Македонија - Русија, (меч за третото место) 18.09.2011, 16:30 часот

Дали ќе победиме ?

• Да!

Гласови: 236 86,8%
  • Да!

Гласови: 36 13,2%

• Вкупно гласачи
    272
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Хрвативе дркаат на нас,ние сме победници за сите на ова ЕП.Сликата со Илиевски ме ежи,човек со муда.:cuc:

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Некои пацери да ги тепавме шпанците и после да изгубевме у финале, пак немаше да бидат задовлни, затоа што тоа не би било тоа, ќе бараа злато...ама ако. Момците таму дадоа максимум од себе, последните утакмици ги изигравме без Гечевски, со прилично слаба клупа и некој овде ќе се дрзнува да ги плука затоа што не претставија во Европа и светот на најдобар можен начин и уште повеќе, затоа што направија нешто што никој не можеше да го направи последниве години, не обедини сите во земјава.

Горд сум на сите момци од репрезентацијата, браво за подвигот што го направивте, браво за тоа што не се предадовте и отидовте до крај! Неизмерно сум ви благодарен за радоста што ми ја донесовте. Се надевам ова ќе биде поттик и за другите спортисти во земјава.

Дамјан, момче македонче, им се случува и на најдобрите. Главата горе момци, светла иднина е пред вас.

Европско 2013, bring it on!

Член од
4 април 2011
Мислења
152
Поени од реакции
89
никогаш нема да му простам на дамјан за ова, шо сака нека направи во иднина
Многу му е гајле на Дамјан ти што мислиш. Во иднина тој само за тебе ќе игра за да му простиш :tapp:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.372
Тоа е, стандардна приказна - гинеме во одбрана ама се зезнуваме во напад. :)
Нападот да ни беше доволно добар како одбраната, мислам дека и во финале ќе игравме.
Одбрана изигравме одлично, напад не баш добро.
Денес ги гледав само мал дел од третата и цела четврта четвртина, незнам зошто и како дојде до ова да се плука по Антич и Чековски, знам и видов дека Чековски имаше добри пробивања и четири поени во тој период додека гледав. Ама имавме мизерен скок, премногу лесно им дававме на русите втора шанса. Мислам дека тоа не сјеба многу.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Па фала богу дека сакаме и очекуваме, спортски е.
Подобро така него ко неписмениве од претходните страни што плукаат.
Така да и ти олади не го тупи.
не го тупам, ја сум само РЕАЛЕН за разлика од некои што летаат во облаци

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Штета. Како што кажа и Докузовски на тв, после толку борба штета што останавме не наградени, ама тоа е.. здравје.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Значи колку и да сакам да не се лутам за шутот на Дамјан неможам. Млад, неискусен, трема незнам што уште. Се случува на сите, се случува на секој но луѓе сам под кош нема човек до него, сите се на два метри оддалечени, од десна страна .... Па што повеке требаше. Искрено овој натпревар го одигравме само со Мекејлеб и Илиевски другите беа изгубени во време и во простор. Антич ја погоди тројката која не доближи, која ни даде крилја. Но тоа беше се. Војдан погоди една тројка и тоа беше и од него. Самарџиски ке беше од голема корист доколку не ги направи оние дебилски фаули... Чековски денес незнам... Арно и што погоди обрач при еден шут....
Им благодариме за резултатите, им благодариме за сите радости, но ова денеска беше рамно на катастрофа... Но сепак не беше Дамјан единствен виновник... Па центрите ни ги немаше никаде. Имаше ситуации каде Русија имаше по четири офанзивни скока. Играат повторно четвртина и пол со 4 лични грешки на клучните играчи Мозгов и Кириленко...
То је то што би рекол Катанец но сепак барем сме четврти во Европа, први на балканот.... Им благодариме на нашите за се што направија....
Значи колку и да сум изнервиран не сум незадоволен... Ова е фантастичен резултат, можеше да биде и подобро... Главите горе одиме на олимписки игри....

Член од
4 април 2011
Мислења
152
Поени од реакции
89
Алоооооооо види Лестер колку поени има и како игра за разлика од дрвово невидено што само усерува и промашува.Гомнарррррр невиден ,се да му ебам:mad::mad:
Оди лечи се.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Докузовски је преминуо све рекорде модерне кошарке,са ротацијом 7,8 играча без Гечевског,слишајте ги Хрватите...готово животот ми се придаде.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Нападот да ни беше доволно добар како одбраната, мислам дека и во финале ќе игравме.
Одбрана изигравме одлично, напад не баш добро.
Денес ги гледав само мал дел од третата и цела четврта четвртина, незнам зошто и како дојде до ова да се плука по Антич и Чековски, знам и видов дека Чековски имаше добри пробивања и четири поени во тој период додека гледав. Ама имавме мизерен скок, премногу лесно им дававме на русите втора шанса. Мислам дека тоа не сјеба многу.
Океј скоковите беа дел од причината, ама баш периодот кога си фатил ти Чековски си ја вршеше работата - игра под кош. Пред тоа шутираше за три, што е чисто идење на среќа - која ја немавме.
Нормално дека ќе беше различно ако имавме офанзивни и дефанзивни скокови, ама со волови ко русиве тешко. Па да му јебем матер, Војдан го чуваше Кириленко добар дел од утакмицата. :)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Ако после се пројадете гомна за кој било играч од репрезентација идете да се убиете.Овие 2 недели нема никогаш да ги заборавам.Од најголеми аутсајдери ние освоивме 4 место!!!Колку победи нанижаа и тоа против солидни репрезентации меѓу кои и Грција.Го остварија сонот на сите.Да победиме една Грција во кошарка и тоа макар не било со најаките играчи.Дури и другите почнаа за нас да навиваат.Ја победивме Литванија на ГОСТИНСКИ терен пред 15000 гледачи.Пола од играчиве и не играле пред толку публика.Ако не одиграа на ова првенство машки не знам кога.200% вложија.Свака им част.Може не добија злато али сигурно заслужуваат златни споменици.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.903
Поени од реакции
30.834
НИ ЕДЕН ПОЗАР НЕ СЕ БРОИ ВИЕ СТЕ НАШИТЕ ХЕРОИ!!!
Не плукајте по Дамјан, дечково ќе биде нашиот лидер во годините што доваѓааат.
Главата горе момци, фала ви за сите убави спомени али сега не навикнавте на ова и ќе очекуваме повеќе да си знаете :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Многу му е гајле на Дамјан ти што мислиш. Во иднина тој само за тебе ќе игра за да му простиш :tapp:
чупо, не мислам само јас, тој треба да мисли што промаши, т.е ако го боли К
си навивам за македонија, за мене е доволно што дојдовме во полуфинале, ама разберете КАКВА ШАНСА СЕ ПРОКОЦКА

Kajgana Shop

На врв Bottom