PES 2012

• Креатор на темата kpb
  • Време на започнување

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Како сами?
Не би требало, кај мене тоа не се случува, провери во сетинзите нешто може си утнал.
Јас му подавам на мојот соиграч, тој наместо да ја смири топката, автоматски си подава на друг соиграч, а некогаш му подава и на аутот.

A

Auditore

Гостин
Јас му подавам на мојот соиграч, тој наместо да ја смири топката, автоматски си подава на друг соиграч, а некогаш му подава и на аутот.
Хаха, не знам не сум се нашол во таква ситуација, чекај сеа ќе пуштам да играм па ако има нешто такво ќе пишам да видиме дали е само кај тебе.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
во персонал сетингс подеси го тоа,имаш pass suport или како и да се викаше тоа....

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Хаха, не знам не сум се нашол во таква ситуација, чекај сеа ќе пуштам да играм па ако има нешто такво ќе пишам да видиме дали е само кај тебе.
Грешка тема ебаго, наместо у темата за ФИФА овде сум пишал :D

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Може да ми кажете као да го праам тоа off ball control? Се движам не на аналозите, на другите.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
мора со десниот аналог(барем кај мене е така наместено),еве едно туторијалче:
Ти сам ги местеше или кога го симна демото така си беше?
Утре планирам да го симнам второво демо, до утре ќе го играм првото демо

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Ти сам ги местеше или кога го симна демото така си беше?
Утре планирам да го симнам второво демо, до утре ќе го играм првото демо
дефаулт контролите беа така кај мене,значи кога е слободен,корнер или гол аут само го мрдаш десниот аналог(било каде) и се уклучува off the ball control-от
--- надополнето: Sep 14, 2011 6:29 PM ---
Го пробав второво демо и еве ги моите импресии:
Прво што подобриле јапанциве кај голманите ја стварно не гледам,дури и полоши ми изгледаат.Голманите не се подобрени ни 1% од ПЕС2008 погледнете само со која анимација(движење) голманот пробува да ја одбрани оваа топка:
Приметив дека при подесувањето на брзината на играта сега има и -1,-2 мислам дека тоа претходно го немаше.
Што се однесува до остатокот од гемплејот повеќе или помалку сум задоволен во споредба со претходното демо,реализамот и анимациите се подобрени од ПЕС2011,како и да е нема некој промени од претходното демо,иако има некој катастофални ситуации,смешни голови и слаломи низ мојата одбрана од страна на играчи од типот на Гатузо кој во вистинскиот живот едвај еден играч поминуваат иако тие ситуации во новово демо ми се чини дека се поретки,шутевите ми се допаѓаат,нафрлувањата исто,но играта со глава е нависитна лоша и некако ми делува како играчите да бегаат кога центаршут оди накај нив наместо да одат на топка.
Графиката е одлична како и презентацијата пред натпреварот и реакции на играчите за време на натпреварот,немам никакви замерки за тоа,единствено мрежите и тревата кои изгледаат дека ги правел момак кој не гледал фудбал уште од 1950.
Судијата не ми прави баш ќеф,од такт ме вади кога на све и свашта суди фаул.

ПЕС 2012 е далеку од совршенство,но е и далеку подобра од ПЕС2011 и мислам дека ако продолжат вака Конами се на добар пат да направат игра како што беше ПЕС6,со тоа што ќе ги средат голманите и некој ситници кои го прават задоволството за време на играта.А помеѓу ПЕС и ФИФА оваа година,дефинитивно ПЕС.Ова е финалниот код иако е демо(со исклкучок на модовите)од играта не очекувам подобрување во full верзијата.Се надевам дека мод Football Life кој ги вклучува МастерЛигата,БАЛ модот и ClubBoss модот(од кој не очекувам забава)пријатно ќе ме изненадат.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Јас кога ќе го мрднам десниот аналог било каде ми шутира/подавата не се уклучува друг играч

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Јас кога ќе го мрднам десниот аналог било каде ми шутира/подавата не се уклучува друг играч
Па на ДИГИТАЛ ти е стаено, треба да го смениш на АНАЛОГ, ваљда има копче на самиот гејмпад

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Конечно ја изиграв на xbox убаво, со нормален џојстик. Исти ми се впечатоците, освен за графиката. Воопшто не ми се свиѓа. Зашто е така матна сликата? ваљда и дека е само еден стадион и дење, тоа плус придонесува (пошто инаку играм само ноќе, многу боље се гледа), но ипак некако матна е сликата, нема краеви, се е некако чудно :S И многу е тешка бре, неможам гол да дадам, незнам што е работата, неможам никако да се навикнам, али на секоја пес на почетокот е така па после лизга... :P

BTW приметувате дека играчиве се подсредени, боатенг има едно 10-15 поени повеќе од минатата година, Ноер, Пандев мислам дека е малку подобрен... на робен му имаат 4 додадено мислам дека... тоа ми се свиѓа, али никако неможам да поминам одбрана, џабе и Робен и Рибери и кој и да е, секој успева да ми земе топка :/

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
go simnav 2 demo.. sve e popraveno ..golmanite podobro reagirat, dvizenjeto i balansot na pasovite, i sutot e sreden... cista 10 ka

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
каде во мкд ЌЕ можам оригиналот да го најдам од пес 2012 ???
--- надополнето: Sep 15, 2011 12:01 PM ---
треба да го стиснеш аналогот и да го движиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom