Македонија - Русија, (меч за третото место) 18.09.2011, 16:30 часот

Дали ќе победиме ?

• Да!

Гласови: 236 86,8%
  • Да!

Гласови: 36 13,2%

• Вкупно гласачи
    272
Член од
7 септември 2011
Мислења
122
Поени од реакции
48
Одбраната баш и не ни беше многу добра. Русите имаа 21 или 22 офанзивни скока. Толку и Шпанците немаа против нас. Мислам дека тука е клучот за поразот. Не го затворивме рекетот. Нападот го играме исто секоја утакмица. Шутот на Дамјан јебига, не е толку млад веќе и неискусен па да може да кажеме дека ради тоа промашил. Али не можам да му бидам лут него и на било кој. Им покажаа момците на Европјаните дека и тука се игра баскет, и дека и ние може да бидеме меѓу најдобрите во нешто. Ова првенство ако паметно се работи понатаму може да биде вистински момент за пресврт и афирмација на Мак. баскетот. Но за тоа потоа ќе мислиме.
Сега треба да се слави, 4то место не е мала работа сепак. :)
KAKO, KAko coek so 3 centri? Ne se ni centri klasicni.

Abe sekoja cest i da smislime samo ni ostanuva nas na navijacite i makedoncite nekoj posseben precek. IDEI?

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ој змејови...ви се отвори апетитот до небо. Дај бидете реални ова е огромно достигнување на нашата репрезентација која претходните учества имаше едвај 2 победи. Сега стигнавме до полуфинале...игравме за бронза. Нареден пат повеќе. Сега за сега ова е феноменално...уживајте ебаве!

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Сепак секогаш крајот ни е лош ... Дојдовме да играме со 7-8 играчи од кои 5-мина играат по 35 мин игра , Браво за Соколов дрвото што сите натпревари ги зае*а Самарџиски џабе има 2 и 15 см , Џековски се извади чат пат со газо оти обрачот неможеше да го погоди а и да поврзи едно подавање , незнам ај колку да не испаднам најголем критичар ќе им речам браво заради Националното чуство што го прикажаја кон Македонија .
Се надевам дека некогаш ќе ги чуваме моментите за самиот крај и да не скокаме пред време тепаме ова она летање во облаци ... до тогаш се молат сите што ,,имаат појма од кошарка “ а коментираат како инструктори да не јадат ла*а !

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Последен пост ми е ова на темава неможам да ги читам коментариве идиотски.

Имаме одлична база на играчи, Илиевски е во најдобрите години 31, Антиќ 29 и Гечо 34. Тука се Војдан и Дамјан, посебно од Војдан очекувам да се развие во страшен играч малиот има потенцијал. Самарџиски е исто така 24-5 му треба само дотерување за позицијата што ја игра. Кирил Николовски исто така ке се развива има потенцијал и кај него. Борче изјави дека ке продолжи да игра за нас и тука сме стегнати.

Во ротацијата ни остануваат Соколов, Чековски, Ристе Стефанов, Дамјан и да видиме некое ново дете да извадиме.

Словенија 2013 доаѓа фалангата!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Сега го дадоа целиот тим и сите беа со солзи на очите вклучувајќи го и Марин Докузовски.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Кој иде на тројка друже, тоа само на филмови. Со Литванија таква беше ситуацијата, ако примети убаво првичната тактика никогаш не беше идење на тројка.
Русија иде на тројка. Така и не тепаа пред една недела...

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Биди реален и број ги 5-те загубени топки на Илиевски ,особено 2 при резултат 55-52.Држењето на топката до 8-10 секунди до крај и тек после предавање страшно ме иритираше цело првенство ,се извади за нив со тројката ,ама сега пак продолжи.
Не го крши колективниот дух ,сите грешеа по нешто ако гледаш така и секој пораз и секоја победа е заедничка.Играта заврши пред сат и пол ,штета немаме можност да ги вратиме назад работите.
Во право си за едно ,овие дечки за разлика од 'фудбалерите' имаат муда од СЛОН!И за таа работа ако не нешто плус,заслужиле едно огромно браво!
:cuc:
Мислам дека имаше Илиевски 2 или 3 загубени топки во цел натпревар... Имаше Илиевски и 4-5 асистенции и една клучна за продолженија која ја промаши Дамјан... Имаше Илиевски и неколку украдени топки...Во секој натпревар или Илиевски или Мекејлеб ја држеа топката до 8-10 секунди до крај на напад. Повеке би рекол дека тоа е некоја си тактика на Марин...
Не го кршам колективниот дух туку сум реален... И еве кажи ми и ти кој беа кај нас оние кој не држеа во игра во овој натпревар...

Сепак на оваа европско нашите покажаа многу... Покажаа срце, покажаа колективност, покажаа сплотеност и за тоа треба да бидеме горди, за сите солзи кои ги пролеаа денеска треба да им се заблагодариме....
Браво момци

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ае видете ја тарасата на гоце :) :) :) :) :) ма да ма да песната гласи ГОЦЕВАТА РАСА
како и да е ајде да се посмееме

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Кога Илиевски ја даде тројката во клучниот момент од него Бог направивте а кога Дамјан пропушти во клучен момент само го пцуете. Па какви навивачи сте вие ?
јас не пцујам по дамјан, јас реков дека тој заеба и нема да му простам, тоа не е пцуење, си изигра колку што може ама тоа што го промаши беше катастрофа, 4 не е лошо пак ќе повторам, ама бронзата ни беше на дофат

M

Mario Gómez

Гостин
Последен пост ми е ова на темава неможам да ги читам коментариве идиотски.

Имаме одлична база на играчи, Илиевски е во најдобрите години 31, Антиќ 29 и Гечо 34. Тука се Војдан и Дамјан, посебно од Војдан очекувам да се развие во страшен играч малиот има потенцијал. Самарџиски е исто така 24-5 му треба само дотерување за позицијата што ја игра. Кирил Николовски исто така ке се развива има потенцијал и кај него. Борче изјави дека ке продолжи да игра за нас и тука сме стегнати.

Во ротацијата ни остануваат Соколов, Чековски, Ристе Стефанов, Дамјан и да видиме некое ново дете да извадиме.

Словенија 2013 доаѓа фалангата!
Точно така. Што не спречи да бидеме шампиони?

1. Мала ротација, слаба клупа.
2, Николовски и подоцна Гечевски.
3. Чековски колку и да се труди не го бива,

Идеме понатака, ова е успех и покрај лошото издание денес на нашите играчи под кошевите треба да сме среќни. Ќе гледаме кошарка пак за помалце од 10 месеци.

Него ме интересира, пошо не играме квалификации за еуро 2013, дали ќе играме пријателски, или репрезентацијата воошто нема да се соберат кога има квалификации?

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Е како шо кажа некој член погоре развивме големо ривалство со една голема кошаркарска велесила. Оваа фаца гробаров Кириленко пак ќе ја прави на наредното европско кога нашиве момци ќе го средат.

Член од
4 април 2011
Мислења
152
Поени од реакции
89
јас не пцујам по дамјан, јас реков дека тој заеба и нема да му простам, тоа не е пцуење, си изигра колку што може ама тоа што го промаши беше катастрофа, 4 не е лошо пак ќе повторам, ама бронзата ни беше на дофат
Епа гледаш немало да му простиш. А да погодеше ќе го издигаше. Е кога погодуваат ги издигаме кога промашуваат ги напаѓаме наместо секогаш да сме со нив. Ок сепак твоја работа. Чао

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Русија иде на тројка. Така и не тепаа пред една недела...
Русија иде на отворен играч, отворен играч се остава на тројка зашто најмала веројатност е дека ќе погоди центарот нивен од таму. Да идеш на тројка на 11 секунди пред крај е рамно на самоубиство, поготово знаејќи колку нашите центри рипаат во моментот. И јас сакав да идеме на тројка, ама друго е што е реално возможно, еднаш имаме шанса за бронза, нема да ја коцкаме на тројки.

И, кој ќе ја шутираше, мислиш русите ќе дозволеа Илиевски, Мекејлеб или Стојановски да шутнат? Не.

Ќе требаше Антиќ, Чековски или не дај боже Самарџиски.

Дај веќе ако дискутираме за should have, could have - нека држат вода муабетите.

Kajgana Shop

На врв Bottom