Хардвер вести

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Т
http://www.tomshardware.com/reviews/lga-1156-heatsink,2535-15.html

Можда е голем ноктуата, али нема бакарни heatpipeови нити јадро бакарно.A да плаќам скоро 5000 за кило железо, не фала.10 степена разлика не е многу ;)
Те молам, ако незнаеш за каков кулер се работи не коментирај, дали е железо или бакар, не е воопшто битно доколку си ја заврши работата, не е до тоа како нешто ќе се направи и од што, битен е само крајниот резултат! BTW heatpipes-от се Бакарни, прелиени со Никел како и базата...само за инфо, додека остатокот е од Алуминиум, какво црно железо? :)

Иначе јас го имам тој кулер и ќе ти кажам дека е неверојатен, (ако "железото" не е добро зашто има 7 години гаранција?) разликата помеѓу него и мојот претходен кулер е цели 20 степена, пониска. Е сега пред да коментираш работи дека за "железо" не даваш пари, прво види го како е изработен, колку добар mounting kit доаѓа со него, и пред се колку добро се однесува при екстремен лоад/оверклок друг кулер на воздух нема да те донесе на 5GHZ , освем Silver Arrow, и да 10 степени разлика е ПРЕМНОГУ, не многу! ако си оверклокер, ќе знаеш дека секој степен е важен а камоли 10, се разбира тука мислам за нешто повеќе од mild овеклок. Друго, D14, постои скоро 2 години, и сеуште му нема рамен воздушен кулер генерално, ако гледаме од сите аспекти....е затоа плаќаш премиум цена, за одлично упаство, за одлично средени кабли, за одлично пакување, за одличен (феноменален mounting kit) и пред се за бесплатно добивање на mounting kit за наредните процесори кои допрва треба да излезат, им праќаш на Noctua сериски број и копија од сметката што ти ја дале кога си ја купил и они ти праќаат бесплатно (вклучувајчи го и транспортот) нов mounting kit за следната генeрација на матични/процесори. И да, кога D14 се вади, нема потреба да се вади матичната, како кај повеќето кулери, него решението им е многу по практично....Пак ќе спомнам D14, е број еден кулер во светот, затоа цената е солена, сите производи кои се на врвот се многу скапи од сите сегменти во пазарното општество, почни од кола па заврши со хардвер, периферни уреди, буквално све! Зашто е GTX580 130 долари поскапа од 6970, а разликата е само 5/10% во перформанси? затоа што е најбрзата сингл карта во светот, кратко и јасно. Дали D14 вреди? како за кого за 3.8 Ghz и просечни корицници кои не се навлезени во оверклокот, посеризоно...не вреди, за 4.2/4.4Ghz + и тек како вреди, ако можеш да си дозволиш, се разбира....ако не? ништо не вреди! јас лично? сум презадоволен! и би плати и 100 евра за кулер од ваков квалитет кој ќе ми помогне во постигнувањата на моите цели, и хоби.

10 степена разлика е МНОГУ ама и 4000 ден. разлика се МНОГУ.
3200 + 1600 (Hyper 212+) - = 4800, цената на D14 кај нас, 3200 ден + за разлика од 10 степени.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Зборам општо.Само луд би платил 100 евра за кулер кој само ќе направи мала разлика,а додека може скоро истото(и нема да има некој голем ефект за 10 степена) со поефтин кулер.Башка ако више давам 100 евра за кулерот ќе дадам уште 50 и ќе си земам liquid cooling kit.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
http://www.moneycontrol.com/news/technology/amd-radeon-hd-7900-graphics-card-to-use-xdr2-memory_585311.html

Следната серија на Radeon.Ќе користи нова меморија наречена XDR2,а разликите ќе ги видите на линкот.BTW,незнам дали е сигурен изворов ама изгледа Leak e.
Имаат грешка, 7900-те нема да имаат VLIW4 архитектура (HD 6900) него нова, GCN.
BTW, едвај чекам да искочат картиве, и да ми се падне на лото за да земам i7 2600K и една 7970-ка, а можи и успут една Crucial M4-ка од 256GB и Seasonic X-660 :D

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Имаат грешка, 7900-те нема да имаат VLIW4 архитектура (HD 6900) него нова, GCN.
BTW, едвај чекам да искочат картиве, и да ми се падне на лото за да земам i7 2600K и една 7970-ка, а можи и успут една Crucial M4-ка од 256GB и Seasonic X-660 :D
Намали толку посакувања братче хаха :D

Kajgana Shop

На врв Bottom