Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
N

Nessa Alcarin

Гостин
Мислам дека не беше такво прашањето.
Прашањето беше дали оној кој е совршен може да згреши.
Како може да згреши ако е совршен ? Под неговото совршенство спаѓа и безгрешноста.
Никогаш не солам памет дур некој не побара.

Епа не соли памет кога не го разбираш одговорот. Прашањето беше поттикнато од изјавата Бог е совршен, па следуваше реплика Ако е совршен зошто после забранува и казнува и на крај се оформи Дали некој кој е совршен може да згреши?
Затоа јас велам, сеуште не постои совршенство

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Јас фино лепо се разбрав со Иписимус, што мајка бараше Неса да провоцира, не одговара на прашањето бла бла го избегнува. НЕ јас не го избегнувам прашањето туку фино лепо ќе му се одговореше доколку ми го напишеше и следното прашање т.е. да објаснеше што го мачи.
Ако добро пратите ќе видите дека Неса испровоцира за на крај да испадне жртва.
--- надополнето: Sep 12, 2011 12:28 AM ---

А на кој Бог мислат атеистите кога поставуваат прашање ?

Бај де веј нормално дека го знам одговорот и ти сама знаеш што ќе одговорам, но нема додека не ми каже што поточно сака да праша.
Не знаеш што е Атеизам, ама сепак коментираш на оваа тема и се контраш со атеисти? Е сега ме разочара.
:pos::pos::pos:

Сега и мене ме заинтересиравте, што ли е одговорот...
Одговорот ќе ти го даде Мишел, ако воопшто некогаш одговори. Досега никој не успеа да го прочита одговорот. Можеби планира да ги држи сите во неизвесност мислејќи дека е интересна.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400

Епа не соли памет кога не го разбираш одговорот. Прашањето беше поттикнато од изјавата Бог е совршен, па следуваше реплика Ако е совршен зошто после забранува и казнува и на крај се оформи Дали некој кој е совршен може да згреши?
Е гледаш дека тука забега Иписимус зборуваме за создавањето. Дека Бог е совршен и дека не може некој друг да го создаде, доколку некој го создал на Бог одма се губи совршенството. Тука Иписимус немаше реплика, па се нафрли за совршенството да зборува, а на тоа прашање му е одговорено 16632665696 пати.

Член од
23 август 2010
Мислења
163
Поени од реакции
55

Не сфаќај се погрешно. Само влегов во дискусија он топик.
И ако сакаш можеме да продолжиме со дискусија (не е солење памет), ако не ќе се повлечам.
Каква врска имаат наградата и казната што Бог ја нуди со неговата совршеност ?
Или требаше и нас да не направи совршени па да не мора да ни брани и да не казнува?
Не. Совршениот е тој, а ние сме несовршени и како такви можеме да згрешиме.
Ако би напишале четиво за деца од 1 одделение, не значи дека не знаеме или не можеме повеќе од тоа или дека нашето знаење е само толку. Исто така, ако Бог не создал несовршени не значи дека тој по дифолт станува несовршен.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Не знаеш што е Атеизам, ама сепак коментираш на оваа тема и се контраш со атеисти? Е сега ме разочара.

Одговорот ќе ти го даде Мишел, ако воопшто некогаш одговори. Досега никој не успеа да го прочита одговорот. Можеби планира да ги држи сите во неизвесност мислејќи дека е интересна.
Ок, очигледно е дека Michelle не знае да го одговори прашањето од Ипсисимус.
Мене ме интересира нешто друго.Од твоите претходни постови заклучив дека си муслиманка, а гледам дека со Чорбаџија се согласи дека Бог го создал светот, па ме интересира кој Бог поточно, твојот, или на Чорбаџија?Или можеби некој трет?
Ај на попрост начин да ти се објасни Бобо.
Кога поставуваш ти прашање за Бог, нели и тоа го правите вие атеистите. За кој Бог поставувате прашање ? За мојот или на Чорбаџија или па можеби на некој трет ?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Кога поставуваш ти прашање за Бог, нели и тоа го правите вие атеистите. За кој Бог поставувате прашање ? За мојот или на Чорбаџија или па можеби на некој трет ?
Сеедно ни е, освен ако немаш Бог кој онака го создал светот ама не се меша во земниве работи, не казнува, не наградува итн... Нешто ко обоена енергија :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Нели тој беше еден те исти за сите вас?

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Сеедно ни е, освен ако немаш Бог кој онака го создал светот ама не се меша во земниве работи, не казнува, не наградува итн... Нешто ко обоена енергија :)
Ете тоа сакав да го слушнам. Значи мачорка одговорено ти е. :)

--- надополнето: Sep 12, 2011 12:43 AM ---
Нели тој беше еден те исти за сите вас?
Па тоа ќе треба да и се објасне на Мачорка, а не мене. Таа беше во дилема.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Не сфаќај се погрешно. Само влегов во дискусија он топик.
И ако сакаш можеме да продолжиме со дискусија (не е солење памет), ако не ќе се повлечам.
Каква врска имаат наградата и казната што Бог ја нуди со неговата совршеност ?
Или требаше и нас да не направи совршени па да не мора да ни брани и да не казнува?
Не. Совршениот е тој, а ние сме несовршени и како такви можеме да згрешиме.
Значи стигнавме до одговорот: ако некој е совршен може и да згреши (со тоа што ќе направи нешто несовршено - грешка). Така? Па тогаш какво совршенство е тоа, во тој случај и јас сум совршена,иако грешам ( ако гледаме така еден ден и јас ќе створам дете во мене и ќе го родам. Заклучок сите жени се БОГОВИ...)
п.с Сакам да продолжиме со дискусија не со солење памет. И ти па ако малце станам по „ватрена“ со моите коментари незначи дека сакам да ти солам памет или да те навредам. Таков ми е начинот на пишување :)

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Значи стигнавме до одговорот: ако некој е совршен може и да згреши (со тоа што ќе направи нешто несовршено - грешка). Така? Па тогаш какво совршенство е тоа, во тој случај и јас сум совршена,иако грешам ( ако гледаме така еден ден и јас ќе створам дете во мене и ќе го родам. Заклучок сите жени се БОГОВИ...)
п.с Сакам да продолжиме со дискусија не со солење памет. И ти па ако малце станам по „ватрена“ со моите коментари незначи дека сакам да ти солам памет или да те навредам. Таков ми е начинот на пишување :)
Море, море како му ги читаш мислите на Иписимус.
Бај де веј кај се снема Иписимус? :cautious:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Море, море како му ги читаш мислите на Иписимус.
Бај де веј кај се снема Иписимус? :cautious:
Е... сега и ти бодеш ко шило..... човекот чекаше ли чекаше..одговор.... не дочека ....па си легна...:D

Член од
23 август 2010
Мислења
163
Поени од реакции
55
Ако совршенството одлучи да создаде нешто несовршено тоа не е грешка туку негова одлука која му доликува на совршениот да создава несовршенства, бидејќи само тој е совршен. Како очекуваш да те создаде совршена кога само тој е совршен ?
И ова го додаов во другиот пост ама веќе си ме реплицирала:
Ако би напишале четиво за деца од 1 одделение, не значи дека не знаеме или не можеме повеќе од тоа или дека нашето знаење е само толку. Исто така, ако Бог не создал несовршени не значи дека тој по дифолт станува несовршен.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Е... сега и ти бодеш ко шило..... човекот чекаше ли чекаше..одговор.... не дочека ....па си легна...:D
Хахахаха жалам. Ма да не верувам дека си легнал. Тука е на форум, само што не го гледаш. :pos:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Ете тоа сакав да го слушнам. Значи мачорка одговорено ти е. :)

--- надополнето: Sep 12, 2011 12:43 AM ---

Па тоа ќе треба да и се објасне на Мачорка, а не мене. Таа беше во дилема.
Aj сеа мене да ми одговориш нешто, може? Ако сите верувате во еден исти бог, зошто се потребни препукувања на верска база? Зошто вашите религии водат кон поделба на луѓето? Зошто би убивале луѓе во име на вашите богови?
Има еден добар виц за ова. Снајперистот се моли и вели „Боже, помогни ми да го убијам оној долу.“

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако совршенството одлучи да создаде нешто несовршено тоа не е грешка туку негова одлука која му доликува на совршениот да создава несовршенства, бидејќи само тој е совршен. Како очекуваш да те создаде совршена кога само тој е совршен ?
И ова го додаов во другиот пост ама веќе си ме реплицирала:
Значи.... врти,сучи, тој на задна врата го пропуштил Луци во рајот за да и ја подметне јаболката на Ева.:cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom