- Член од
- 2 јули 2007
- Мислења
- 465
- Поени од реакции
- 39
Утре ќе играте со Алумина? Доколку се игра, кога почнува натпреварот?
Утакмицава како да беше натпревар во кој повеќе грешки ќе направи. Алумина е убедливо најслабата екипа против која сум играл откако сум во Славија. Сигурен сум дека дури и младинците на Вардар ќе ги сомелат.Алумина-Славија 2-2 (1-1)...
Мирољубив меч, без многу жар помеѓу две млади екипи со просек по 19 години.
Од тоа што избројав точно 29 гледачи го проследија овој меч
Дефинитвно Алумина е тим со најмалку публика...
И кај нас нема многу али држиме некој просек и има убава атмосфера...
И од овие 29, повеќе од 20 беа фанови на Славија...
Мечот го почнавме одлично, по неколку полушанси со голот на Дино Дамјанопвски кој како брз воз се прошета низ домашната одбрана поведовме со 0-1. Имавме игра, посесија, шанси од време на време и се случи тежок кикс. Левиот бек Синадиновски лошо врати една топка накај голманот, незнаејќи дека позади има противнички играч. Урош Шикмановиќ кој лани играше за Вардар ја украде топката и не му беше тешко да израмни на 1-1.
Тогаш нашите паднаа. Алумина ја презеде инцијативата а имаа и по некој опасен удар.
На почетокот на вториот дел шанса имаше нашиот напаѓач Деко, но се посрамоти а во истата акција и Кешкец утна добра шанса...
Алумина запна. Почнаа да трчаат, а нашите само немо гледаа...
Па така постигнаа фантастичен гол за 2-1, а да не се повредеше Шикмановиќ којзнае колку ќе загубневме...
И така безнадежни добивме слободен откосо од 20-тина метри. Кешкец одлично нафрли а Гоне Ангелов израмни на 2-2
Дојодвме по победа, а на крај заминавме со среќно реми со гол во 85-тата минута
The Dude беше капитен денес, али слаб меч братко
Немавме средина денеска, затоа не дојдовбме до трите бода...
А и грешката при израмнувањето не пресече...
Следен меч, дербито со Маџари во сабота, па после нема веќе среда-сабота...
Еве: http://makfudbal.com/index.php?option=com_joomleague&view=results&p=62&Itemid=120Decki, znae nekoj da mi kaze kaj da vidam rezultati? tretaligasever.tk ne funkcionira nesto....