Колекционери на стари пари

Член од
28 февруари 2011
Мислења
41
Поени од реакции
6
Јас имам 12 години и собирам монети имам околу триста монети и околу 35 банкноти најстарата монета ми е од 1752 а најстарата банкнота ми е од 1942 ако има некој што сака да се размениме најдете ме на фејсбук Боби Спиркоски можете и да ми ги видите :D

Член од
18 мај 2010
Мислења
149
Поени од реакции
54

Никаде не можам да најдам информации за вредноста на златников, некој ако има некоја информација нека сподели,се што знам е дека е од Leopold I (1657-1705) 1677

• Ми се допаѓа
Reactions: toz
Член од
30 јуни 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
јас собирам пари најстара мислам дека ми е од 1813 година и правам размени !!!

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај нека ми кажи некој како можам да исчистам монета пошо има зелен слој на неа и не се гледа што е и од кога е , а мислам дека има многу години пошо е останата од прапра... баба. Бтв можи да е патина (маланхидна-зелена) ???

Член од
28 февруари 2011
Мислења
41
Поени од реакции
6
чистија со што сакаш само не со солна киселина и со лимонска киселина пошто ако ја исчистиш може да ја изгуби вредноста

Член од
18 септември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo na site,
ko prvo sakam da kazam deka ovaj text, kako privaten odgovor mu go isprativ na eden clen od ovaj forum, pa togash mi dojde idea da go pisham ovaj text na site vas, pa koj ima interes neka se javi!!!

Jas kupuvam stari anticki pari i plakam dobro. Sepak da znaete deka so parite sakam da trguvam, znaci i jas sakam nesto da zarabotam. Toa znaci, ne mozam da go platam maksimum kolku sto kostat vo zapadot. Ako imate interes ispratite mi sliki od vasite parinja, samo ve molam da se dobro ocuvani parinja, a toa znaci, da se citat site bukvi i da se jasni site konturi (figuri). Pod stari anticki parinja mislam na parina od vremeto na ALEKSANDER VELIKI, FILIP (tatkomu) i t.n. Imam isto interes za rimski pari.

primete pozdrav, i ako ste ozbilna osoba, so ozbilni nameri, mozi da se razvie dolgorocna sorabotka, od koja dvete strani ke profitirat!!!
Vie ke barate parinja "tamu dolu" (vo Makedonija)a jas ( od "vo" Germanija) ke vi gi odkupuvam. Ke patuvam nekolku pati vo Makedonija i ke vi gi odkupuvam vashite pari na lice mesto, ne po posta ili slicno.

Filipov
Druze ako mozes add me na msn imam nekoja stara para jas samo ne znam tocno od kade e i sto kako ke ti gi slikam i ke vidis kakvi se .....msn: mc_pirat@hotmail.com pa se nadevam ke se dog pozdrav

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Јас имам некоја си пара,читам само на неа некој арапски букви..али треба да се чисти..сеа се мислам дали во оцет да ја лупнам..

roknroler

Umetnik
Член од
28 август 2011
Мислења
96
Поени од реакции
160
me interesiraat srebreni pari,ako ima nekoj ,i nesto od 3 rajh paricki posebno so svastikata,ako ima nekoj takvo nesto neka pise ,moze da se dogovorime za otkup

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Член од
18 мај 2010
Мислења
149
Поени од реакции
54
Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Со што да ги чистам,глеам по интернет мешаат оцет и сол и ја ставаш парата во натре,ама нели солта нагризувач е па да не се оштети..Идеа некој?

BBM

Член од
6 октомври 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Podobro da ne ja cistis monetata zosto mozes lesno da ja ostetis i nema da vredi nisto . Ako ne mislis da ja prodavas togas imas sredstvo vo Market za srebro samo nezno so raka mozes da ja iscistis . Mozes i so soda bikarbona da ja iscistis ostavi ja prvo da posedi podolgo od 10 min posle so raka samo nezno i tolku ako e srebro normalno .

Otkupuvam Banknoti postari od 1950 godina ako ima nekoj zainteresiran neka pise .

Kajgana Shop

На врв Bottom