A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Во преговори се година и пол :) Лажат само, телевизијата им е и подолу од крш, без разлика дигитална не дигитална, нема разлика :pos:
Ако сакаш качество, купи си сателитски приемник и гледаи Булсат-а на БГ и Српски или Satelitebg. Oт кабловската нема как да ти стават 130 програми и да е со качество. Ова другата, Satelite.bg е со супер квалитетна слика.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ако сакаш качество, купи си сателитски приемник и гледаи Булсат-а на БГ и Српски или Satelitebg. Oт кабловската нема как да ти стават 130 програми и да е со качество
Имам и дримбокс, не е проблем, финтата е да ги стават и Кејблтел тие канали што ги имаат сите. Сепак фала на советот =)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Имам и дримбокс, не е проблем, финтата е да ги стават и Кејблтел тие канали што ги имаат сите. Сепак фала на советот =)
Е зашто се замараш со кабловска? Кабелот има лимитиран капацитет-примерно 100-150МBs. При 100 програми стриима ке е 1-2 Мб на програма. Откаде квалитет. А само на една квалитетна HD сателитска програма стриима е околу 10Мб/с

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Е зашто се замараш со кабловска? Кабелот има лимитиран капацитет-примерно 100-150МBs. При 100 програми стриима ке е 1-2 Мб на програма. Откаде квалитет. А само на една квалитетна HD сателитска програма стриима е околу 10Мб/с
Затоа што пакетот ми е таков, трипл плеј :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Да бе.... ти ги гледаш сите 100 канала истовремено.... јадење бурек...
--- надополнето: Sep 12, 2011 10:41 PM ---
Затоа што пакетот ми е таков, трипл плеј :)
Сликата на дигиталната е каде каде подобра од обичната тв....бар кај мене.. не е проблемот во квалитетот на сликата..проблем е катастрофално лошиот избор на понудените канали..па по моја проценка бар 80% од каналите никогаш не ги ни погледнуваме...
..затоа сега наскоро ко ќе ми истече договорот, се ќе им откажам, ќе си ја вратам старата добра антена или сателитска (досега не знам колку сателитски им подарив на име претплата) ќе турам, ќе земам само интернет пакет, за интернетот не можам да им најдам маана...

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Да бе.... ти ги гледаш сите 100 канала истовремено.... јадење бурек...
--- надополнето: Sep 12, 2011 10:41 PM ---
Извини ама многу едноставно размислуваш:tapp:. Од кабелот добиваат сигнал илјадници корисници додека не дојде до тебе. И природно во повеќето време целиот негов капацитет е полн.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Извини ама многу едноставно размислуваш:tapp:. Од кабелот добиваат сигнал илјадници корисници додека не дојде до тебе. И природно во повеќето време целиот негов капацитет е полн.
А бе ајде... ти кабелот само за сто канали резил го направи... а сега илјадници ми спомнуваш.....јбт... бугарска математика...

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
А бе ајде... ти кабелот само за сто канали резил го направи... а сега илјадници ми спомнуваш.....јбт... бугарска математика...
След като Господ те е оштетил, тешко е...:pos:

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Неофицијално од 1 Октомври 2011 година ППВ каналите нема да бидат повеќе достапни на CABLETEL!!!!

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Само тие вредеа од од цела понуда и сеа и тие ако ги нема поарно и кабелската нека ја укинат.

Член од
2 ноември 2009
Мислења
126
Поени од реакции
49
.......При 100 програми стриима ке е 1-2 Мб на програма. Откаде квалитет. А само на една квалитетна HD сателитска програма стриима е околу 10Мб/с
Математиката ти е многу лоша еве јас што имам на кабловска овде во Лондон заедно со 19HD канали или во целост 160 канали.....
http://shop.virginmedia.com/digital-tv/channels.html
,,,,а вие се занимавате со 100 канали....

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.450
Поени од реакции
87.178
Неофицијално од 1 Октомври 2011 година ППВ каналите нема да бидат повеќе достапни на CABLETEL!!!!
Леле и ова ако го укинат, ќе ги откажам скроз. Патем дај линк од кај го прочита ова :)

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Леле и ова ако го укинат, ќе ги откажам скроз. Патем дај линк од кај го прочита ова :)
Нема линк тоа ми го кажаа во инфо центарот и ако не сте приметиле од нивната официјална web страна www.cabletel.com.mk повеќе услугата ппв ја нема, односно скрос е одстранета што ја потврдува неофицијалната информација од инфо центарот. Позз

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Математиката ти е многу лоша еве јас што имам на кабловска овде во Лондон заедно со 19HD канали или во целост 160 канали.....
http://shop.virginmedia.com/digital-tv/channels.html
,,,,а вие се занимавате со 100 канали....
На оние 19HD канали само името им е HD. Ако живееш во Лондон, стани претплатник на сателитскиот SKY и ако имаш добар телевизор веднаш ќе разбереш за што ти зборувам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom