 мин послем то на нет бев и веќе 2 цртички паднаја, уште 5 останаја.. а плус за разговор воопшто не го користам, зошто не сум во мк, и немам мрежа тука, роаминг или слично
Другар ај вака. Ќе земеш ќе го полниш телефонот негде од прилика за 2 саати треба да ти биде полн. Не го оставај подолго време штом се наполни и одма извади го од пуњач нека биде негде до тебе за да го слушнеш кога ќе направи тит, ама предходно потроши ја батеријата додека да почне да титка. Јас на мојата 5800 ако го оставам цела вечер да се полни помалце ми трае бат него ли да го оставам да се наполни и одма да го извадам затоа ова ти го кажав од искуство. Пробај вака и кажи што ќе биде. Кај мене држи од 1 ден па до 4 дена ;) зависи што правам ;)
--- надополнето: Sep 3, 2011 6:44 PM ---
http://2be.com.mk/mobile.php?open=537&class=9

Јас од 2Be го земав со кредитна картица, али се изнамачив дур го земам, немале ваму немале таму од ваму од онаму и чекав да го донесат од некој салон во Битола и шуќур бидна и си го купив (y)
Да те прашам дали и кај тебе наместо текст и бројки дава коцкички или само кај мене е тоа на страната што си ја оставил од 2be ?

Да те прашам дали и кај тебе наместо текст и бројки дава коцкички или само кај мене е тоа на страната што си ја оставил од 2be ?

http://i.imgur.com/e4grj.png

инаку единствена мана за мобилкава е дека тежи ко камен в'џеб, понекогаш може да се блокира и тач-скринот да не фаќа али не е страшно, некои погочеми мани нема, држи батеријава ама и не го гњавам многу, wi-fi-то не ми фаќа на мојов рутер дома инаку по слободниве мрежи надвор и кај други си сурфа без гајле (y)

http://i.imgur.com/e4grj.png

инаку единствена мана за мобилкава е дека тежи ко камен в'џеб, понекогаш може да се блокира и тач-скринот да не фаќа али не е страшно, некои погочеми мани нема, држи батеријава ама и не го гњавам многу, wi-fi-то не ми фаќа на мојов рутер дома инаку по слободниве мрежи надвор и кај други си сурфа без гајле (y)
Средив со страната фонтот не ми бил ок.
Телефончето е солидно може и да се рече добро како мислиш да замрзне да не работи тоа може да се случи зимно време или со ладни прст да допираш на него и да не реагира затоа што е капацитивен на допир од прст и на човечката телесна температура ;)

Другар ај вака. Ќе земеш ќе го полниш телефонот негде од прилика за 2 саати треба да ти биде полн. Не го оставај подолго време штом се наполни и одма извади го од пуњач нека биде негде до тебе за да го слушнеш кога ќе направи тит, ама предходно потроши ја батеријата додека да почне да титка. Јас на мојата 5800 ако го оставам цела вечер да се полни помалце ми трае бат него ли да го оставам да се наполни и одма да го извадам затоа ова ти го кажав од искуство. Пробај вака и кажи што ќе биде. Кај мене држи од 1 ден па до 4 дена ;) зависи што правам ;)?

пробав така, одма го извадов, издржа едвај еден ден, нормално, без гибање, послем го наполнив пак, подолго време, вчера цел ден си беше со сите цртички, станвам денес сабајлето, останале уште 3. и најјако е , кога ќе ми се испазни скроз и исклучи, да пробам да го приклучам, не дава знаци на живот, оти претходните телефони кога така ќе ми се исклучеле скроз ради празна батерија, да пробав да ги вклучам, се вклучуваа, барем на 2-3 мин, овај ништо. а најтрагично е дека го купив од амазон и незнам како да напарам за гаранцијата.... :(

пробав така, одма го извадов, издржа едвај еден ден, нормално, без гибање, послем го наполнив пак, подолго време, вчера цел ден си беше со сите цртички, станвам денес сабајлето, останале уште 3. и најјако е , кога ќе ми се испазни скроз и исклучи, да пробам да го приклучам, не дава знаци на живот, оти претходните телефони кога така ќе ми се исклучеле скроз ради празна батерија, да пробав да ги вклучам, се вклучуваа, барем на 2-3 мин, овај ништо. а најтрагично е дека го купив од амазон и незнам како да напарам за гаранцијата.... :(
Тоа што не ти се пали од кога ќе се уклучи телефонот тоа занчи дека секој електричен предмет кој ќе го вклучиш при вклучување троши од 3 до незнам колку пати беше повеќе струја. Со што ова кај нокиите е направено штом ќе ти се исклучи телефонот да неможеш да го вклучиш за да си ја заштитиш повеќе батеријата. Што е до тоа што си го земал од амазон незнам како идат тие работи али ако имаш гаранција ќе треба и телефонот и батеријата да ги пратиш тамо на сервис па они да проверат или незнам ако си во македонија иди до сервисот али немаш поевтина батерија под 2000 денари за нокиа во овластениот сервис ;)

Тоа што не ти се пали од кога ќе се уклучи телефонот тоа занчи дека секој електричен предмет кој ќе го вклучиш при вклучување троши од 3 до незнам колку пати беше повеќе струја. Со што ова кај нокиите е направено штом ќе ти се исклучи телефонот да неможеш да го вклучиш за да си ја заштитиш повеќе батеријата. Што е до тоа што си го земал од амазон незнам како идат тие работи али ако имаш гаранција ќе треба и телефонот и батеријата да ги пратиш тамо на сервис па они да проверат или незнам ако си во македонија иди до сервисот али немаш поевтина батерија под 2000 денари за нокиа во овластениот сервис ;)
видов на нет кинески батерии за ц6ка со2400 mAh за 12-13 долари негде... :)

http://www.ebay.com/itm/2400mAh-Hig...ccessories&hash=item1c1e1a94ed#ht_3347wt_1037

Не успеа ништо да направиш со гаранцијата ?
незнам, се ми е комплицирано, си порачав нова батерија од eBay па ќе видиме со неа како ќе оди... а дали има шанса полначот да е зафркнат?

има пробај со друг тоа заборавивме ;)
ама немам полнач друг да најдам тииих :/ а преку усб не можи да се полни колку шо видов... а и порачав нова батерија, па здравје ко ќе си дојдам мк, ќе видам како ќе се одвиват работите :)

ама немам полнач друг да најдам тииих :/ а преку усб не можи да се полни колку шо видов... а и порачав нова батерија, па здравје ко ќе си дојдам мк, ќе видам како ќе се одвиват работите :)
абе ц6-01 ти е ? ако е треба да се полни а ц6 незнам али ако ти е микро полначот (како усбто микро усб тогаш треба да се полни)

абе ц6-01 ти е ? ако е треба да се полни а ц6 незнам али ако ти е микро полначот (како усбто микро усб тогаш треба да се полни)
не, не, Ц6-00, онај со qwerty лизгачка тастатура... јас имам усб кабел, и имам од мојот друг телефон, ZTE Racer полнач, кој има еден кабел и за усб и за полнење, па го поврзав таму, незнам дали ме разбираш како напрајв :)

не, не, Ц6-00, онај со qwerty лизгачка тастатура... јас имам усб кабел, и имам од мојот друг телефон, ZTE Racer полнач, кој има еден кабел и за усб и за полнење, па го поврзав таму, незнам дали ме разбираш како напрајв :)
Ај објасни ми го само поврзувањето сакаш да кажеш немаш оригинал полњач ?

Ај објасни ми го само поврзувањето сакаш да кажеш немаш оригинал полњач ?
не, не, имам оригинален полнач, ама си реков да го наполнам преку усб кабел, ама не ми полнеше. кога го купив зте рејсерот, ми дадоја еден усб кабел само за да го поврзвам со компјутер и истиот да го поврзам на додаток за да го полнам. сега усб каблето од нокиава го поврзав таму, ама не полнеше... иначе ми стигна и батеријата, од пред 30тина сати кај шо го извадов од полнач, го искористив само за аларм и 5 мин на вифи, досега има само 2 цртички останато... се погоде да имам уште една нокиа со исти полнач,за братми шо го купив, па сега ќе наполнам со него да видам шо ќе бидни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom