Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ајде ти фино размисли зошто кога ќе напишеш нешто, луѓето почнуваат да реагираат и да ти се смеат...

Озбилно размисли...
--- надополнето: Sep 12, 2011 6:27 PM ---

Ајде и ти прибери се малку, жената е мажена и има дете...
Бре покварен мозок, ц ц цц ц ц ц ц ц ц све на тоа ви иде паметот:eek:

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Ајде ти фино размисли зошто кога ќе напишеш нешто, луѓето почнуваат да реагираат и да ти се смеат...

Озбилно размисли...
--- надополнето: Sep 12, 2011 6:27 PM ---

Ајде и ти прибери се малку, жената е мажена и има дете...
pa kako sto mozam da vidam i na tebe ti se smeat celo vreme
zoshto ti ne si razmislil dosega?

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
pa i treba da go svatish taka...stom takvi luge troshat vreme na tebe sigurno neshto "vredish":pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
pa i treba da go svatish taka...stom takvi luge troshat vreme na tebe sigurno neshto "vredish":pos:
Повторно продолжуваш да се бламираш. И после форумџијата што ја отвори темата се прашува зошто се атеистите агресивни спрема енерго гледачите...

Јас знам дека ова е виртуелен простор, но малку од малку треба да се контролираш. Дури и виртуелниот простор не може да истрпи толкава количина на небулози кои ти ги постираш секојдневно...

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Повторно продолжуваш да се бламираш. И после форумџијата што ја отвори темата се прашува зошто се атеистите агресивни спрема енерго гледачите...

Јас знам дека ова е виртуелен простор, но малку од малку треба да се контролираш. Дури и виртуелниот простор не може да истрпи толкава количина на небулози кои ти ги постираш секојдневно...
stavrogine, mil moj stavrogine... pa ti ne si ni svesen za tvoeto postoenje...
podobro da bidam ismejuvana od nekoj kako tebe, otkolku da bidam kako tebe.
ne deka ne bev nekogash kako tebe, ama prodolziv, dodeka ti ushte malku pa ke pocnesh da gniesh, mil moj stavrogine...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
stavrogine, mil moj stavrogine... pa ti ne si ni svesen za tvoeto postoenje...
podobro da bidam ismejuvana od nekoj kako tebe, otkolku da bidam kako tebe.
ne deka ne bev nekogash kako tebe, ama prodolziv, dodeka ti ushte malku pa ke pocnesh da gniesh, mil moj stavrogine...
Нема борба...

Тоа е, со инка не се турва...

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Нема борба...

Тоа е, со инка не се турва...
tocno, da se turashe so inka mozebi ke imashe nadez za tebe
mnogumina toa go rekle eve i jas potvrduvam
nema nadez, gotov si...
pa smej se kolku sakash i ismejuvaj kolku sakash i plukaj kolku sakash...seto toa paga vrz tebe, jas sum mnogu mnogu daleku za da me dopre seto toa

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
tocno, da se turashe so inka mozebi ke imashe nadez za tebe
mnogumina toa go rekle eve i jas potvrduvam
nema nadez, gotov si...
pa smej se kolku sakash i ismejuvaj kolku sakash i plukaj kolku sakash...seto toa paga vrz tebe, jas sum mnogu mnogu daleku za da me dopre seto toa
Знам, ти си во енергијата...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
:pos::pos::pos::pos:aj kolku si mi simpaticen, prosto nemozam da ti odoleam... mi go budish majcinskiot instinkt, mi doaga onaka da ti gi istegnam ushinjata:pos:
Сега имаш среќа што сум добро воспитан, инаку ми текнаа еден куп работи околу истегнувањето...

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Moже ли некој ве молам да ме просветли зошто атеистите се толку желни цело време да ги исмејуваат или да ги негираат верувањата на другите луѓе. Дали е тоа можеби затоа што неверувањето остава празнина која треба да биде исполнета со антипатија кон нешто? Помогнете ми да разберам.

Не сум религиозен и искрено мислам дека сериозноста и посветеноста што некои луѓе ја вложуваат во религиозни активности е бесмислена. Сепак, успевам да ги оставам овие религиозни фанатици на мир... Всушност не се ни трудам да трошам време или напор за нив. Seriously, I couldn't care less. Воопшто не чувствувам потреба да ги напаѓам верските убедувања кои што се разликуваат од моите.Чудно... претпоставувам дека може да се каже дека страдам од болест наречена ТОЛЕРАНЦИЈА.

За ова кратко време во кое што сум на форумов, забележав дека има еден куп атеисти кои се чини дека секој ден водат “Крстоносни војни“ против сите што се религиозни. Тема по тема, пост по пост... осудуваат, исмеваат и се обидуваат да ја негираат верата на другите. Едноставно не можат да се држат настрана. Како фанови на атеизмот зборуваат за нешта кои воопшто не се однесуваат на нив, и во тој процес тие едноставно паѓаат како празни лушпи од човечки суштества кои немаат ништо што ќе ги води во животот освен омразата. Едноставно живеат за да мразат...

Ако не веруваат во постоење на Бог, зошто се занимаваат со религијата? Чудно ми е тоа што поминуваат толку време пишувајќи и зборувајќи за нешто што тврдат дека е имагинарно и дека не постои...

Вие што мислите?
Атеист во вистинска смисла на зборот би требало да е човек кој не верува во Бог, или најопшто во натприроден интелект кој е створител на материјалниот видлив и невидлив свет. Нивото на свеста за постоење на Бог се изедначува со свеста на животните, кои патем не веруваат во Бог, затоа што не се свесни за Неговото постоење. А овие луѓе, самостојно, по свој избор и слобода се одлучуваат да се изедначат со животните и да не веруваат во Бога. И нормално, ако се знаат нагоните и начинот на живеење, да речеме на кучињата, ваквото однесување не е никакво чудо.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
А овие луѓе, самостојно, по свој избор и слобода се одлучуваат да се изедначат со животните и да не веруваат во Бога. И нормално, ако се знаат нагоните и начинот на живеење, да речеме на кучињата, ваквото однесување не е никакво чудо.
Еве еден културен и толерантен верник.Ги изедначува атеистите со животни, само затоа што размислуваат различно од него.Додуша, тоа би можело да се сфати и како комплимент.
Вакви верници има многумина во Религија, па сепак само атеистите се етикетираат како арогантни, дрски и нетолерантни.Како што пиша некој претходно, за танго требаат двајца.

П.С. Подобро куче отколку овца.
Кога веќе се навредуваме.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Еве еден културен и толерантен верник.Ги изедначува атеистите со животни, само затоа што размислуваат различно од него.Додуша, тоа би можело да се сфати и како комплимент.

П.С. Подобро куче отколку овца.
Кога веќе се навредуваме.
„Додуша, тоа би можело да се сфати и како комплимент.“ За секој случај да го потврдам твојот заклучок, да нема недоразбирања.

Kajgana Shop

На врв Bottom