Да донираме крв за нашиот форумџија Владимир (Garfield)

• Креатор на темата Креатор на темата Moon Child
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
M

Moon Child

Гостин
ДА ПОМОГНЕМЕ ДА СЕ СПАСИ МЛАД ЖИВОТ!
СОСТОЈБАТА НА ВЛАДИМИР Е ИСКЛУЧИТЕЛНО ТЕШКА !!!

Итно!!!

Владимир Никуљски беше во тешка сообраќајка викендов и има изгубено доста крв. Доколку сте со нулта позитив крвна група ве молиме да донирате во државна, со напомена дека е за Владимир Никуљски, кој во моментов лежи во Св. Еразмо во Охрид!

Само што сакав да ја отворам темава, мило ми е што некој веќе го направил тоа. Значи, има потреба од 0+ крв, бидејќи како и обично, нашиве болници „не можат да одговорат на потребите со крв“ односно комуникацијата Охридарфилд лежи) и Скопје (каде е веројатно центарот за трансфузиологија) не е на најдобро ниво, очигледно... Па затоа би било повеќе од добро, хумано, благородно, ако сте 0+ или знаете некој кој е 0+ и би сакал да биде хуман, да го направите она што Везилка ви го кажа. Од негово име, бидејќи знам дека би бил претерано благодарен, ќе напишам јас: „Благодарам“!!!

Само што сакав да ја отворам темава, мило ми е што некој веќе го направил тоа. Значи, има потреба од 0+ крв, бидејќи како и обично, нашиве болници „не можат да одговорат на потребите со крв“ односно комуникацијата Охридарфилд лежи) и Скопје (каде е веројатно центарот за трансфузиологија) не е на најдобро ниво, очигледно... Па затоа би било повеќе од добро, хумано, благородно, ако сте 0+ или знаете некој кој е 0+ и би сакал да биде хуман, да го направите она што Везилка ви го кажа. Од негово име, бидејќи знам дека би бил претерано благодарен, ќе напишам јас: „Благодарам“!!!

јас имам давано до сега 2пати крв,и овој месец здравје ќе дадам пак.
недај Боже еден ден тоа мене да ми се деси, и да ми речат " немаме ", а за некој син на некојси богаташ ќе имат а?

цц, инаку Macedonicus секоја чест! :love:

Јас ќе идам да прашам дали ќе можам да дадам. Ако може ќе дадам. Незнам дали треба полнолетство за да се даде крв :S

Па да не идам за џабе ај кажете ми ако сакате :)

Јас ќе идам да прашам дали ќе можам да дадам. Ако може ќе дадам. Незнам дали треба полнолетство за да се даде крв :S

Па да не идам за џабе ај кажете ми ако сакате :)

ако немаш 18, ќе ти треба дозвола од родител ..
* ја немав, излегов надвор, ја потпишав и дадов .. ми беше битно да дадам! :тое:

ако немаш 18, ќе ти треба дозвола од родител ..
* ја немав, излегов надвор, ја потпишав и дадов .. ми беше битно да дадам! :тое:
Епа супер. Ќе дадам утре

Епа супер. Ќе дадам утре

уште една финта :) ако си 17, и си вреден, висок, речи дека си 18 :) не ти бараат лична карта,или книшка ..

пример: ти си 94, речи дека си 93 и готово ;)

Значи срамота е ова ... како може бе да немаат добра комуникација и заради тоа нечиј живот да биде загрозен. Според крвометарот на страната на трансфузиологија 0+ има. Сеедно, ако Macedonicus не даде крв, јас ќе одам да дадам, не ми е проблем.

Отидов луѓе...и тој техничарот ми вика „дечки до 21 работиме..“.. и му кажувам дека се работи за Владимир и ми вика да не се секирам, биле собрани 30-40 кеси, повеќе од доволно. Се надевам дека ќе биде добро иако не помогнав.
Мислам дека малку доцна беше објавено на форумов

Отидов луѓе...и тој техничарот ми вика „дечки до 21 работиме..“.. и му кажувам дека се работи за Владимир и ми вика да не се секирам, биле собрани 30-40 кеси, повеќе од доволно. Се надевам дека ќе биде добро иако не помогнав.
Мислам дека малку доцна беше објавено на форумов

Секоја чест за тебе! И за сите оние кои дарувале до сега!

НЕ ЗНАМ КАКО ДА ГО КОНТАКТИРАМ СЕМЕЈСТВОТО, АКО ЗНАЕ НЕКОЈ НЕКА МИ ПИШЕ ПП.

П.С. Мислам дека се снајдов. Сепак ако имате некој контакт побарајте ме слободно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom