Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
G

galaxy

Гостин
Абе и вие. Остајте ја. По неколку дена на форумот ќе станеше атеист.
Ама вие ги одвратувате со навредите.
Така почнуваат сите: со скептицизам, има нешто, не знам што бла бла.

Н

нихилист

Гостин
Абе и вие. Остајте ја. По неколку дена на форумот ќе станеше атеист.
Ама вие ги одвратувате со навредите.
Така почнуваат сите: со скептицизам, има нешто, не знам што бла бла.
Мене ми е апсолутно сеедно дали таа ќе стане атеист или не, не прибираме членови за култ мајкуму стара...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ateisti covekot ve zaebal ova mi izgleda kako shah-mat, waw ova e awsome za citanje:)
Човекот постави теза која вели дека се што е интелегентно, МОРА да има и интелегентен дизајнер.
Е арно ама, неуспеа да објасни како тогаш интелегентниот дизајнер постои без да биде дизајниран од интелегентен дизајнер. Сваќаш ли лепото? ;)
Што мислиш, кој е во шах мат тука?
--- надополнето: Sep 11, 2011 8:58 PM ---
Знам дека така оди, затоа и прашувам како може тоа воопшто да „оди“ кај атеистичките научници. Еве ќе ти илустрирам со пример:
Замисли дека од некоја далечна галаксија добиваш еден долг дигитален електромагнетен сигнал во кој во бинарна форма се кодирани простите броеви во растечки редослед:

2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47, 53, 59, 61, 67, 71, 73, 79, 83, 89, 97 ...

Што би заклучил од овие информации? Дали тие случајно настануваат или пак ги емитира некој интелигентен извор воден од интелигентно битие?
Ги емитуваат вонземјани, кој еволуирале на нивната планета како и ние тука.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Првата работа која се надевам дека ја сваќаш е дека е убер-смешно ти, мал, неук, приучен, да тврдиш дека врвни научници не знаат што прават. Тоа може само прост човек да го тврди, или манипулатор.
1. Имам државни и меѓународни дипломи и признанија по физика и математика. Во средно неколку пати освојував 1во или 2ро место на државните натпревари. Во 2000 година ја претставував Македонија на 31та меѓународната олимпијада по физика во Лестер (Велика Британија). Астрофизиката ми е омилена дисциплина во физиката. Имам диплома од 2 завршени курса по астрономија кај проф. д-р Мијат Мијатович (покен) - тогашен претседател на Македонското астрономско друштво. Држам часови по математика и физика веќе 13 години. Сум подготвувал и деца за натпревари. Деца како тебе ми се обраќаат со „професоре“, а не со „неук“. :) Но ако тебе те исполнува тоа и ако ти е некаква сатисфакција, слободно можеш да ме нарекуваш неук, прост човек и сл.

2. Верувај и врвните научници имаат свои мани, не нужно на интелектуален план, туку на идеолошки бидејќи и тие не се имуни на идеологија, научни догми, двојни критериуми, а во случајов за атеистичките научници и двојни аршини - барем за оние кои трагаат по вонземски живот.

Втора работа, едно е информација да се создаде, а друго е да се емитува во outer space. Тоа што некој жив организам, да не речам теле, содржи информации, не значи дека може да ги емитува.
Сеедно, за да се емитува информацијата прво мора да се создаде нели? Ако (спроед атеистите) можела тука да се создаде случајно, тогаш може и таму горе? Оттука следи и апсурдноста на атеистичките научници кои трагаат по вонземски живот, бидејќи и да детектираат некои интелигентни информации, според нивните убедувања од тоа не следи дека тие се создадени од некое интелигентно битие, туку ете нели тие би можеле да се создадат тики така, сами од себе како што се создадел и во живата клетка на Земјата - согласно атеистичката теорија за абиогенезата.

Каква врска има сето тоа со атеизмот јас појма немам, освен ако крајната поента ти е дека атеистите се глупи или нешто попримитивно.
Не, туку само дека во овој поглед имаат двојни аршини, контрадикторни критериуми во однос на создавањето на интелигентните информации.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Човекот постави теза која вели дека се што е интелегентно, МОРА да има и интелегентен дизајнер.
Е арно ама, неуспеа да објасни како тогаш интелегентниот дизајнер постои без да биде дизајниран од интелегентен дизајнер. Сваќаш ли лепото? ;)
Бог е совршен, така да нема поинтелигентен дизајнер од него. Ако Бог бил создаден од поинтелигентен дизајнер од него, тогаш тој не е Бог..

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Ајде и тебе истиот предизвик како и на DBACK. Повели цитирај ме каде сум пишал дека се што е интелигентно мора да има и интелигентен дизајнер. Повели аргументирај ја својата клевета.
И после секој ваков предизвик следи една непријатна штамаааа од другата страна :)
Јас само реков дека интелигентните информации не можат да се создаваат случајно и дека истите мора да се создадени од некое интелигентно битие.

Веќе неколку страни не можете со кралот да мрднете ни лево ни десно. Матот е очигледен, иако многумина се обидуваат да ги растурат фигурите со оф-топик муабети :)
--- надополнето: Sep 11, 2011 9:11 PM ---
Ниеден научник никогаш не рекол дека "интелегентни информации" се создале сами од себе.
Така е, ниеден разумен научник никогаш не рекол такво нешто, со исклучок на атеистичките научници кои го велат токму тоа.
Еве кажи ми ти како се создале информациите во првата жива клетка?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ајде и тебе истиот предизвик како и на DBACK. Повели цитирај ме каде сум пишал дека се што е интелигентно мора да има и интелигентен дизајнер. Повели аргументирај ја својата клевета.
И после секој ваков предизвик следи една непријатна штамаааа од другата страна :)
Јас само реков дека интелигентните информации не можат да се создаваат случајно и дека истите мора да се создадени од некое интелигентно битие.
Цитирај ме каде тоа јас велам дека се' што е интелигентно мора да има интелигентен создател? Јас реков (и 10 пати повторив!) дека интелигентните информации не можат да се создаваат случајно и дека мораат да бидат создадени од интелигентно битие.
Предизвик: Повели цитирај ме за тоа што ме клеветиш!
И сега следи вообичаената (и без исклучок!) штама што следи после секој ваков предизвик до моите клеветници :)
Јован 1:1
1 Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и Словото беше Бог.

Словото е интелегентна информација! А ти како што може да видиме велиш дека интелегентните информации не можат да се создадат случајно! Тогаш кој го создал бог, кој е словото?
--- надополнето: Sep 11, 2011 9:16 PM ---
Бог е совршен, така да нема поинтелигентен дизајнер од него. Ако Бог бил создаден од поинтелигентен дизајнер од него, тогаш тој не е Бог..
Совршен а создава нешта кој потоа ги забранува и казнува?!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа е веќе друга тема, на која ти е одговорено 16296262551656 пати.
Ако јас те прашам колку е часот, а ти ми одговориш - розев слон, тоа е само технички "одговор", но не и суштински.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom