ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
8 мај 2007
Мислења
77
Поени од реакции
0
Знае некој кога е есејот уставно кај саво?? ништо не се објавува за уставно на страната. Да не го пропуштам, само три поени ми требаат.

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Знае некој кога е есејот уставно кај саво?? ништо не се објавува за уставно на страната. Да не го пропуштам, само три поени ми требаат.
Есеите обично се прават после испитот.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ти се мочам факултетот и студентите!!!
Ај факултетот туку студентите што ти згрешиле?
--- надополнето: Sep 13, 2011 9:50 PM ---
Колеги, погледнете што пишува во силабусот за Политички систем (3 семестар)

Studentot mo`e da osvoi 100 poeni i toa:
15 poeni od prv kolokvium (elektonsko polagawe na materijata od prvite {est nedeli)
30 poeni od prv kolokvium (esejski pra{awa na materijata od prvite {est nedeli)
15 poeni od vtor kolokium (elektonsko polagawe na materijata od vtorite {est nedeli)
30 poeni od vtor kolokvium (esejski pra{awa na materijata od vtorite {est nedeli)
10 poeni od aktivnost

А кај силабусот за Стварно право пишува "ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ СТВАРНО ПРАВО СЕ СПРОВЕДУВА УСНО.

"
сме нае*але или да !?
Значи ако е вака стварно по стварно (мада и по другите) сме наебале :( У КУРАЦЦЦЦЦ

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Море се нек иде у Ку*ац, се е заебано, мењаат работи како ќе им текне, а нас никој ни не информира ни ништо а ние ќутиме ко....
Абе по правило ова не би требало да е точно ама со правен се е можно. Не знам колку би помогнало и да не ќутиме. Ако така решиле така и ке си тераат. Нигде не можам да си го најдам договорот. Баш ме интересира што пишуваше за студирањето-дали имаат право да го променат начинот во секое време.

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Абе по правило ова не би требало да е точно ама со правен се е можно. Не знам колку би помогнало и да не ќутиме. Ако така решиле така и ке си тераат. Нигде не можам да си го најдам договорот. Баш ме интересира што пишуваше за студирањето-дали имаат право да го променат начинот во секое време.
Баш ќе видам во договорот што пишува, ама мислам дека можат

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
На страната на правен ке кликнете за нас па докумети и има одлука за измена на правилата за студирање , и под член 12 пишува дека за студентите од генерациите 2007 /08, 2008/09, 2009/10 и 2010/11 важат старите правила на студирање ( 2 колоквиума по 35 бода , есеј 20 и активност 10)
Мене ме интересира дали ако се презапише предмет сега дали ке се полага по нови или стари правила на студирање ? јас конкретно стварно право ке го презапишувам па ме интересира да знам дали ке полагам усно или не

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
На страната на правен ке кликнете за нас па докумети и има одлука за измена на правилата за студирање , и под член 12 пишува дека за студентите од генерациите 2007 /08, 2008/09, 2009/10 и 2010/11 важат старите правила на студирање ( 2 колоквиума по 35 бода , есеј 20 и активност 10)
Мене ме интересира дали ако се презапише предмет сега дали ке се полага по нови или стари правила на студирање ? јас конкретно стварно право ке го презапишувам па ме интересира да знам дали ке полагам усно или не
Епа вака, јас сега ке сум 3 семестар а сум 2010-2011 генерација така да важат старите правила и според нив би требало и ти да си како нас....

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Епа вака, јас сега ке сум 3 семестар а сум 2010-2011 генерација така да важат старите правила и според нив би требало и ти да си како нас....
да јасно ми е тоа јас сум 2009 / 2010 , само ке го презапишувам стварно право и не ми е јасно по кои правила на студирање ке го слушам

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
да јасно ми е тоа јас сум 2009 / 2010 , само ке го презапишувам стварно право и не ми е јасно по кои правила на студирање ке го слушам
Значи со нас оти и ние сега ке го слушаме....ако го презапишиш другата година (недај боже) е тогаш би требало со новите да го полагаш.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
Ги истакнаа и груивте. 1ва група сум со четврток и петок слободни, ладење! :D

Иначе некој знае у понеделник од колку саат почнуваме, дали ќе ни ги даваат индексите и каде треба да одам на првиот ден..

Тоа е збунети бруцоши. :D

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Значи новите правила за полагање се само и само за од оваа година бруцоши, и секоја наредна генерација.Се пред оваа година полага по стариот систем на полагање, ако грешам нека ме поправи некој :)

The Gamer

Човекот шо гејма
Член од
18 февруари 2011
Мислења
109
Поени од реакции
27
И шо е финтата сеа ? ја сум прва на политички, индексите у понеделник ке ни ги даваат и од колку се иде ?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ги истакнаа и груивте. 1ва група сум со четврток и петок слободни, ладење! :D

Иначе некој знае у понеделник од колку саат почнуваме, дали ќе ни ги даваат индексите и каде треба да одам на првиот ден..

Тоа е збунети бруцоши. :D
И шо е финтата сеа ? ја сум прва на политички, индексите у понеделник ке ни ги даваат и од колку се иде ?
Драги бруцоши, не паничете толку. Индексите не ви се толку потребни од почетокот. Ако толку сакате да ги имате ке си појдете во студентски прашања кај саканата ни Донка и ке си ги побарате (ова за правни студии-не знам дали Донка ги дава и за политички). Сето ова е за книжниот индекс. Електронските индекси ке ви ги даваат после недела или две а можно е и повеќе оти им треба време да напраат околу 800 индекси.

Убо ви вика сликата. Не се секирајте. Се ке си дојде спонтано и како штто треба. Единственото нешто кое се бара сега од вас е учењето.

WELCOME IN THE CLUB! :)

П.С. За Муген: На странана од факултетот е истакнат распоредот и таму ти пишува од кога почнуваш. Прва група од понеделник мислам дека од сабајле е т.е. од 8h. Јес да имаш два дена слободни во неделата ама затоа во среда од 8 до 4 си на факултет (ова не значи дека нема да побегниш некој час) :)

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
Да не проверил некој на огласна табла која група се оние со презиме на Р(за бруцоши зборам)... ме мрзи да одам на ова жешко време само за тоа ... поздрав!

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Да не проверил некој на огласна табла која група се оние со презиме на Р(за бруцоши зборам)... ме мрзи да одам на ова жешко време само за тоа ... поздрав!
Imas spisok na stranata na praven

Kajgana Shop

На врв Bottom