- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 4.502
- Поени од реакции
- 8.180
Извинете што замарам...ама сериозно, ОД КОГА ПОЧНУВАМЕ НИЕ БРУЦОШИТЕ ? и која група сум(зимајки уи предвид дека презимето ми е ристовски) ... фала однапред...
Jas mislam deka ke si 4ta grupaИзвинете што замарам...ама сериозно, ОД КОГА ПОЧНУВАМЕ НИЕ БРУЦОШИТЕ ? и која група сум(зимајки уи предвид дека презимето ми е ристовски) ... фала однапред...
значи колега во иста група ќе сме .Извинете што замарам...ама сериозно, ОД КОГА ПОЧНУВАМЕ НИЕ БРУЦОШИТЕ ? и која група сум(зимајки уи предвид дека презимето ми е ристовски) ... фала однапред...
На страната на Правен пишува дека се почнува од 19ти, зашто вие бруцошите би имале посебен ден за почнување.. Списоци со тоа кој во која група е најверојатно ке има залепено на влезната врата. Ако во распоредот ти пишува дека само 3 дена си на предавање тогаш само три дена си , иначе после секој час има по 15 минути пауза ,иначе не е заморно не се секирај, во средно и по 7 седевте нели?Значи бруцошите почнуваат од 19, така? А каде пишува кој во која група е? Јас знам пошто презимето ми е на А, така да веројатно сум прва група, ама ме интересира за другарка ми, нејзиното е на И, исто така ме интересира дали само 3 дена ке идеме на часови, пошто на ова распоредот што е објавен на страната на правен, за прва група пишува дека само 3 дена ќе учиме и тоа само прва група, т.е. еден ден имаме часови од 8 до 4 саат , додека другите имаат 4 дена часови и се од 8 до 12 или од 12 до 4 ? И стварно еден предмет ќе имаме по 4 часа на ден? 4 часа ќе треба да седиме во место или има паузи или... ај ќе може некој да пише како идат тие работи ? Патем ќе може да кажете нешто за овие професори, како ќе си поминам со нив
Д-р Д. Тасковска
Д-р В. Кандикјан
Д-р А. Стојков
Д-р Ј. Бачовска
Д-р Б. Поповска
На 19ти се почнуваСтварно не знам шо си игрет играчки...Имат луѓе и шо не се од Скопје па требит да си знајме кога да дојме,да си испланираме све.Толку беше тешко да напишат кога почвиме? Ц ц ц
Чим не ти се паднал Томислав...у добитната комбинација си со професориве. Сите се супер, само полека со Добринка Тасковска ако сакаш нешто да ја прашаш види прво дали и е денотЗначи бруцошите почнуваат од 19, така? А каде пишува кој во која група е? Јас знам пошто презимето ми е на А, така да веројатно сум прва група, ама ме интересира за другарка ми, нејзиното е на И, исто така ме интересира дали само 3 дена ке идеме на часови, пошто на ова распоредот што е објавен на страната на правен, за прва група пишува дека само 3 дена ќе учиме и тоа само прва група, т.е. еден ден имаме часови од 8 до 4 саат , додека другите имаат 4 дена часови и се од 8 до 12 или од 12 до 4 ? И стварно еден предмет ќе имаме по 4 часа на ден? 4 часа ќе треба да седиме во место или има паузи или... ај ќе може некој да пише како идат тие работи ? Патем ќе може да кажете нешто за овие професори, како ќе си поминам со нив
Д-р Д. Тасковска
Д-р В. Кандикјан
Д-р А. Стојков
Д-р Ј. Бачовска
Д-р Б. Поповска
Значи бруцошите почнуваат од 19, така? А каде пишува кој во која група е? Јас знам пошто презимето ми е на А, така да веројатно сум прва група, ама ме интересира за другарка ми, нејзиното е на И, исто така ме интересира дали само 3 дена ке идеме на часови, пошто на ова распоредот што е објавен на страната на правен, за прва група пишува дека само 3 дена ќе учиме и тоа само прва група, т.е. еден ден имаме часови од 8 до 4 саат , додека другите имаат 4 дена часови и се од 8 до 12 или од 12 до 4 ? И стварно еден предмет ќе имаме по 4 часа на ден? 4 часа ќе треба да седиме во место или има паузи или... ај ќе може некој да пише како идат тие работи ? Патем ќе може да кажете нешто за овие професори, како ќе си поминам со нив
Д-р Д. Тасковска
Д-р В. Кандикјан
Д-р А. Стојков
Д-р Ј. Бачовска
Д-р Б. Поповска
Накратко, само кај Кандикјан може да кикснатЛуѓе не се замарајте
Ако ти е презимето на А, прва група си, а другарка ти, е 2ра. Ако сака било која од вас да се префрли во другата група за да бидете заедно, ќе може без проблем.
Таков беше распоредот и лани на 1ва група, не е заморно, не се секирај.
Паузи има по 15 минути, како што веќе ти објасниле...
Со Тасковска ќе поминете некако, ама нема многу многу да научите. Лани книга- немаше, туку користеше копирани скрипти од секаде, највеќе од стариот учебник на Бајалџиев. Ние немавме скрипти на 1 недела до полагање. За активност запишува на некои ливчиња што потоа мистериозно исчезнуваат. Колоквиумите се идиотски, дури и навредливи. Се, на се, ќе поминете лесно...
Кај Кандикјан учете, учествувајте на вежбите и гледајте да ги разбирате работите а не да ги учите на памет.
Јасна е добра проф., дава бодови.За колоквиуми учете од презентациите што ќе ви ги покажува, таму се клучните работи.
И Билјана, нема да ја гледате премногу. Повеќе ќе се дружите со Ина, асистентката. Учествувајте на предавања, кревајте раце, дискутирајте, читајте и најважно, УЧЕТЕ
Среќно!
Од искуство да не ни даваш хинт ? XDЕден хинт за бруцошите, немојте ни случајно на Ина (асистентката по историја) да сте и спомнале нешто против Турција т.е. Османлиското царство...
Не од мое лично, ама многумина „нае*але“...Од искуство да не ни даваш хинт ? XD