Гладиус
notusually
- Член од
- 14 август 2008
- Мислења
- 5.508
- Поени од реакции
- 1.728
Да, да. Имам огромна навика да читам книги. Се случува да ме фати некој непродуктивен период од месец-два и да не фатам ништо освен она што ми е школски потребно. Меѓутоа во текот на целата година (особено преку лето) читам доста книги.
Навиката ако не се лажам, ми се појави како резултат на Доктор Офболи
Откако ја прочитав таа книга некаде во 1 или 2 одделение ми се појави желба да читам колку е можно повеќе.
Како што исе спомна некаде поназад, ги читам книгите за да ми овозможат имагинацијата и фантазијата да ми се прошират до она ниво да можам сам да креирам посебен свет за секое дело.
Читам исто така затоа што ја сакам литературата, без разлика дали е современа, средовековна, повоена итн.
Секое дело си е убаво на свој начин, меѓутоа понекогаш има некои кои знаат да разочараат.
Најчесто читам криминалистички, меѓутоа доста често читам и класика.
Морам и овде да го спомнам Сидни Шелдон кој си ја знае работата кога се во прашање крими-делата. Иако секое следно е налик на претходнот, сепак има некој мистицизам кој те тера да ги дочитуваш книгите до крај.
Заклучно на ова, сакам да читам книги и тоа го правам доста често
Навиката ако не се лажам, ми се појави како резултат на Доктор Офболи

Како што исе спомна некаде поназад, ги читам книгите за да ми овозможат имагинацијата и фантазијата да ми се прошират до она ниво да можам сам да креирам посебен свет за секое дело.
Читам исто така затоа што ја сакам литературата, без разлика дали е современа, средовековна, повоена итн.
Секое дело си е убаво на свој начин, меѓутоа понекогаш има некои кои знаат да разочараат.
Најчесто читам криминалистички, меѓутоа доста често читам и класика.
Морам и овде да го спомнам Сидни Шелдон кој си ја знае работата кога се во прашање крими-делата. Иако секое следно е налик на претходнот, сепак има некој мистицизам кој те тера да ги дочитуваш книгите до крај.
Заклучно на ова, сакам да читам книги и тоа го правам доста често