Македонскиот Цар Самоил

• Креатор на темата Креатор на темата Бат'Киро
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
да, да ти само сонувај :wink:

Доволно објаснувавме на оваја тема бе мутлак, види претходните поста, страни.

Едно от доказателствата за б'лгарскија произход на Самуил, освен думите на нјакои хронисти и надписи, е писмото, което б'лгарскијат цар Калојан прашта до папа Инокентиј III.
...моите предшественици, царете Симеон, Пет'р и Самуил, предците мои...

Кажи кој се твоите докази, па после нашите ќе ти кажиме. Ќе видиме кој ги има повеќе и ќе утврдиме каков е, тупак.

http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_1000.html това е карта на Евроа от 1000 година когато е царувал Цар Самуил.Никаде тук не се вижда македонска д'ржава...Как може Самуил да е бил македонски цар,като е нјамало македонска д'ржава

И шо докажуваш со мапата? :\
Ништо, и јас можам да седнам и место bulgarian да си напишам CHINESE MAP :vozbud:

грешиш многу татарчо, Самуил не се нарекол самиот себеси бугарски цар. Хроничарите го нарекле. :wink: Самуил е владеел на областа на византиската тема ‘‘Бугарија‘‘.

ThemesintheByzantineEmpireunderBasilII.jpg

Ако хроничарите са го нарекли "бугарин" то вие на базата на какво го наричате "македонец"?

Ако хроничарите са го нарекли "бугарин" то вие на базата на какво го наричате "македонец"?

1. Како современа контратеза на бугарската теза за Самоил ќе речам дека Елизабета II е крунисана за кралица на Зимбабве. Не е Зимбабвијка туку е Британка. Значи во дадени услови, може крал(ица) на една земја, да биде наречен(а) крал(ица) на некоја друга земја. Како Античка противтеза ќе речам дека Александар бил крал на Египет и Персија.

Значи да бидиме сигурни дека неговата круна ништо не му значи, посебно не дека е бугар, мадафакерси.

2. За престолнини ги одбрал Преспа, и Охрид, а не Преслав и тој над него татарскиот.

3. Место да оди одма да ја ослободува (според тебе) неговата држава ‘болварија‘, Самоил почнува поход кон Солун, Хрватска, Костур, Србија. Т.е. ги освојува териториите што некогаш ги имал Филипче 2.

4. Татко му е Филип, а не Аспарух (или Плехол итн..).

5. ...ме мрзит уште да напишам, ако сакаш радо би ти докажал.

Самуил бил Македонски цар.

Тоа веќе и ескимите го знаат како бел ден им е јасно.

1.Тази карта на којато пуснах линк не с'м си ја правил аз в час по рисуване!!!Това е карта на Европа в европејски сајт...Тази којато ти ми пусна сигурно си си ја рисувал в тоалетната
2.Вие македонците си нјамате хал хабер от историја,заштото б'лгарите нјамат ништо обшто с татарите...Пра-б'лгарите на хан Аспарух идват от земите между днешните реки Днеп'р и Днест'р!Там е имало праб'лгарски племена,на татарски

За Самоил на расправам, многу е матно, или не, јас немам податоци.

Ама за мапите и европа (курвицата) ич не спомнувај. Еве како лаже европа http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_1900.html

Да бидеме реални, бугарија има независност од 1908, а не од 1900, плус хрватска нема исто така независност. Значи еби ти и европски педери.

А за бугарите турки, утка нема, читај тука

Гледам спомнуваш и клеопатра, епа и за тоа треба да читаш, ама не од блгарски историци.

Самуил бил Македонски цар.

Тоа веќе и ескимите го знаат како бел ден им е јасно.

Веројатно само ескимосите и то неграмотните може да знајат подобно нешто.
Грамотните лјуде по цјал свјат четат книги в които е описана истината за нашија цар.

Абе Турк. Самуил е Македонец, без разлика што и да си мислите вие во Бугарија. За тбее цел свет, за мене само бугарија. Останатиот свет знае дека Самуил е Македонски цар. Јас им кажав!

Бугариа има независимост от 1878 година с Берлинскија договор правилно е показано на картата Кнјажество Б'лгарија и Източна Румелија

Кој тоа ве лаже да ви ги врати парите, 1878 вие добивате автономија бе пезевенк. Независимост дури 1908.

Бугариа има независимост от 1878 година с Берлинскија договор правилно е показано на картата Кнјажество Б'лгарија и Източна Румелија

Ushte li pushish be Stoujan

Бугарија на Берлински конгрес е на два дела како што си кажа: Кнежество и Источна Румелија. Ако не беше Берлински конгрес Македонија ќе беше под Сан Стефанска Бугарија, Стојан шиптаре мал.

voden.jpg

Според FYROMs,цар Самуил е 100 процентов етнически македонец.Самијат Самуил обаче јавно не е мисли така,историјата
с'што...На тази плоча,намерена в Егејска Македонија и с'хранјавашта се в Битолја е написано:
"1. В самод'ржавнија град Воден Аз Самуил, верен в Христа
2. Цар на Б'лгарите и Ромеите, от бога изпратен самод'ржец
3. на всички страни от Рашка до Македонија, Тесалија
4. и Г'рцја , внук на старија Шишман, којто беше Хан на
5. жителите на Т'рново, построих този молитвен дом, за да с'штествува в'в вечността. Основите бјаха положени в епохата на Иеремија, којто беше пр'в христијанин от Мелник.
6. Построен бе (този храм) за греховете и спасението на б'лгарите
7. от проклетија Сатана, којто произхожда от Константинопол.
8. Този храм бе зав'ршен през 14-тата година от царуването ми с помоштта на свештенника Гаврил, којто е духовен пастир на жителите на М'глен.
9. Написано през година 6497 от с'здаването на света (989 г.) 5-ти Индиктион. "

hahhaha Plocata od Voden a?

http://www.gate.net/~mango/Bulgarian_falsification.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom