Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Незнаев кој дел да избришам при цитирање, убаво си ги доловил и двете страни на паричката. Ама.. ама, годините баш и не се битни, дека ако на 15 ги навикне на "којве еба, ќе дејтам кој сакам" и на одтебе напишаните 25 ќе се водат така. Ако потпадне на притисокот и кој го еба дечкото.. мислам јасно е и на 25 што ќе се случува. Сите знаеме неколку вакви изолирани случаи. Да те ранат, сигурно ќе продолжат. Јасно е дека е нејзина одлука и секој збор е излишен, ама јас и препорачувам на девојчево бунт. Субјективно. А совет, оn the record, whatever feels right.
Ако е премногу млада, без образование, без струка, без шанса да се преранува себе си, ќе треба да се курва за пари. Ти немаш 20 години, како знаеш што значи 25? Ко ја да и објаснам на баба ти што значи тоа менопауза пошто сум читал на википедија. Жената го добила преживеала скоро и заборавила, ја ќе и објаснувам?!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
Ако е премногу млада, без образование, без струка, без шанса да се преранува себе си, ќе треба да се курва за пари. Ти немаш 20 години, како знаеш што значи 25? Ко ја да и објаснам на баба ти што значи тоа менопауза пошто сум читал на википедија. Жената го добила преживеала скоро и заборавила, ја ќе и објаснувам?!
lolwat? Што е со драмава? :icon_lol:
Посочи ми родители што израснале тинејџ чедо и онака, ја оставиле да гладува на улица, да се курва, дека фатила дечко што не го симпатизираат? И ако е 25, мислам дека е време да носи одлуки (иако е уште зависна) кои ја засегаат лично нејзе и нејзината вагина. А ако е 15, дали мислиш ќе има некад mr. perfect за неа? Кои родители би одобрувале.. пардон, симпатизирале недоквакан тинејџер со константна ерекција да им го лапа девојчето? That' life, gg.

Се согласувам со твојот првичен пост, самошто јас завземав страна.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
lolwat? Што е со драмава? :icon_lol:
Посочи ми родители што израснале тинејџ чедо и онака, ја оставиле да гладува на улица, да се курва, дека фатила дечко што не го симпатизираат? И ако е 25, мислам дека е време да носи одлуки (иако е уште зависна) кои ја засегаат лично нејзе и нејзината вагина. А ако е 15, дали мислиш ќе има некад mr. perfect за неа? Кои родители би одобрувале.. пардон, симпатизирале недоквакан тинејџер со константна ерекција да им го лапа девојчето? That' life, gg.

Се согласувам со твојот првичен пост, самошто јас завземав страна.
Каква драма?

Да ти посочам родители што се откажале од ќерката дека отишла со некој што не го одобриле? Отвори дневен печат, секојдневно има по некоја таква приказна. Ама од другата страна на реката го гледаш тоа. Битно е дали она ќе си ги остави родителите за дечко, а не дали родителите ќе ја остават неа. Они очигледно си дале став, не го сакаат човекот и ќе ја притискаат. Како? Нема да и дозволуваат да излезе од дома, нема пари за облека, нема пари за ужинка, појма немам, имаат начини родителите да репресираат.

И ако можеш да заземеш страна, good for you, mighty you. Јас викам дека јас не можам да заземам страна за неа, можам за себе.

Да не биде дека не сум одговорил, дали ако има 15 ќе има некој којшто нејзините родители би го сакале?! ДА! Освен ако дома нема посесивни педерчиња што мислат дека ќерка им треба да работи у нива за они да имаат пари. Али тие не би ги нарекол родители. Thats life, fh.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
sakam da dobijam sovet bidejki sega mi e najpotreben se naogam pred golema raskrsnica:ludo sum vljubena vo edno momce i toj vo mene no moite roditeli ne ja odobruvaat vakvata ljubov bidejki ne go simpatiziraat negovoto semejstvo.Kako da postapam? Da ja odberam ljubovta ili da gi poslusam roditelite bidejki tie znaat sto e najdobro za mene? no strav mi e posle da ne se pokajam deka sum zgresila a vervite ne mozam da uzivam dovolno vo ljubovta bidejki osekam pritisok i na momenti se gusam od faktot deka moite doma ne se slozni. fala vi odnapred na site koi ke mi odgovorite
--- надополнето: Sep 14, 2011 4:06 PM ---
sakam da dobijam sovet bidejki sega mi e najpotreben se naogam pred golema raskrsnica:ludo sum vljubena vo edno momce i toj vo mene no moite roditeli ne ja odobruvaat vakvata ljubov bidejki ne go simpatiziraat negovoto semejstvo.Kako da postapam? Da ja odberam ljubovta ili da gi poslusam roditelite bidejki tie znaat sto e najdobro za mene? no strav mi e posle da ne se pokajam deka sum zgresila a vervite ne mozam da uzivam dovolno vo ljubovta bidejki osekam pritisok i na momenti se gusam od faktot deka moite doma ne se slozni. fala vi odnapred na site koi ke mi odgovorite
--- надополнето: Sep 14, 2011 4:08 PM ---
Јас познавам вакви примери и сите до еден се работи за родители апаши .
Родителите сигруно имаат некоја причина зошто не го сакаат него и неговото семејство,а ти да се откажеш од родителите за некој кој може да те остави ,ке направиш голема грешка .
Не ги ризикувај родителите за дечкото -слушај го чичко Шеик
Дрвото се гледа од коренот .

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
Каква драма?

Да ти посочам родители што се откажале од ќерката дека отишла со некој што не го одобриле? Отвори дневен печат, секојдневно има по некоја таква приказна. Ама од другата страна на реката го гледаш тоа. Битно е дали она ќе си ги остави родителите за дечко, а не дали родителите ќе ја остават неа. Они очигледно си дале став, не го сакаат човекот и ќе ја притискаат. Како? Нема да и дозволуваат да излезе од дома, нема пари за облека, нема пари за ужинка, појма немам, имаат начини родителите да репресираат.

И ако можеш да заземеш страна, good for you, mighty you. Јас викам дека јас не можам да заземам страна за неа, можам за себе.

Да не биде дека не сум одговорил, дали ако има 15 ќе има некој којшто нејзините родители би го сакале?! ДА! Освен ако дома нема посесивни педерчиња што мислат дека ќерка им треба да работи у нива за они да имаат пари. Али тие не би ги нарекол родители. Thats life, fh.
Mi se dopaga delot каде ситуацијата е сведена дечкото или родителите. Демек животот после изборот не продолжува. Јасно ми е, казнените превентиви и тоа пред да стане "курва" нали, ама тоа е дека сакаат да држат контрола. My way or the highway. Eго-бустот. Но ништо што не е пролазно. Казнените мерки имаат временски рок. Ги забораваат. Го прифаќаат. Life goes on. И дечкото стварно да бил тежок уличар, зошто сама таа да не сфати? Пола другарки ми беа вака, не гледаа бел ден ради дечковци, временски ограничени на излегување уз претерување, сите беа казнувани без мобилни, без додатен џепарац. Се преживува и така. Ниедна не стана курва, duh. Ама нека биде како што велиш. Само ме интересираше каква страна избера ти, многу длабок беше со реченицата. Topic related или? Дека првиот пост само ја обелодени ситуацијата, не тежнееше ниту кон ебиги родителите или ебиго дечкото.

Well, besides literally.

Дечкото, that is.

С

Сатори

Гостин
Mi se dopaga delot каде ситуацијата е сведена дечкото или родителите. Демек животот после изборот не продолжува. Јасно ми е, казнените превентиви и тоа пред да стане "курва" нали, ама тоа е дека сакаат да држат контрола. My way or the highway. Eго-бустот. Но ништо што не е пролазно. Казнените мерки имаат временски рок. Ги забораваат. Го прифаќаат. Life goes on. И дечкото стварно да бил тежок уличар, зошто сама таа да не сфати? Пола другарки ми беа вака, не гледаа бел ден ради дечковци, временски ограничени на излегување уз претерување, сите беа казнувани без мобилни, без додатен џепарац. Се преживува и така. Ниедна не стана курва, duh. Ама нека биде како што велиш. Само ме интересираше каква страна избера ти, многу длабок беше со реченицата. Topic related или? Дека првиот пост само ја обелодени ситуацијата, не тежнееше ниту кон ебиги родителите или ебиго дечкото.

Well, besides literally.

Дечкото, that is.
wot претпоставувам дека најбитната работа во животот на една 16 годишна девојка треба да биде дечкото?
Зошто кога така поставуваш принцип на делување, не се битни овие „дегени“ кои што ја створиле, ја сакаат и прават се што можат за неа, кој курац фактор се они во нејзиниот живот?
Кога дечкото може да ја сака исто колку нив, да и даде се што овие дома не и даваат?

Сериозно бе дете, немаш 17 години за да држиш таков тип на став.
Не дебатираме за одлука која што ќе и го смени животот, туку за дечко кој што ќе биде пролазна ствар, зошто секогаш е на тие години.Не збориме за тоа дека ја тераат да одбере професија која што ќе ја работи цел живот а они ја притискаат да запише факултет по нивни избор или за тоа дека добила можност да живее во Германија, ама не и даваат да си оди зошто се себични родители.

S

Shellshock nam67

Гостин
ima edna filozofska izreka na Tales od Milet koja veli sto e najlesno vo zivoto, odgovorot e da mu dades sovet na drug vo ovoj slucaj toa nie site go pravime, ali najteskite odluki vo zivotot gi nosime sami.
ako stanuva zbor za golema lubov mada taa e retka ali ja ima vo nekoi decimali, devojkata treba da go sledi srceto, ako i deckoto jas saka, so seto svoe srce kako i ona, tuka vejke roditelite ne se bitni sepak srejkata sami si ja gradime, i nikoj ne treba da ni se mesa, posto zivoto e nas i nie go ziveme ne za drugite okolu nas tuka licno za nas.
od tuka devojko odluci sama ako go sakas mnogu a i toj tebe nema so da izgubite.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
wot претпоставувам дека најбитната работа во животот на една 16 годишна девојка треба да биде дечкото?
Зошто кога така поставуваш принцип на делување, не се битни овие „дегени“ кои што ја створиле, ја сакаат и прават се што можат за неа, кој курац фактор се они во нејзиниот живот?
Кога дечкото може да ја сака исто колку нив, да и даде се што овие дома не и даваат?

Сериозно бе дете, немаш 17 години за да држиш таков тип на став.
Не дебатираме за одлука која што ќе и го смени животот, туку за дечко кој што ќе биде пролазна ствар, зошто секогаш е на тие години.Не збориме за тоа дека ја тераат да одбере професија која што ќе ја работи цел живот а они ја притискаат да запише факултет по нивни избор или за тоа дека добила можност да живее во Германија, ама не и даваат да си оди зошто се себични родители.
Немој сега со ефтин сарказам да правиш да изгледам како да имам искривени приоритети, мислев сериозно дискутираме. Кажи ми ти мила, ако не преминувам некои си замислени граници секако, сите твои дечковци досега дома ти ги симпатизирале? И дали ако еден не им бил по мерак, ти одма го шутна како.. како.. fuck you imagination.. како.. тампон!? Или не ми кажувај. Ова е само пост, не полицаец. Ама размисли барем. Не ми продавај ветар.

Да се навратиме кон реалноста сега.. димензионирајте си ја фантазијата, де4ки. Зошто ме протолкувавте како изборот да е меѓу.. хех.. "дегените" и дечкото кој е, дури и според вас, својствен за тие години - пролазен? Никој не напиша ништо слично. Секако дека секој.. СЕКОЈ ќе одбере родителите кои го пораснале, АКО навистина е ситуацијата нож до коска, да мора навистина да се бира. А не ова неприфаќање некаков услов да го окарактеризирате како предавство. Можеби детево е амбициозно, ќе ја тера на факултет, да учи, можеби заедно ќе останат до крајот на животот почнувајќи од 16, можеби заедно ќе фатат лото.. Само затоа што некој не го прифатиле, не значи дека е највечи деликвент. Ситуацијата не ни е позната, а навлеговме. Можеби девојката е 25? Кога ќе почне да носи сама одлуки?

С

Сатори

Гостин
Немој сега со ефтин сарказам да правиш да изгледам како да имам искривени приоритети, мислев сериозно дискутираме. Кажи ми ти мила, ако не преминувам некои си замислени граници секако, сите твои дечковци досега дома ти ги симпатизирале? И дали ако еден не им бил по мерак, ти одма го шутна како.. како.. fuck you imagination.. како.. тампон!? Или не ми кажувај. Ова е само пост, не полицаец. Ама размисли барем. Не ми продавај ветар.
Иако би сакала да можев да продавам ветер сеуште не ми е во опис на работното место, кога ќе ми биде, слободно ќе можеме да дискутираме на таа конкретна тема.Патем, не знам каде ти дадов индикации дека не сум сериозна, напротив.Посебно затоа што одговарам од лично искуство, не солам памет или претпоставувам.
Ако веќе толку те интересира, не, моите дома не ги оправдувале секогаш моите избори, напротив, и иронијата е дека обично после две седмици ми се укажало колку само биле во право со нивното негодување затоа што иако не сложуваме на сите полиња, тие се моите родители, оние кои најдобро ме познаваат и верувал или не, го мислат најдоброто за мене.Така што секогаш кога они ќе напоменат дека некој не е добар избор, да, ја правам потребната анализа и носам одлука.Но јас имам 21 и каква таква перцепција на работите.
А според постот не мислам дека разговараме за девојка која што има повеќе 17 години.
Да се навратиме кон реалноста сега.. димензионирајте си ја фантазијата, де4ки. Зошто ме протолкувавте како изборот да е меѓу.. хех.. "дегените" и дечкото кој е, дури и според вас, својствен за тие години - пролазен? Никој не напиша ништо слично. Секако дека секој.. СЕКОЈ ќе одбере родителите кои го пораснале, АКО навистина е ситуацијата нож до коска, да мора навистина да се бира. А не ова неприфаќање некаков услов да го окарактеризирате како предавство.
Затоа што токму така и се изјасни.Како да мора да им се спротиставиш на родителите за да го истераш своето и многу е подобро да го направиш тоа баш во ваков тип на ситуација, тоа мене ми изгледа како размислување на некој што сеуште е во пубертет, како моите родители да ми се најголемите непријатели, па јас морам да им го покажам местото и да ја зацврстам мојата позиција.Ако тоа не е детско размислување, јас не знам што е.
Секако дека од родители до родители постои разлика, ама не верувам дека во било кој родител лежи желба да го повреди своето дете, напротив.И ако они донеле одлука дека дечкото не е за неа секако дека ќе имаат причини зошто, единствено може детето да е доволно ирационално за да не ги погледне барем на момент причините кои што му се дадени и објективно да оцени дали ситуацијата и човекот не се такви какви што се прикажуваат.
Ама да, за тоа треба да размислуваш како возрасен.
Можеби детево е амбициозно, ќе ја тера на факултет, да учи, можеби заедно ќе останат до крајот на животот почнувајќи од 16, можеби заедно ќе фатат лото.. Само затоа што некој не го прифатиле, не значи дека е највечи деликвент. Ситуацијата не ни е позната, а навлеговме. Можеби девојката е 25? Кога ќе почне да носи сама одлуки?
На 25 ако треба дозвола од мама и од тато за да бидеш со некој и постои веројатност да бараш мислење од форум.o_O
И секако дека дечкото е амбициозен и ќе ја тера да учи и да се развива, токму затоа не го сакаат, затоа што ќе биде добро влијание врз ќерка им.

Член од
17 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво дечки, ми треба совет!
Одиме со девојка ми 9 месеца квалитетно, во последните три месеци јас не бев во МКД и таа некако почна да се лади. Сега кога се вратив во МКД ја фатив да ме лаже за банални нешта и јас и дадов до знаење дека знам оти ме лаже. после некој ден ми се јави да ми каже дека ми раскинува...не и беше сеедно. не знам што да мислам ? уште ја сакам и не знам како да зартам нов лист? дали сум рогоносец?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Здраво дечки, ми треба совет!
Одиме со девојка ми 9 месеца квалитетно, во последните три месеци јас не бев во МКД и таа некако почна да се лади. Сега кога се вратив во МКД ја фатив да ме лаже за банални нешта и јас и дадов до знаење дека знам оти ме лаже. после некој ден ми се јави да ми каже дека ми раскинува...не и беше сеедно. не знам што да мислам ? уште ја сакам и не знам како да зартам нов лист? дали сум рогоносец?
Не мора да значи дека има друг, едноставно љубовта од нејзина страна испарила. Терај си понатаму со гордо крената глава и не се замарај, не лижи кај што плукаш. ;)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
И секако дека дечкото е амбициозен и ќе ја тера да учи и да се развива, токму затоа не го сакаат, затоа што ќе биде добро влијание врз ќерка им.
Сигурнo.. или дека во слободно време му е подолга косата и носи црни маички. Пу пу со таков дрогираш ако оди, а? Thank god што се тука да ја спречат од woшиот, woшиот избор!

Ако веќе толку те интересира, не, моите дома не ги оправдувале секогаш моите избори, напротив, и иронијата е дека обично после две седмици ми се укажало колку само биле во право со нивното негодување затоа што иако не сложуваме на сите полиња, тие се моите родители, оние кои најдобро ме познаваат и верувал или не, го мислат најдоброто за мене.
Слатка си. :X3: Колку контрадикторно. Да, ти беше попаметна од девојката, ти беше позрела.. кажи ми, те молам, кое е зборчето што го барам што те издигнува над девојката, кое ти дозволува ти да учиш од своите грешки, ти да сфатиш сама дека дечковците се пролазни, ти да сфатиш дека родителите ни мислат само добро, а таа да несмее? Ти да смееш да носиш свои избори, а да ми продаваш идеали овде, знаеш.. она што е правилно, и она.. клишеата и очигледностите у стилом родителите те сакат и не ти мислат лошо. Те молам..
Ова као ги бранам животните, имајте срце, спасете кучињата, а буташ свинско секоја недела. Продаваш идеали, тоа што е правилно, ветар. А ја знаеш реалноста. Интересно е што не си ја ни прочитала девојката, дека хелоу латиница и 4ка у ник.. мора да е 15. Таа не напиша дека го не прифаќаат дечкото поради тоа што е, туку поради фамилијата му. А знаеме какви се такви ограничени родители, детето може да е најчесното и најскромното еva! Џабе шо немат пари, само. Пу, јазк.

С

Сатори

Гостин
Сигурнo.. или дека во слободно време му е подолга косата и носи црни маички. Пу пу со таков дрогираш ако оди, а? Thank god што се тука да ја спречат од woшиот, woшиот избор!

Слатка си. :X3: Колку контрадикторно. Да, ти беше попаметна од девојката, ти беше позрела.. кажи ми, те молам, кое е зборчето што го барам што те издигнува над девојката, кое ти дозволува ти да учиш од своите грешки, ти да сфатиш сама дека дечковците се пролазни, ти да сфатиш дека родителите ни мислат само добро, а таа да несмее? Ти да смееш да носиш свои избори, а да ми продаваш идеали овде, знаеш.. она што е правилно, и она.. клишеата и очигледностите у стилом родителите те сакат и не ти мислат лошо. Те молам..
Ова као ги бранам животните, имајте срце, спасете кучињата, а буташ свинско секоја недела. Продаваш идеали, тоа што е правилно, ветар. А ја знаеш реалноста. Интересно е што не си ја ни прочитала девојката, дека хелоу латиница и 4ка у ник.. мора да е 15. Таа не напиша дека го не прифаќаат дечкото поради тоа што е, туку поради фамилијата му. А знаеме какви се такви ограничени родители, детето може да е најчесното и најскромното еva! Џабе шо немат пари, само. Пу, јазк.
Абе дете бе ... да направиш сам грешки во животот да останеш трудна (упс, пардон, машко си) од некој е друго, да се курчиш дека као си спремен да ги поднесеш своите порази на форум е едно, де факто да преживуваш е друго.Зошто да ги направиш сите грешки на светот кога можеш да научиш од некој друг ... ама ајде сите ќе се гориме само за да го задоволиме твоето мерило за наводна персона.
И во право си брат, поим немаш како живеам, ама еве ти и твоите прекрасни идеали, си давате за право да ми кажувате дека јас не носам мои одлуки, ама јебига моја грешка што ги ценам своите родители и не ги гледам како ограничени копилиња кои не ми даваат да бидам среќна и заљубена, пошто не сум тинејџер во душа.
Како не ми е срам ... какви тоа идеали, да си ги сакаш родителите и да го цениш нивното мислење, пошто ако не им идеш контра си пичка!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
Не бе сестро(?) Тоа е контрадикторното кон кое целев. Јас не си давам за право да ти кажам дека не носиш свои одлуки. Самата го велиш ова како некое самооправдување, дека не си ги ценела на времето родителите или штознам, нешто. Инаку напротив, јас реков дека носиш, дека си носила одлуки, а стоиш во одбрана на нешто комплетно спротивно. Сега, полесно ќе спијам. Сега, кога ја открив смислата на животот. Или барем смислата за полесен живот. Зошто да ги направам сите грешки на светот кога сум можел да научам од друг? Друго, незнаев дека ако родителите ти го оправдуваат изборот, изборот нема да те напумпа.

Now, play fair. Јас не ти го зимам сарказмот како сериозен аргумент. И јас си ги сакам родителите. И јас го почитувам нивното мислење. Но не значи дека морам да го применам. Не сум анархистичко копиле кое оди контра на се' само колку да докаже поента. И ти си таква. Сите сме. Не си специјална. Сите учиме од грешките. Дали ти не би си ги повторила грешките? У стил, ако имаш шанса, дали би сменила нешто сторено, доживеано, надживеано..?

С

Сатори

Гостин
Now, play fair. Јас не ти го зимам сарказмот како сериозен аргумент. И јас си ги сакам родителите. И јас го почитувам нивното мислење. Но не значи дека морам да го применам. Не сум анархистичко копиле кое оди контра на се' само колку да докаже поента. И ти си таква. Сите сме. Не си специјална. Сите учиме од грешките. Дали ти не би си ги повторила грешките? У стил, ако имаш шанса, дали би сменила нешто сторено, доживеано, надживеано..?
Без иронија и сарказам, најискрено на светот, има грешки кои што би дала се за да не ги направев во мојот живот, дел од нив тесно поврзани со темата и за нив јавно не сакам да пишувам, но голем дел од нив претпоставувам дека ме изградиле како карактер.
Она што де факто сакав да го потенцирам е дека е многу побезболно да научиш од некој друг, нечија туѓа пракса или теорија, затоа што на крајот од денот, најбитно е да имаш што помалку емоционални лузни, не дали дечкото ќе остане со тебе или не и дали мама и тато ќе ја одобрат апсолутно секоја твоја одлука.Целев кон тоа дека ако веќе треба да правиш избор, фамилијата секогаш ќе вреди повеќе од некоја друга личност со која можеби и нема да ти успее.

Kajgana Shop

На врв Bottom