Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Aj најди ми линк, ја такво нешто не најдов, а ако алудираш на еден од вчера, гугл транслејт лошо преведе, само се шпекулира за тоа која позиција ќе ја игра Снајдер на теренот, а и не гледам зашто да се буни кога на пример во Јунајтед еве ако отидеше, ќе играше на позицијата на Сколс која сега ја игра Клевери ( ваљда вака се пишуваше малиот ), односно, класичен centrocampista што би рекле италијанците, нормално, уз офанзивни задачи.

Башка, со Мурињо се враќаше до свој шеснаестерец, не гледам причина зашто да се буни кога може да игра на 3 позиции у тимов и да даде многу за истиот на било која од нив.

Иначе, после киксов на Милан, без разлика што е почеток на сезона, мечот со Палермо мора да се добие и повеќе причини има за ова, ок, победа ко победа под дифолт доаѓа за тим кој се бори за титулата али ајде да одиме со муабетите почеток на сезона е, има време бла бла ти реков ми рече ... треба да се земе во предвид дека имаат нов тренер со нова филозофија па победнички старт ќе биде одлична отскочна штица и за него и за цел тим, да се развие оној победнички менталитет и што полесно да се адаптира и Гасперини на Интер и Интер на Гасперини.

Сега или никогаш е ова за Гасперини, истото се однесуваше и за Рафа по отказот што го доби од Ливерпул, се надевам знае кои беа грешките лани кои беа направени во тимов а кои несмеат и сезонава да бидат случај, за ова да не се случи влијание треба да имаат и сите околу него ( Аусилио и компанија ) ... е што ми е криво за Оријали што не е веќе дел од тимов, последно што разбрав е дека ќе биде стручен коментатор за калчото на Медијасет ако не се лажам.
http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=32899
Од денес е. Ма да сега гледам дека може да се преведе и поинаку. Изгледа е до гугл.
The Netherlands yesterday he stopped to talk to Gasperini in the post-workout 'to clarify - it ensures the well-known sports news - her difficulties in a role not his own'.

P.S.
Кој кикс на Милан? :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.294
Mногу нелогична статија која си ја побива теоријата со тоа што и во Јунајтед Снајдер немаше да ја има онаа позиција за која они говорат, да игра позади напаѓачите, обрнете внимание некад на Клевери и место замислете си го Снајди на терен ќе сватите за што зборам.

Oбично види на fcinternews ако нема на ударна, со резерва зимај ги овие информации, fcinter1908 не се веќе водени од Рекалкати па веќе неколку месеци многу слабо ги следам, информации за Интер црпам стриктно од fcinternews.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
На букмарк ми се и двете па претурам и таму и ваму. Обично цитираат извор па горе-долу имаме насоки колку е релевантно. Internews се поинформирани, очигледно.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.319
Поени од реакции
15.571
Сите нешто ве гледам омилени цитати од Мурињо си пишувате.

За мене не е цитат него е дело, тоа со рацете:

Дело за кое беше казнет, и дело за кое многу гомна се изеде од сите други тимови и навивачи во Италија демек ова она, како може ти реков ми рече. Може уште јадат гомна навивачите на Милан/Јуве/Рома, ама факт е дека таа сезона цела Италија беше против Интер, додуша и Морати го призна тоа со истиов гест:

That being said, колку само го замразив коа се обиде око да му изваде на тоа педерчето од Барса, тоа чудо едно.

Он-топик: Гого е втор јузер на Бене, јузер со кој може да си пише што навистина мисли без да го заебаваме + во иднина коа со оригиналниот јзуер ке пише позитивни работи за Рафа, ’’Гого’’ одма да потврди све.

Уште ова, заборавете на новиот стадион. Нема да се гради, барем не во идните 15-20 години. Освен ако не добие на лото Морати 200-300 милиони евра.
WTF Man :pos:

Онтопик: За стадионот и јас така разбрав :)

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.757
Поени од реакции
6.516
Убаво е вака коа ривалот ке киксне уште на старт,иако не мора да значи дека е голем кикс бидејки играа против добар тим кој ке се бори за висок пласман.Ако добро памтам и лани Милан киксна во прво коло во гости со Чезена кога изгуби 2-0,и нормално дека тоа не е мерило за тимот кој атакува на скудето!Ние неколку сезони по ред во првото коло кикснувавме па се надевам оваа сезона ке тргнеме со победа,со Палермо последниве сезони добро ни иде и дома и гости така да очекувам победа и уште од одма да најавиме дека сме на пат да го вратиме скудетото во сино црниот дел од Милано:).Очекувам во нападот во прв состав да искочат Зарате,Фолан и Пацини и нормално позадни нив Снајдер па Гасперни нека мисли на кои позиции да ги става,лошо е што се повредил Мота па пак Снајдер ке се мучи со Станкович,Занети и Камби да прави акција:(.Надеж во средина ми дава младиот Оби кој се гледа дека има голем потенцијал и може да помогне во средината,тука е секако и Алаверез кој иако последниве утакмици не ги изигра кујзнае што се надевам дека ке покаже квалитет и ке конкурира за мество во првиот тим,за Кутињо неможам ништо да кажам бидејки не сум го гледал оваа година и незнам дали е подобрен од лани!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
WTF Man :pos:

Онтопик: За стадионот и јас така разбрав :)
Како него стана, copy-paste на италијански све , барем линк прикачи, еве нешто вака: Гасперини е хемафродит, клик тука!

А не нешто вака:

Dell'inesausta tua miseria godi.
Tanto ti valga, anima mia, sapere;
sì che il tuo male, null'altro, ti giovi.

O forse avventurato è chi s'inganna?
né a se stesso scoprirsi ha in suo potere,
né mai la sua sentenza lo condanna?

Magnanima sei pure, anima nostra;
ma per quali non tuoi casi t'esalti,
sì che un bacio mentito indi ti prostra.

A me la mia miseria è un chiaro giorno
d'estate, quand'ogni aspetto dagli alti
luoghi discopro in ogni suo contomo.

Nulla m'è occulto; tutto è sì vicino
dove l'occhio o il pensiero mi conduce.
Triste ma sollegiato è il mio cammino;

e tutto in esso, fino l'ombra, è in luce.
--- надополнето: Sep 10, 2011 2:43 AM ---
Sostavot koj sto nie sakame da go izvadi na utakmicata protiv palermo i relaniot sostav koj ke go izvadi gasperini protiv palermo se razlikuvaat mnogu epten nogo:place:
--- надополнето: Sep 10, 2011 1:48 AM ---
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=453
До недела, никој нема претстава каква формација ке игра гасперини и пред се со какви улоги ке играат играчите. Да чекаме да помине недела па да имаме некоја претстава како ке играат понатаму. As far as i am concerned, може да игра 4-5-1. Да помине недела, тогаш сите ке си играме менаџери со формации, т.е. имиња и "-" (пример: Самуел---Лусио....).

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.319
Поени од реакции
15.571
Како него стана, copy-paste на италијански све , барем линк прикачи, еве нешто вака: Гасперини е хемафродит, клик тука!

А не нешто вака:

Dell'inesausta tua miseria godi.
Tanto ti valga, anima mia, sapere;
sì che il tuo male, null'altro, ti giovi.

O forse avventurato è chi s'inganna?
né a se stesso scoprirsi ha in suo potere,
né mai la sua sentenza lo condanna?

Magnanima sei pure, anima nostra;
ma per quali non tuoi casi t'esalti,
sì che un bacio mentito indi ti prostra.

A me la mia miseria è un chiaro giorno
d'estate, quand'ogni aspetto dagli alti
luoghi discopro in ogni suo contomo.

Nulla m'è occulto; tutto è sì vicino
dove l'occhio o il pensiero mi conduce.
Triste ma sollegiato è il mio cammino;

e tutto in esso, fino l'ombra, è in luce.--- надополнето: Sep 10, 2011 2:43 AM ---

До недела, никој нема претстава каква формација ке игра гасперини и пред се со какви улоги ке играат играчите. Да чекаме да помине недела па да имаме некоја претстава како ке играат понатаму. As far as i am concerned, може да игра 4-5-1. Да помине недела, тогаш сите ке си играме менаџери со формации, т.е. имиња и "-" (пример: Самуел---Лусио....).
Уклучи гугл транслејт де :) И да ти дадам линк, на италијански ќе ти го дадам, сигурно не сум го преведувал од англиски на италијански само да го пастирам тука :)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.469
Поени од реакции
6.815
Кој кикс на билан бе? може да се рече кикс на лацио, имаа ептен добра игра во стартот, можеа комотно да ги распукаат, штета што се затворија прерано. Ама доста за комшиките, нашине да си го одработат нивното па после ќе се чукаме по гради :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Леле...против мафиозите сме имале добар коефициент за победа:D..за утре според мене вреди да се игра Сингл за сите пари бидејќи не верувам дека онаков ослабен Палермо ќе ни се спротистави со нашите супер ѕвезди во средниот ред како Камбиасо и Станович и бековското дуо Нагатомо и Киву:D

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.294
1Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni, 70 Paolo Tornaghi;

4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 37 Davide Faraoni, 42 Jonathan, 44 Matteo Bianchetti, 55 Yuto Nagatomo;

5 Dejan Stankovic, 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Coutinho;

7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos.

Ако игра со тројца во одбрана сакам овој тим да го видам, Цезар, Самуел, Лусио, Ранокија, Нагатомо, Занети, Камбијасо, Станкович, Снајдер, Форлан, Пацини.

На слатки маки е Гасперини за нападот, не верувам дека би тргнал со Форлан и Зарате напред а да го изостави Пацо, исто и Алварез го јаде ради големиот избор во нападот во пакет со Коутињо, али па лани баш ради немањето на тој избор на овој дел од теренот се задоволувавме со Алибек и Бијабијани.

Гасперини изјави т.е. вети дека добри работи го очекуваат Интер и ќе учат од грешките кои ќе ги прават, во случај да има потреба од такво нешто.

Не ставаат во ситуација да сакаме форматов да му биде успешен зашто промени ќе се случат само ако ептен нешто не штима, односно, ако нема добри резултати во првиве неколку натпревари зачинети со добра и сигурна игра на тимот.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Леле креативна средина упм... Добро е.

Све океј Син за формацијава, ама повеќе сакам Алварез да стартува на местото на Деки, и да изигра максимум до 60та минута, за да може Деки да биде 100% ефективен во тие 30 минути, исто би рекол и за Занети, ама што фајде од тоа :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.294
Во Италија ретко кој тим има голема креативност од таа двојка во средината, Милан таму ги игра Амброзини,Гатузо, Ночерино и Фламини, Аквилани им е креативец во среден во моментов, или Сидорф, за Боатенг тоа не можеме да го кажеме, Јуве ги има Маркизио и Видал, ништо посебно во тој сегмент и они, само за Рома може да се каже дека имаат покреативни играчи на тој дел од теренот ...

И Наполи исто таму играат со подефанзивни играчи.

А за Алварез, и ја би сакал да го видам на тој дел од теренот како ќе се покаже зашто со ваков напад не гледам како би добивал поголеми шанси да заигра асално во прв тим, ќе видиме Гасперини за што ќе се одлучи утре.

Kajgana Shop

На врв Bottom