Cannabinoid
Cannabinologist, MMD
- Член од
- 18 јануари 2008
- Мислења
- 597
- Поени од реакции
- 466
Ги видовме патриотите за долгонајавуваниот протест на 8-ми колку излегоа. Ауу да, точно така - НЕ ИЗЛЕГОА!!!во оваа мочана држава од кога се разболев пред 10 год појма немав дека ме следувало некоја пара за да се покријат колку толку лековите. тоа го дознав од други луѓе кои имале иста мака ко мојата, кои пак случајно дознале од други луѓе. каде беше милата држава да ми каже дека ме следува нешто во таа ситуација?
или пак треба да зборам дека татко ми овде нема ни еден ден стаж, бидејќи немаше работа па мораше како знае и умее да се снаоѓа? а сега со бг пасош е во странство каде што ваѓа леб за нас?
или да кажам за пропаднатите градски аптеки кои ја отпуштија мајка ми пред неколку години, од кога ги купи и ги поеба газда смиленски или кој беше? треба ли и за тоа да зборам? дека државата не направи ништо да ги спаси туку ги шутна на првиот мафијаш кој шо посака да ги купи?
и таа сега со бг пасош може да работи во странство, а со нашиот мочан македонски не бива.
тој што не осетил на своја кожа како е да си доле и излезот го бараш во тој бг пасош за да заминеш од тука нека не збори за патриотизам и слично. јас бев најголем патриот и против бг пасош а сега еве чекам да излезе за да си одам од тука.
најголем патриот е тој што допринесува за земјава, а како јас да допринесам ако не работам? што ќар од мене државата? ни данок плаќам ни трошам мои пари.
или пак да потсетам на патротите кои ја водат и ја воделе државава? кон тие што само тендери чекат да лапнат? не јадете г*мна веќе за бг пасош, тоа се вади од шо нема каде не од љубов.
ако сте толку големи патриоти плукајте по тие во парламентот кои и на вас ви го еб*т животот не кон тие кои преживуваат. овен, нели, ако не сте партиски војничиња,а 90% од вас на темава се или тоа или тотални глупаци
Во денешната борба за опстанок не важат патриотските правила, па доколу еден ЕУ(БГ) пасош ми дозволува да преживеам од денес за утре и да го тргнам ножот од под грло - тогаш зошто да не.