Motorola Triumph Android телефонџии, помош!

• Креатор на темата Креатор на темата PurplePuma
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.831
Поени од реакции
8.863
Вака, овој телефон сакам да го нарачам од Америка и да ми го донесат. Би сакала некави мислења од луѓе кои се разбираат во ова, јас сум тапа. Исто така, како што гледам, телефонов е направен за оператор Virgin Mobile и ме интересира дали е потребно декодирање во Македонија, ако да, кој може да го изврши истото.
Јас телефоните ги користам за сликање и слушање музика, така што, некои екстра работи не ми се потребни, ме интересира дали прифаќа стандардни слушалки (како за на ПЦ, на пример) и дали има можност за симнување на добри апликации како - плеер.
Па, тоа би било се :) Да нарачувам или..?

motorola-triumph-hands-on-pcmag-composite-3.jpg

Вака, овој телефон сакам да го нарачам од Америка и да ми го донесат. Би сакала некави мислења од луѓе кои се разбираат во ова, јас сум тапа. Исто така, како што гледам, телефонов е направен за оператор Virgin Mobile и ме интересира дали е потребно декодирање во Македонија, ако да, кој може да го изврши истото.
Јас телефоните ги користам за сликање и слушање музика, така што, некои екстра работи не ми се потребни, ме интересира дали прифаќа стандардни слушалки (како за на ПЦ, на пример) и дали има можност за симнување на добри апликации како - плеер.
Па, тоа би било се :) Да нарачувам или..?

motorola-triumph-hands-on-pcmag-composite-3.jpg
Ајд,контактирај го Некро,види дали ке ти помогне :) ;)

Мисламдека телефоните од Вирџин не работат во европа користат други фрекцвенции и се некомпактивилни со Европските

800MHz

Колку што јас знам, во Македонија почнува од 850..... Ајд ќе видам што ќе кажат телефонџииве други. Исто може да препорачате нешто, ама да биде вакво големо :)

800MHz

Колку што јас знам, во Македонија почнува од 850..... Ајд ќе видам што ќе кажат телефонџииве други. Исто може да препорачате нешто, ама да биде вакво големо :)

Телефонот НЕ може да работи во Македонија затоа што не работи на ГСМ мрежа туку на Band and Mode
CDMA што не работи во Европа.Тоа го пишува и на самиот линк што ти го постави

Па да, ама јас не се разбирам, затоа и прашав овде. Нит знам, нит разбирам :) Значи што работи во Македонија? Код, бројка... напишете :)

Па да, ама јас не се разбирам, затоа и прашав овде. Нит знам, нит разбирам :) Значи што работи во Македонија? Код, бројка... напишете :)

Во Македонија работат телефони исклучиво што се GSM.Било која марка што работи на тој систем.Такви телефони се тие на ATT и T Mobile USA но зависно на која фреквенција се.Незнам нашите оператори на која беа.800 и илјада и нешто mhz

Мхм видов нешто добро и со тоа АТТ :) Сега ќе постирам :)
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:02 PM ---
P.S. Какви се тие Unlocked Phones?

Мхм видов нешто добро и со тоа АТТ :) Сега ќе постирам :)
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:02 PM ---
P.S. Какви се тие Unlocked Phones?

Тие се телефони што работат во цел свет(ГСМ мрежи) и не се кодирани.Такви телефони подобро дагледаш тие доаѓаш ставаш сим и работи

Нешто што ми се допаѓа (визуелно)
П.С. Значи телефонот мора да работи во Македонија, да има солидна камера, мп3 плеер... тоа би било тоа.

1.Линк
2.Линк
3.Линк
4.Линк
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:08 PM ---
Тие се телефони што работат во цел свет(ГСМ мрежи) и не се кодирани.Такви телефони подобро дагледаш тие доаѓаш ставаш сим и работи

Да меѓутоа не ми е јасно дали се на ново или на старо... Сакам нов телефон.
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:14 PM ---
Овој посебно мерак ми прави...
После...
Линк
Линк
Линк
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:16 PM ---
Исто така ми прават мерак и Apple, само не знам која цена се движат. И ептен е важно да не биде со договор со никого, зошто имам договор со ВИП кој ќе трае уште речиси една година... така да :) Мора да биде само телефон, или припејд, а на припејд не видов ништо по нормална цена асално (под тоа мислам докај 300 евра).

Нешто што ми се допаѓа (визуелно)
П.С. Значи телефонот мора да работи во Македонија, да има солидна камера, мп3 плеер... тоа би било тоа.

1.Линк
2.Линк
3.Линк
4.Линк
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:08 PM ---

Да меѓутоа не ми е јасно дали се на ново или на старо... Сакам нов телефон.
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:14 PM ---
Овој посебно мерак ми прави...
После...
Линк
Линк
Линк

Овие телефони се компактибилни и може во Македонија да работат.Значи Unlocked се однесува на тоа дека не е кодиран а дали е стар или не тоа си пишува кога го кушуваш.Ако не е нов сигурно ќе пишува used или refurbished.Еве пример на HTC HD 2 пишува Unlocked значи нема потреба од декодирање само ставаш сим картичка и тоа е тоа.

Значи Refurbished значи дека е користен. Ок, а што значење има самиот збор, посебно кога има пред него factory ? Пошто и тоа начекав.

Значи Refurbished значи дека е користен. Ок, а што значење има самиот збор, посебно кога има пред него factory ? Пошто и тоа начекав.

Значи дека телефонот е користен но е ресетиран во фабрика со фабрички делови и евентуално ако имало нешто оштетено сменето е со ново и дека телефонот е тестиран и функционален.Ако имаш прашања пушти ми порака затоа што сега одам па утре ќе ти одговарам.

Добро и јас одам да спијам. Фала за помошта, ќе ми треба уште :)

Во Македонија операторите се на 900mhz ако живеете во некое селце близу Косово или Грција - можете да фатите преку VIP 1800. Toлку.
+ моторола не е мој фаворит, тие што купиле знаат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom