Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Го седнуваа кога беше повреден, во финалето со Мазембе се бунеше зошто не играл прва постава.
Дигна востание тогаш зашто Мота играл пред него :pos:

Јас да бев Оби ќе го ставев и следниот ден куферите за Скопје ќе си ги спремев :D
--- надополнето: Sep 13, 2011 3:37 PM ---
Колку јако ќе биде утре пак крило да игра Снајдер :)

Дали сум единствен кој мисли дека 4-3-1-2 не е добра формација за Интер и дека ако нешто се менува нека се смени во 4-2-3-1?

Не е ефикасен воопшто Снајдер сам во тој дел од теренот без помош и плус пред него двајца напаѓачи кои само чекаат топки. Во 4-2-3-1, овие други двајца лево и десно од него ем ке играат напред ем ке му помагаат во средина, затоа и купивме играчи како Зарате и Форлан, затоа го имаме и Кутињо а некогаш по тие страните може и снајдер да игра малку по повлечено во зависност кој ке игра во средина.

Можеби не ме разбравте што сакам да кажам, ама вака не се објаснува, а ме мрзи да цртам :D
Те разбрав што мислиш, немаше потреба ни да те дочитам.
Се согласувам, да имавме уште двајца покреативни и побрзи играчи во средина, играчи што знаат да повлечат топка во средина(Рики пример, сега или во иднина, Кутињо...) за да може да направат вишок и да им дадат топка на чекачите Милито и Пацо а со тоа и на Снајдер да му отворат повеќе простор и да го растеретат.
А сега ги имаме Камби, Деки и Занети :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
До кога не разбирам ...до кгоа ќе го гледаме Камбиасо,Станович и Знаети сеуште да бидат главни алки во средниот ред...неможам повеќе да ги гледам како се влечкаат по теренот и со тоа ја упропастуваат цела игра на Интер...ако планира Гасперини сеуште да ги игра прва постава тогаш сигурно и самиот очекува да добие отказ кај декември некаде а можи и порано....!

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Нека разбере тој Гасперсон,дека Снајдер игра плеј а не крило,и нека склопува формација за кој што ке има место за него,како што беше кај Мурињо и Лео,а тоа е 4-2-1-3 ке има место и за Зарате и за Форлан.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Се смеам сам со себе секогаш кога ќе ми текне: Го земаш Форлан - кој несмее да игра во ЛШ групна фаза...
Кои дунстери сме станале... лол!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.951
Поени од реакции
45.101
Се смеам сам со себе секогаш кога ќе ми текне: Го земаш Форлан - кој несмее да игра во ЛШ групна фаза...
Кои дунстери сме станале... лол!
Toa било каша попара, и од Атлетико не знаеле дека немал да има право да игра во ЛШ, но како и да е, ќе го земеа и без тоа, искрено, незнам за вас, мене многу ми се свиѓаше како изгира ко за прв меч во комплексна лига ко Италија, тоа што се фрли 1 тон кал врз нападот со таа смешна одбрана е веќе друг муабет, инаку и одлично асистираше до Милито во онаа ситуација кога Миљачо требаше да добие директен црвен картон а Интер да има пенал.

Добар играч е, ќе се увериме во тоа оваа година, ја годините никад не сум ги сметал за некаков репер, има одредени фудбалери кои и на 32,33 можат да дадат многу за големи екипи, еве Милито кој многумина го отпишаа беше фантастичен со Палермо.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Toa било каша попара, и од Атлетико не знаеле дека немал да има право да игра во ЛШ, но како и да е, ќе го земеа и без тоа, искрено, незнам за вас, мене многу ми се свиѓаше како изгира ко за прв меч во комплексна лига ко Италија, тоа што се фрли 1 тон кал врз нападот со таа смешна одбрана е веќе друг муабет, инаку и одлично асистираше до Милито во онаа ситуација кога Миљачо требаше да добие директен црвен картон а Интер да има пенал.

Добар играч е, ќе се увериме во тоа оваа година, ја годините никад не сум ги сметал за некаков репер, има одредени фудбалери кои и на 32,33 можат да дадат многу за големи екипи, еве Милито кој многумина го отпишаа беше фантастичен со Палермо.
Во право си Син и мене ми направи ќеф, ама тој е играч (ветеран) од кој се очекува да донесе моментален квалитет, токму затоа е глупаво да земеш таков играч и да не може да игра во ЛШ. Друг е примерот со Поли, кој е млад и неискусен, па не беше регистриран за Европа (бидејќи има иднина пред него и многу настапи во ЛШ).
Не дека е некој преголем проблем, ама мене ми е смешна ситуацијата и само ја сумира сликата за трансфер периодот на Интер - Закрпи екипа, колку да се каже дека имаме екипа!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.951
Поени од реакции
45.101
Не може во групна фаза да игра, е сеа за Трабзон и онаа ЦСКА ако дошло до Форлан, нек се отруе Гасперини, и без него се убер квалитетни за да лесно поминат со овие две екипи, Лил ќе е тежок залак кога ќе се игра на гостински терен, доста добри индивидуалци имаат кои комотно можат да бидат дел некоја голема екипа во Европа .

А со Зарате, Алварез, Џонатан, Поли, ангажманот на Оби да биде дел од поширокиот список за прв тим ( нема врска што не е доведен од друг тим ), Кастаињос, не е баш '' закрпи - екипа '', Алварез како изигра со Палермо може да испадне и откритие на сезоната во Италија и играч на кој драстично може да му порасне цената, али Се во свое време, прво да видиме Гасперини како ќе се покаже во остатоков од месецот.

п.с. Убаво рече Мите, тренер ко Мурињо со ваква екипа Се може да освои.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Аматерски потег е тоа што не знаеле за Форлан или што не размислиле, нема никакво оправдување. Дури имаше и една статија во еден од италијанските весници за Бранка и овој фејл.

Сепак, кога се се прави во 5 до 12, вакви грешки се неизбежни, али пак, самите си се криви.

Квалитет имаме, индивидуален, сега треба да се надокнадува што побрзо она што требаше да го направиме во август...

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
Gasperini ne “otkriva karte”

Iako se verovalo da će posle premijernog poraza od Palerma trener Intera promeniti taktiku, Đan Pjero Gasperini odbija da razogovara na tu temu pred duel Lige Šampiona sa Trabzonom.

Gasperini je doživeo dosta kritika posle poraza svoje ekipe na startu nove sezone u Seriji A od Palerma (4:3) i mnogi su spekulisali da će svoju taktiku 3-4-3 zameniti nekom drugom, defanzivnijom varijantom.
Ipak, italijanski stručnjak ne želi da otkriva “karte” i razgovara na tu temu pre duel sa Trabzonom u okviru Lige Šampiona.
“Videćemo šta će se desiti u 20.45 u sredu. Mnoge će stvari zavisiti od trenutne situacije i od našeg protivnika.”
Trudimo se da igramo najbolje što možemo, greške koje smo pravili ćemo ispraviti i potruditi se da se one više ne ponove. Daćemo sve od sebe na sutrašnjoj utakmici i siguran sam da ćmo igrati drugačije nego što je to bilo protiv Palerma.” tajanstven je Gasperini.
Trener neroazura negira da je igranje sa tri defanzivca bilo glavni problem u porazu od Palerma.
Najgora stvar je to što smo bili dosta ranjivi pri kontra napadima i na tome ćemo morati da poradimo. Ipak, u tom meču je bilo i dosta pozitivnih stvari koje se zaborave zbog poraza. Oni su nas pobedili, mi nismo imali dobar balans i kontrolu meča, to je nešto što ćemo lako popraviti i što ne zavisi od formacije.” ističe Gasperini.

VratislavGresko

self-declared Macedonian
Член од
17 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
48
дечки, алегри е најдобриот тренер моментално во калчото.а нашиот е во топ 20

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
дечки, алегри е најдобриот тренер моментално во калчото.а нашиот е во топ 20
Mоментално тренерот на Палермо е најдобар, за следиот викенд ке видиме..може ке биде на рома Луис Енрике.

Член од
26 август 2011
Мислења
517
Поени од реакции
114
Predsjednik Intera tek se danas oglasio nakon poraza u Palermu. Iako se još uvijek direktno ne miješa u posao trenera Gasperinija njegove poruke su jasne…

Predsjedniče, možete li komentirati poraz u Palermu nakon kojeg su navijači ostali razočarani?

-Svi smo razočarani, vjerujem najviše trener. Upravo on bi sada bez ikakvog dodatnog pritiska trebao odmah reagirati. Ako zbog ničeg onda da vrati samopouzdanje momčadi.

Rekli ste da ako ne bude išlo trener će znati promjeniti stvari u tom trenutku. Jeli taj trenutak već došao?

-On će odlučiti, ali ja mislim da jest.

Pazzini nije igrao?

-Pa ne možemo igrati s 12 igrača. Milito je opravdao povjerenje, zabio dva gola i zato nemam što reći. Milito je igračina.

Kako ocjenjujete nastup Zaratea?

-Pa nije ni igrao. Započeo je konfuzno, izašao i na bazi toga ne možemo ocjeniti igrača.

Kolike su mogućnosti da već protiv Trabzonspora vidimo novi sustav?

-Vidit ćemo, ali da, mogućnost postoji. Ovdje se uvijek priča o postocima, ali to ne znači ništa.

Massimo Moratti

engin90
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
156
------------------------Цезар----------------------

-ЏониВајсмилер--Лусио-Самуел-Занети

----------------------Камбиасо-------------------

-----Алварез-------Снајдер-------Кутињо----