Не може сега помина финтата... ќе си го чувам за друг пат
Инаку непријатни гласини кружат, дека вчера на тренингот Снајдер пак имал несогласувања со Гасперини околу новата улога во тимот, по што престанал да комуницира со него...
Aj најди ми линк, ја такво нешто не најдов, а ако алудираш на еден од вчера, гугл транслејт лошо преведе, само се шпекулира за тоа која позиција ќе ја игра Снајдер на теренот, а и не гледам зашто да се буни кога на пример во Јунајтед еве ако отидеше, ќе играше на позицијата на Сколс која сега ја игра Клевери ( ваљда вака се пишуваше малиот ), односно, класичен centrocampista што би рекле италијанците, нормално, уз офанзивни задачи.
Башка, со Мурињо се враќаше до свој шеснаестерец, не гледам причина зашто да се буни кога може да игра на 3 позиции у тимов и да даде многу за истиот на било која од нив.
Иначе, после киксов на Милан, без разлика што е почеток на сезона, мечот со Палермо мора да се добие и повеќе причини има за ова, ок, победа ко победа под дифолт доаѓа за тим кој се бори за титулата али ајде да одиме со муабетите почеток на сезона е, има време бла бла ти реков ми рече ... треба да се земе во предвид дека имаат нов тренер со нова филозофија па победнички старт ќе биде одлична отскочна штица и за него и за цел тим, да се развие оној победнички менталитет и што полесно да се адаптира и Гасперини на Интер и Интер на Гасперини.
Сега или никогаш е ова за Гасперини, истото се однесуваше и за Рафа по отказот што го доби од Ливерпул, се надевам знае кои беа грешките лани кои беа направени во тимов а кои несмеат и сезонава да бидат случај, за ова да не се случи влијание треба да имаат и сите околу него ( Аусилио и компанија ) ... е што ми е криво за Оријали што не е веќе дел од тимов, последно што разбрав е дека ќе биде стручен коментатор за калчото на Медијасет ако не се лажам.