ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
Извинете што замарам...ама сериозно, ОД КОГА ПОЧНУВАМЕ НИЕ БРУЦОШИТЕ ? и која група сум(зимајки уи предвид дека презимето ми е ристовски) ... фала однапред...

Член од
16 август 2007
Мислења
1.932
Поени од реакции
1.667
Официјално почнуваме на 19ти, а веројатно си 5та група според презимето

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Како е сега за полгање испит? Носиш уплатница за презапишан предмет и ќе те пуштат да полагаш?
Да не се променило нешто во меѓувреме, затоа прашувам?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Извинете што замарам...ама сериозно, ОД КОГА ПОЧНУВАМЕ НИЕ БРУЦОШИТЕ ? и која група сум(зимајки уи предвид дека презимето ми е ристовски) ... фала однапред...
Jas mislam deka ke si 4ta grupa :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
значи колега во иста група ќе сме :D.

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Значи бруцошите почнуваат од 19, така? А каде пишува кој во која група е? Јас знам пошто презимето ми е на А, така да веројатно сум прва група, ама ме интересира за другарка ми, нејзиното е на И, исто така ме интересира дали само 3 дена ке идеме на часови, пошто на ова распоредот што е објавен на страната на правен, за прва група пишува дека само 3 дена ќе учиме и тоа само прва група, т.е. еден ден имаме часови од 8 до 4 саат :(, додека другите имаат 4 дена часови и се од 8 до 12 или од 12 до 4 ? И стварно еден предмет ќе имаме по 4 часа на ден? 4 часа ќе треба да седиме во место или има паузи или... ај ќе може некој да пише како идат тие работи ? Патем ќе може да кажете нешто за овие професори, како ќе си поминам со нив :)

Д-р Д. Тасковска

Д-р В. Кандикјан
Д-р А. Стојков

Д-р Ј. Бачовска

Д-р Б. Поповска

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Значи бруцошите почнуваат од 19, така? А каде пишува кој во која група е? Јас знам пошто презимето ми е на А, така да веројатно сум прва група, ама ме интересира за другарка ми, нејзиното е на И, исто така ме интересира дали само 3 дена ке идеме на часови, пошто на ова распоредот што е објавен на страната на правен, за прва група пишува дека само 3 дена ќе учиме и тоа само прва група, т.е. еден ден имаме часови од 8 до 4 саат :(, додека другите имаат 4 дена часови и се од 8 до 12 или од 12 до 4 ? И стварно еден предмет ќе имаме по 4 часа на ден? 4 часа ќе треба да седиме во место или има паузи или... ај ќе може некој да пише како идат тие работи ? Патем ќе може да кажете нешто за овие професори, како ќе си поминам со нив :)

Д-р Д. Тасковска

Д-р В. Кандикјан
Д-р А. Стојков

Д-р Ј. Бачовска

Д-р Б. Поповска
На страната на Правен пишува дека се почнува од 19ти, зашто вие бруцошите би имале посебен ден за почнување.. Списоци со тоа кој во која група е најверојатно ке има залепено на влезната врата. Ако во распоредот ти пишува дека само 3 дена си на предавање тогаш само три дена си , иначе после секој час има по 15 минути пауза ,иначе не е заморно не се секирај, во средно и по 7 седевте нели?
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:03 AM ---
Стварно не знам шо си игрет играчки...Имат луѓе и шо не се од Скопје па требит да си знајме кога да дојме,да си испланираме све.Толку беше тешко да напишат кога почвиме? Ц ц ц
На 19ти се почнува

Член од
18 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
153

Д-р Д. Тасковска

Д-р В. Кандикјан
Д-р А. Стојков

Д-р Ј. Бачовска

Д-р Б. Поповска
Чим не ти се паднал Томислав...у добитната комбинација си со професориве. Сите се супер, само полека со Добринка Тасковска ако сакаш нешто да ја прашаш види прво дали и е денот :D

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21

Д-р Д. Тасковска

Д-р В. Кандикјан
Д-р А. Стојков

Д-р Ј. Бачовска

Д-р Б. Поповска

Луѓе не се замарајте:)
Ако ти е презимето на А, прва група си, а другарка ти, е 2ра. Ако сака било која од вас да се префрли во другата група за да бидете заедно, ќе може без проблем.
Таков беше распоредот и лани на 1ва група, не е заморно, не се секирај.
Паузи има по 15 минути, како што веќе ти објасниле...:)

Со Тасковска ќе поминете некако, ама нема многу многу да научите. Лани книга- немаше, туку користеше копирани скрипти од секаде, највеќе од стариот учебник на Бајалџиев. Ние немавме скрипти на 1 недела до полагање. За активност запишува на некои ливчиња што потоа мистериозно исчезнуваат. Колоквиумите се идиотски, дури и навредливи. Се, на се, ќе поминете лесно...

Кај Кандикјан учете, учествувајте на вежбите и гледајте да ги разбирате работите а не да ги учите на памет.:)

Јасна е добра проф., дава бодови.За колоквиуми учете од презентациите што ќе ви ги покажува, таму се клучните работи.

И Билјана, нема да ја гледате премногу. Повеќе ќе се дружите со Ина, асистентката. Учествувајте на предавања, кревајте раце, дискутирајте, читајте и најважно, УЧЕТЕ ;)

Среќно!

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Луѓе не се замарајте:)
Ако ти е презимето на А, прва група си, а другарка ти, е 2ра. Ако сака било која од вас да се префрли во другата група за да бидете заедно, ќе може без проблем.
Таков беше распоредот и лани на 1ва група, не е заморно, не се секирај.
Паузи има по 15 минути, како што веќе ти објасниле...:)

Со Тасковска ќе поминете некако, ама нема многу многу да научите. Лани книга- немаше, туку користеше копирани скрипти од секаде, највеќе од стариот учебник на Бајалџиев. Ние немавме скрипти на 1 недела до полагање. За активност запишува на некои ливчиња што потоа мистериозно исчезнуваат. Колоквиумите се идиотски, дури и навредливи. Се, на се, ќе поминете лесно...

Кај Кандикјан учете, учествувајте на вежбите и гледајте да ги разбирате работите а не да ги учите на памет.:)

Јасна е добра проф., дава бодови.За колоквиуми учете од презентациите што ќе ви ги покажува, таму се клучните работи.

И Билјана, нема да ја гледате премногу. Повеќе ќе се дружите со Ина, асистентката. Учествувајте на предавања, кревајте раце, дискутирајте, читајте и најважно, УЧЕТЕ ;)

Среќно!
Накратко, само кај Кандикјан може да кикснат :ROFLMAO:

В

Вори

Гостин
Ај да не листам позади сега.Кога точно почнуваме со факултет,конкретно политички студии(ваљда исто е за сите)?
Слушнав дека во Борис Трајковски,ама не знам ни точен датум ни точно време.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Еден хинт за бруцошите, немојте ни случајно на Ина (асистентката по историја) да сте и спомнале нешто против Турција т.е. Османлиското царство... :)

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
Еден хинт за бруцошите, немојте ни случајно на Ина (асистентката по историја) да сте и спомнале нешто против Турција т.е. Османлиското царство... :)
Од искуство да не ни даваш хинт ? XD

Kajgana Shop

На врв Bottom