Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Паранормални појави постоеле, постојат и ќе постојат. Дали навистина се тие плод на нешто паранормално, или пак плод на нашето недоволно познавање на светот и причинско-последичните дејанија во него, сеуште не знаеме.koj kurac imaat ateistite so biblijata,dali ja citale ili ne,vernicite dali ja citale ili ne auuu.
I jas sum vernik,hristijanin,pokusavam da bidam dobra,se trudele ljudite preku religijava da vovedat poredok. Pusam cigara i ja citam biblijata i kuranot. I sto so toa? Veruvam onaka kako mislam deka treba da veruvam. I onaka obicaite se polni eden del na izmislici (dopolnuvani so tek na vreme)
Imav tolku mnogu paranormalni iskustva so majka mi (koja e pocinata uste koga bev malecka) na primer,svesno ne ni mislam na nea,a vecerta pred natprevar po matematika ja sonuvam vo kristalno jasno izdanie kaj sto mi vika aj da povtorime minus po plus dava minus drn drn. I mnogu drugi takvi nesta....
I aj nekoj ateist neka mi odgovori na toa. Ednostavno me ima "osvestuvano zenata" koga mi bilo najtesko. I kolku pati ke sum pomislela,pa mozda e kreacija na mojot um? Ama...sekogas ima edno ama.
Многумина ќе ги поврзат тие паранормални работи со религијата, и бог. Така е најлесно, се што не можеме да си објасниме ќе го припишеме на бог.
Тешко дека некој воопшто ќе може да даде разумен одговор зашто твојата мајка (нека е лесна земјата) ја сонуваш во твоите најтешки моменти.
На секој човек му треба верба во нешто возвишено, идеал во кој ќе верува, за да може да постигнува успеси во текот на животот. Ако твојата верба и успех, се темели во појавата на твојата мајка во твоите соништа во најтешките моменти, топло ти препорачувам и понатака продолжи со истото.
Неважно е колку е тоа плод на твојата имагинација, колку е тоа навистина плод на некоја паранормална појава, едноставно ти успева да ги наведе сите каузални дејствија во твоја корист. ТОА Е НАЈВАЖНОТО.
Користи ја како амајлија.
Инаку тука на форумов се спори вистинитоста на светите книги, се спори и претставата за Бог, која ја наметнува скоро секоја Христијанска црква.
Не се спорат невообичаени паранормални појави.
Поубаво е доколку не ги гледаш луѓето тука како атеисти, верници, протестанти, православни итн.
Само подели ги на РАЗУМНИ и НЕРАЗУМНИ луѓе, читајќи ги нивните постови.
Полека ќе видиш дека дефиницијата за Атеист како човек кој отфрла постоење на божества, речиси се совпаѓа со дефиницијата за разумност.