Есеите обично се прават после испитот.Знае некој кога е есејот уставно кај саво?? ништо не се објавува за уставно на страната. Да не го пропуштам, само три поени ми требаат.
Ај факултетот туку студентите што ти згрешиле?Ти се мочам факултетот и студентите!!!
Колеги, погледнете што пишува во силабусот за Политички систем (3 семестар)
Studentot mo`e da osvoi 100 poeni i toa:
15 poeni od prv kolokvium (elektonsko polagawe na materijata od prvite {est nedeli)
30 poeni od prv kolokvium (esejski pra{awa na materijata od prvite {est nedeli)
15 poeni od vtor kolokium (elektonsko polagawe na materijata od vtorite {est nedeli)
30 poeni od vtor kolokvium (esejski pra{awa na materijata od vtorite {est nedeli)
10 poeni od aktivnost
А кај силабусот за Стварно право пишува "ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ СТВАРНО ПРАВО СЕ СПРОВЕДУВА УСНО.
"
Значи ако е вака стварно по стварно (мада и по другите) сме наебале У КУРАЦЦЦЦЦсме нае*але или да !?
Абе по правило ова не би требало да е точно ама со правен се е можно. Не знам колку би помогнало и да не ќутиме. Ако така решиле така и ке си тераат. Нигде не можам да си го најдам договорот. Баш ме интересира што пишуваше за студирањето-дали имаат право да го променат начинот во секое време.Море се нек иде у Ку*ац, се е заебано, мењаат работи како ќе им текне, а нас никој ни не информира ни ништо а ние ќутиме ко....
Баш ќе видам во договорот што пишува, ама мислам дека можатАбе по правило ова не би требало да е точно ама со правен се е можно. Не знам колку би помогнало и да не ќутиме. Ако така решиле така и ке си тераат. Нигде не можам да си го најдам договорот. Баш ме интересира што пишуваше за студирањето-дали имаат право да го променат начинот во секое време.
Епа вака, јас сега ке сум 3 семестар а сум 2010-2011 генерација така да важат старите правила и според нив би требало и ти да си како нас....На страната на правен ке кликнете за нас па докумети и има одлука за измена на правилата за студирање , и под член 12 пишува дека за студентите од генерациите 2007 /08, 2008/09, 2009/10 и 2010/11 важат старите правила на студирање ( 2 колоквиума по 35 бода , есеј 20 и активност 10)
Мене ме интересира дали ако се презапише предмет сега дали ке се полага по нови или стари правила на студирање ? јас конкретно стварно право ке го презапишувам па ме интересира да знам дали ке полагам усно или не
да јасно ми е тоа јас сум 2009 / 2010 , само ке го презапишувам стварно право и не ми е јасно по кои правила на студирање ке го слушамЕпа вака, јас сега ке сум 3 семестар а сум 2010-2011 генерација така да важат старите правила и според нив би требало и ти да си како нас....
Значи со нас оти и ние сега ке го слушаме....ако го презапишиш другата година (недај боже) е тогаш би требало со новите да го полагаш.да јасно ми е тоа јас сум 2009 / 2010 , само ке го презапишувам стварно право и не ми е јасно по кои правила на студирање ке го слушам
Ги истакнаа и груивте. 1ва група сум со четврток и петок слободни, ладење!
Иначе некој знае у понеделник од колку саат почнуваме, дали ќе ни ги даваат индексите и каде треба да одам на првиот ден..
Тоа е збунети бруцоши.
Драги бруцоши, не паничете толку. Индексите не ви се толку потребни од почетокот. Ако толку сакате да ги имате ке си појдете во студентски прашања кај саканата ни Донка и ке си ги побарате (ова за правни студии-не знам дали Донка ги дава и за политички). Сето ова е за книжниот индекс. Електронските индекси ке ви ги даваат после недела или две а можно е и повеќе оти им треба време да напраат околу 800 индекси.И шо е финтата сеа ? ја сум прва на политички, индексите у понеделник ке ни ги даваат и од колку се иде ?
Imas spisok na stranata na pravenДа не проверил некој на огласна табла која група се оние со презиме на Р(за бруцоши зборам)... ме мрзи да одам на ова жешко време само за тоа ... поздрав!