kakov bygar kakvi bakraci? Bugarski car sto a negovata vojska nosela stitovi so makodonsko sonce?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Едно от доказателствата за б'лгарскија произход на Самуил, освен думите на нјакои хронисти и надписи, е писмото, което б'лгарскијат цар Калојан прашта до папа Инокентиј III.
„...моите предшественици, царете Симеон, Пет'р и Самуил, предците мои...“
Ако хроничарите са го нарекли "бугарин" то вие на базата на какво го наричате "македонец"?
1.Тази карта на којато пуснах линк не с'м си ја правил аз в час по рисуване!!!Това е карта на Европа в европејски сајт...Тази којато ти ми пусна сигурно си си ја рисувал в тоалетната
2.Вие македонците си нјамате хал хабер от историја,заштото б'лгарите нјамат ништо обшто с татарите...Пра-б'лгарите на хан Аспарух идват от земите между днешните реки Днеп'р и Днест'р!Там е имало праб'лгарски племена,на татарски
Самуил бил Македонски цар.
Тоа веќе и ескимите го знаат како бел ден им е јасно.
Бугариа има независимост от 1878 година с Берлинскија договор правилно е показано на картата Кнјажество Б'лгарија и Източна Румелија
Бугариа има независимост от 1878 година с Берлинскија договор правилно е показано на картата Кнјажество Б'лгарија и Източна Румелија
Бугарија на Берлински конгрес е на два дела како што си кажа: Кнежество и Источна Румелија. Ако не беше Берлински конгрес Македонија ќе беше под Сан Стефанска Бугарија, Стојан шиптаре мал.Бугариа има независимост от 1878 година с Берлинскија договор правилно е показано на картата Кнјажество Б'лгарија и Източна Румелија
![]()
Според FYROMs,цар Самуил е 100 процентов етнически македонец.Самијат Самуил обаче јавно не е мисли така,историјата
с'што...На тази плоча,намерена в Егејска Македонија и с'хранјавашта се в Битолја е написано:
"1. В самод'ржавнија град Воден Аз Самуил, верен в Христа
2. Цар на Б'лгарите и Ромеите, от бога изпратен самод'ржец
3. на всички страни от Рашка до Македонија, Тесалија
4. и Г'рцја , внук на старија Шишман, којто беше Хан на
5. жителите на Т'рново, построих този молитвен дом, за да с'штествува в'в вечността. Основите бјаха положени в епохата на Иеремија, којто беше пр'в христијанин от Мелник.
6. Построен бе (този храм) за греховете и спасението на б'лгарите
7. от проклетија Сатана, којто произхожда от Константинопол.
8. Този храм бе зав'ршен през 14-тата година от царуването ми с помоштта на свештенника Гаврил, којто е духовен пастир на жителите на М'глен.
9. Написано през година 6497 от с'здаването на света (989 г.) 5-ти Индиктион. "