Шпанија - Македонија |1/2 финале|, 16.09.2011, 16:30 часот

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Идеме храбро за бронзата, разочаран сум, али треба да идеме со кренати глави. Игравме против европскиот шампион .. Браво момци, браво !!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ме фаќа едно гадење кога те читам тебе, тоа е чудо некое.
Оди убијте се бе, дечките стасаа до полуфинале, дечките реметаа се живо и диво. Сите не прогласуваат за морални победници на првеснтвото, сите ни пружаат рака и велат дека сме изиграле неверојатно досега, а се наоѓа некој тука многу паметен да кажува како ќе не згазат и дека толку им била душата
Што не ти е јасно! Се нервирав зашто очекував финале! Секоај чест за ова, ама сакав еднаш нешто да освоиме.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Оди ти играј па бидете 6 ебате глуп ебате. Тие се тие шо се борат за здив после толку утакмици и пак успеват да ги намачат шпанците шо се три класи над било која репрезентација во светот (сем Америка) а ти дома седнат на фотеља најде гомна да јадиш. Не играт тие за пари туку за такви ко тебе и мене можат да се радват и тро да се надеват на успех,па можиш ти да покажиш малку почит и да се воздржиш од серење по форуми
Секоја често, ќе и ти одговарам и тебе исто, очекував да играме финале затоа така напишав во нервоза, ме болеше проазот. Јас се радувам и сакам еднаш и ние да бидеме шампиони како што биле другите нации, поготово нашите комшии.

G

_Ghost_

Гостин
Иако загубивме, ние победивме.
Нема простор за нервози и разочарувања, не после онаа борбеност и игра што ја прикажаа момците.
Тие се дефинитивно херои на нашето време.

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Браво уште еднаш.Читам некои од форумов плукаат по нашите играчи!Нека им е на чест,да не бидам вулгарен.
:cuc:БРАВО МОМЦИ,ВИСТИНСКИ ЈУНАЦИ,симнувам капа!:cuc:

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571

Најдобриот наш играч на Евробаскетот во Литванија, натурализираниот Американец Лестер Бо Мекејлеб по поразот од Шпанија во полуфиналето пушти солзи разочаран од тоа што не успеавме да влеземе во финалето.

Со овој потег, Мекејлеб кој веќе го има статусот на херој уште повеќе ги освои срцата на сите Македонци, кои му порачуваат дека секој загубен меч не е пораз. Тоа што тој и другите момци успеаа да го направат за оваа мала земја ги надминува спортските терени.
Затоа, главата горе мајсторе, Македонија е благодарна за сите прекрасни моменти кои му ги подари на македонскиот народ.
Бо Мекејлеб со 25 поени и 5 асистенции повторно беше наш најдобар кошаркар на паркетот, на моменти многу посупериорен од Шпанците.

:cuc:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Човече, порано мислев дека си дете од 11 години, бидејќи коментарите што ги пишуваш во најмала мера се за таа возраст. Но кога видов дека си магаре со +30 години начукани во дембелскиот гз, ќе ти кажам само ОДИ СКРИЈ СЕ НЕГДЕ ЗА ДА НЕ СЕ БРУКАШ!
Што да правам, судбина, никогаш нема да созреам секогаш ќе останам зелен во паметот.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
АБЕ КОПИЉАНА ПРЕКИНЕТЕ ДА КЕЊАТЕ ОВА Е ИСТОРИСКИ УСПЕХ! ПОДОБРО НЕМОЖЕА ДА ИЗИГРААТ И ДА САКАА! ЗАМОРОТ Е ОЧИГЛЕДЕН, А И ИГРАВМЕ СО НАЈДОБРАТА СЕЛЕКЦИЈА ВО ЕВРОПА ПА И ПОШИРОКО!

КОЈ МИСЛИ ДА КЕЊА БОЉЕ НЕКА НЕ КОМЕНТИРА НА ТЕМАВА! КОПИЉ-АНА, МАГЛА!

СЕГА ОДИМЕ НА БРОНЗА!

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
За Мекелебоски наш не помага ни план Ц.Го деморализира Гасол,кога му даде кош преку неговите раце!

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Им пцујам и мајки и шајки на играчите во текот на мечевите. НО!, поголеми јунаци и херои за мене моментално (па и во целата досегашна историја на независна Македонија) НЕМА.

Немам доволно зборови да ја опишам гордоста која ја чуствувам додека читам како цел свет на твитер ни` завидува на нас, Македонците.

Секоја чест момци, ја обединивте Македонија.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676

Најдобриот наш играч на Евробаскетот во Литванија, натурализираниот Американец Лестер Бо Мекејлеб по поразот од Шпанија во полуфиналето пушти солзи разочаран од тоа што не успеавме да влеземе во финалето.

Со овој потег, Мекејлеб кој веќе го има статусот на херој уште повеќе ги освои срцата на сите Македонци, кои му порачуваат дека секој загубен меч не е пораз. Тоа што тој и другите момци успеаа да го направат за оваа мала земја ги надминува спортските терени.
Затоа, главата горе мајсторе, Македонија е благодарна за сите прекрасни моменти кои му ги подари на македонскиот народ.
Бо Мекејлеб со 25 поени и 5 асистенции повторно беше наш најдобар кошаркар на паркетот, на моменти многу посупериорен од Шпанците.

:cuc:
Цела Македонија е со вас ! ! !

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
добро бе скептик ни еден..од кога те знам само мрчиш нешто..фани се со Соколов под рака и двајцата во вардар,а нас простата раја остави не да се радуваме и да славиме..БРАВО ЗА КОШАРКАРИТЕ
Значи и тебе иститот одговор, очекував финале и титула евроспки првак, еднаш да бидеме шампиони, еднаш други за нас да навиваат и затоа бев толку разочаран и нервозен.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Ајде сеа сите да гледате Русија - Франција и да навивате за Франција за да можеме да им вратиме на Русите за поразот! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom