Македонија - Литванија |1/4 финале|, 67:65, ОДИМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ!!!

"Прв пат во моиве 34. години сум горда што сум Македонка... и размислував..." (n)

Па до сега била само дроља,а сега сватила дека по националност е Македонка.:)

Луѓе, не знам, не можам да верувам!
Само што се вратив од плоштад, секоја чест! Колку не сплотија овие успеси, им благодарам пред се за тоа на кошаркарите.
Не прават горди да сме македонци.
Само што заврши утакмицава излегов надвор да славам.
Не постојат толку зборови како се чуствувам во овие моменти.

Само ќе кажам да јадат гомна тие што пред натпреваров не отпишаа а успут тие што го плукаа Илиевски да му го земат низ уста.

Ме мрзи сега, денојве ќе ставам некоја фотка од плоштад у Тетово.

П.С. кој ќе го најде клипчето со легендарната изјава на Илиевски каде се радува ко детенце, обавезно да ја постира овде.

Аууу не се опишува со зборови чувството, фала на нашите херои што ни ги подарија овие моменти на радост.
Мали на карта но големи во душа.

ЕДНО ИМЕ ИМАМЕ
Покрај Егеј Македонци
покрај Вардар Македонци
и под Пирин Македонци
славно име, непокорно.

Едно име имаме
во душата го носиме
за тебе живот даваме
о, Македонијо.

Како ширни полиња
а до небо планини
реки златоносни
а езера бисери.

Едно име имаме
во душата го носиме
за тебе живот даваме
о, Македонијо.

Мајко Македонијо,
балканска убавице,
кој се роди во тебе
и живот дава за тебе.

Едно име имаме
во душата го носиме
за тебе живот даваме
о, Македонијо!

Да не заборавиме
Д-Р МАРИН - со уште една успешна операција !!!
:cuc:
Цар еј цар, ќе каже некој го отекуем со него али каква одбрана искреира човече, не е можно оваква одбрана да игра тимов, убаво рече еден на Плоштад што даваше интервју за Канал 5, Марин е човек кој од ништо прави нешто, а кој би рекол дека ова ќе се деси по она со Црна Гора ...

4 најдобри во Европа, србинот што коментираше кажа дека Македонија обезбедила и место на Олимпијада али мислам дека греши ...

Да не заборавиме
Примариус Д-Р МАРИН - со уште една успешна операција !!!
:cuc:

Секако, по мене клучниот човек за овој неверојатен успех!

Професор-Доктор МАРИН ДОКУЗОВСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!

2Q==

2Q==

images

PROUD TO BE MACEDONIAN !!!!!

Луѓе, не знам, не можам да верувам!

Само што се вратив од плоштад, секоја чест! Колку не сплотија овие успеси, им благодарам пред се за тоа на кошаркарите.
Не прават горди да сме македонци.
Само што заврши утакмицава излегов надвор да славам.
Не постојат толку зборови како се чуствувам во овие моменти.

Само ќе кажам да јадат гомна тие што пред натпреваров не отпишаа а успут тие што го плукаа Илиевски да му го земат низ уста.

Ме мрзи сега, денојве ќе ставам некоја фотка од плоштад у Тетово.

П.С. кој ќе го најде клипчето со легендарната изјава на Илиевски каде се радува ко детенце, обавезно да ја постира овде.

Цар еј цар, ќе каже некој го отекуем со него али каква одбрана искреира човече, не е можно оваква одбрана да игра тимов, убаво рече еден на Плоштад што даваше интервју за Канал 5, Марин е човек кој од ништо прави нешто, а кој би рекол дека ова ќе се деси по она со Црна Гора ...

4 најдобри во Европа, србинот што коментираше кажа дека Македонија обезбедила и место на Олимпијада али мислам дека греши ...

За Олимпијада треба уште една победа! На европско 2013 сме веќе дирекно пласирани (први 5) што значи идна година не играме квалификации!!

многу ми е кеиф што на 3-4 клипа што изгледав , што со српски што со англиски коментатори , сите ги отепаа од исмејување судиите на крајот. 5 секунди немаа муда да свирнат , а на крајот сакаа и време да додадат за играње .
Lитванија + Судии + 15000 публика < МАКЕДОНИЈА + 150 навивачи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom