DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.557
Сигурно со царски рез се породила.Не. Марија од Назарет, и по раѓањето на Исус остана девица.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сигурно со царски рез се породила.Не. Марија од Назарет, и по раѓањето на Исус остана девица.
Ако се мора да биде создадено од соодветен креатор, кој го создал господ?А толку ли е далеку темата: Прашања за христијанството? Се наоѓа само 3 теми погоре од оваа тема. Еден клик и таму стеDBACK вели дека манипулирам со скриена агенда заради тоа што сакам да пишувам он-топик на темите. Кажете ми кој е манипулатор, дали оној кој што пишува он-топик на темите или оној кој што нонстоп изнаоѓа начини како да ја дефокусира дискусиајта со оф-топик муабети и тоа и тоа баш во моментите кога ќе го притиснеш во аргументиран ќорсокак
![]()
Ако се мора да биде создадено од соодветен креатор, кој го создал господ?
Христијаните не веруваат во создаден Господ. Создадениот Бог не е Бог, ниту може да биде. Христијаните веруваат во несоздаден вечен Бог.
Аха, значи за се е потребен креатор освен за господ. А запази "за сè е потребен креатор". Зарем не се побива реченицава сама по себе?Христијаните не веруваат во создаден Господ. Создадениот Бог не е Бог, ниту може да биде. Христијаните веруваат во несоздаден вечен Бог.
Ти, Чобрбаџија, го викаш следново:Христијаните не веруваат во создаден Господ. Создадениот Бог не е Бог, ниту може да биде. Христијаните веруваат во несоздаден вечен Бог.
Ти, Чобрбаџија, го викаш следново:
1. Се' што е интелигентно мора да има интелигентен создател
Аха, значи за се е потребен креатор освен за господ. А запази "за сè е потребен креатор". Зарем не се побива реченицава сама по себе?
Но што знаат христијаните?
Значи не е потребен креатор за се, така? Значи не е потребен ни Господ.Контрадикторна е да, но тоа не е моја реченица, туку твоја![]()
Sho kje te citiram koa toa ti e muabetot. Ne uspea 6 saati da se iskobeljash I izvrtis, pa sea nazad na formata, a?Цитирај ме каде тоа јас велам дека се' што е интелигентно мора да има интелигентен создател? Јас реков (и 10 пати повторив!) дека интелигентните информации не можат да се создаваат случајно и дека мораат да бидат создадени од интелигентно битие.
Предизвик: Повели цитирај ме за тоа што ме клеветиш!
И сега следи вообичаената (и без исклучок!) штама што следи после секој ваков предизвик до моите клеветници
--- надополнето: Sep 11, 2011 8:25 PM ---
Контрадикторна е да, но тоа не е моја реченица, туку твоја
--- надополнето: Sep 11, 2011 8:28 PM ---
Ништо помалку од она што го знаат и атеистите.
Sho kje te citiram koa toa ti e muabetot. Ne uspea 6 saati da se iskobeljash I izvrtis, pa sea nazad na formata, a?
Tvojot argument e cist kako solza: Samo inteligenten kreator kreira izvori na inteligentni informacii.
Koj e kreatorot na tvojot Inteligenten kreator?!? Kje se drznes da odgovoris posle 6-te saatiagonija ili ushte li kje se kriesh ko Chorbadzhi pod kosula?
Значи.. по математичката логика и анализа кога нешто се стреми кон бесконечност како решение на изразот добиваме нула...заклучок на сето ова е дека нема никакви креатори, творци, создаватели и слични такви ми ти нешта....Aко се прашуваме така ќе нема крај... Кој е креаторот на твојот интелигентен креатор, па кој е неговиот, па другиот, па третиот... Се така до бесконечност.
Па за вас атеистите важи ова, јас не се прашувам кој го створил креаторот, според мене Бог постои од секогаш и засекогаш.Значи.. по математичката логика и анализа кога нешто се стреми кон бесконечност како решение на изразот добиваме нула...заклучок на сето ова е дека нема никакви креатори, творци, создаватели и слични такви ми ти нешта....
Јован 1:1Цитирај ме каде тоа јас велам дека се' што е интелигентно мора да има интелигентен создател? Јас реков (и 10 пати повторив!) дека интелигентните информации не можат да се создаваат случајно и дека мораат да бидат создадени од интелигентно битие.
Предизвик: Повели цитирај ме за тоа што ме клеветиш!
И сега следи вообичаената (и без исклучок!) штама што следи после секој ваков предизвик до моите клеветници![]()
Ништо помалку од она што го знаат и атеистите.