Зошто атеистите немаат одговор на следниве прашања.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
koj kurac imaat ateistite so biblijata,dali ja citale ili ne,vernicite dali ja citale ili ne auuu.
I jas sum vernik,hristijanin,pokusavam da bidam dobra,se trudele ljudite preku religijava da vovedat poredok. Pusam cigara i ja citam biblijata i kuranot. I sto so toa? Veruvam onaka kako mislam deka treba da veruvam. I onaka obicaite se polni eden del na izmislici (dopolnuvani so tek na vreme)

Imav tolku mnogu paranormalni iskustva so majka mi (koja e pocinata uste koga bev malecka) na primer,svesno ne ni mislam na nea,a vecerta pred natprevar po matematika ja sonuvam vo kristalno jasno izdanie kaj sto mi vika aj da povtorime minus po plus dava minus drn drn. I mnogu drugi takvi nesta....
I aj nekoj ateist neka mi odgovori na toa. Ednostavno me ima "osvestuvano zenata" koga mi bilo najtesko. I kolku pati ke sum pomislela,pa mozda e kreacija na mojot um? Ama...sekogas ima edno ama.
Паранормални појави постоеле, постојат и ќе постојат. Дали навистина се тие плод на нешто паранормално, или пак плод на нашето недоволно познавање на светот и причинско-последичните дејанија во него, сеуште не знаеме.
Многумина ќе ги поврзат тие паранормални работи со религијата, и бог. Така е најлесно, се што не можеме да си објасниме ќе го припишеме на бог.

Тешко дека некој воопшто ќе може да даде разумен одговор зашто твојата мајка (нека е лесна земјата:() ја сонуваш во твоите најтешки моменти.

На секој човек му треба верба во нешто возвишено, идеал во кој ќе верува, за да може да постигнува успеси во текот на животот. Ако твојата верба и успех, се темели во појавата на твојата мајка во твоите соништа во најтешките моменти, топло ти препорачувам и понатака продолжи со истото.

Неважно е колку е тоа плод на твојата имагинација, колку е тоа навистина плод на некоја паранормална појава, едноставно ти успева да ги наведе сите каузални дејствија во твоја корист. ТОА Е НАЈВАЖНОТО.
Користи ја како амајлија.

Инаку тука на форумов се спори вистинитоста на светите книги, се спори и претставата за Бог, која ја наметнува скоро секоја Христијанска црква.
Не се спорат невообичаени паранормални појави.

Поубаво е доколку не ги гледаш луѓето тука како атеисти, верници, протестанти, православни итн.

Само подели ги на РАЗУМНИ и НЕРАЗУМНИ луѓе, читајќи ги нивните постови.;)

Полека ќе видиш дека дефиницијата за Атеист како човек кој отфрла постоење на божества, речиси се совпаѓа со дефиницијата за разумност.:cool:

R

Rock me Amadeus

Гостин
Na ovaa tema Jas i Ti nema nikogas da dojdeme na ista branova dolzina.Taka da veke,site zborovi,citiranja se suvisni.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

Полека ќе видиш дека дефиницијата за Атеист како човек кој отфрла постоење на божества, речиси се совпаѓа со дефиницијата за разумност.:cool:
Мала пригодна мема:

http://www.quickmeme.com/meme/352xc9/

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Na ovaa tema Jas i Ti nema nikogas da dojdeme na ista branova dolzina.Taka da veke,site zborovi,citiranja se suvisni.
Девојко, која тема?

Што ти застапуваш, што браниш, со кој се караш? Јас од тебе овде не прочитав ниту еден интелегентен пост. Ако немаш нешто паметно да кажеш, не пишувај. Или можам да те поврзам со два три членови на форумот, ќе си поразговарате за соништа, енергии, претчуства, што ти душа сака...

И толку ли е тешко да користиш кирилица?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ако се однесуваше на мене, Ако не извини.

Никогаш не е залудно. Баш ме интересира какво е твоето мислење. Зарем се’ фунционира на исти бранови должини?

R

Rock me Amadeus

Гостин
Паранормални појави постоеле, постојат и ќе постојат. Дали навистина се тие плод на нешто паранормално, или пак плод на нашето недоволно познавање на светот и причинско-последичните дејанија во него, сеуште не знаеме.
Многумина ќе ги поврзат тие паранормални работи со религијата, и бог. Така е најлесно, се што не можеме да си објасниме ќе го припишеме на бог.

Тешко дека некој воопшто ќе може да даде разумен одговор зашто твојата мајка (нека е лесна земјата:() ја сонуваш во твоите најтешки моменти.

На секој човек му треба верба во нешто возвишено, идеал во кој ќе верува, за да може да постигнува успеси во текот на животот. Ако твојата верба и успех, се темели во појавата на твојата мајка во твоите соништа во најтешките моменти, топло ти препорачувам и понатака продолжи со истото.

Неважно е колку е тоа плод на твојата имагинација, колку е тоа навистина плод на некоја паранормална појава, едноставно ти успева да ги наведе сите каузални дејствија во твоја корист. ТОА Е НАЈВАЖНОТО.
Користи ја како амајлија.

Инаку тука на форумов се спори вистинитоста на светите книги, се спори и претставата за Бог, која ја наметнува скоро секоја Христијанска црква.
Не се спорат невообичаени паранормални појави.

Поубаво е доколку не ги гледаш луѓето тука како атеисти, верници, протестанти, православни итн.

Vidi,tamu kade sto zastanuva naukata,stapuva Bog i verata(ne religijata). Voopso,vo svetov.
A koga sme kaj psihata,sonot....toa e edna od oblastite vo medicinata sto e na nekoj nacin seuste nepoznata.Pisav pogore,sonot vo pravoslavieto,vo nasiot folklor,sekogas bil biten faktor,poraka. ZATOA GO SPOMNAV SONOV KAKO PRIMER!
I jas otfrlam mnogu obicai,banalni normi,pa toa ne me pravi razumna ili blisku do ateizam. Ednostavno veruvam deka ima Kreator,visa inteligencija.

R

Rock me Amadeus

Гостин
Ако се однесуваше на мене, Ако не извини.

Никогаш не е залудно. Баш ме интересира какво е твоето мислење. Зарем се’ фунционира на исти бранови должини?
Balansot e biten (kako edna glavna cel vo verata). Na toa mislev.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ако има креатор и виша интелигенција тогаш нека не ве боли кога ве боли пошто тоа совршено се вклопува во Сеопштиот склад на таа виша интелигенција!

R

Rock me Amadeus

Гостин
Добро е да се знае ова. Баш ми е драго за тебе. Имаше потреба да го споделиш со некого?
Van tema- Povrzano e so religija,a tvoeto mislenje vo vrska so mojata inteligencija i informiranost? Mislis deka treba da go spodelis so nekogo? Ako ne ti se dopagjaat mislenjata ignoriraj gi ili ispravi me.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
I jas otfrlam mnogu obicai,banalni normi,pa toa ne me pravi razumna ili blisku do ateizam. Ednostavno veruvam deka ima Kreator,visa inteligencija.
Болдираното те оддалечува од атеизам. Баш спротивното се вика Атеизам.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Van tema- Povrzano e so religija,a tvoeto mislenje vo vrska so mojata inteligencija i informiranost? Mislis deka treba da go spodelis so nekogo? Ako ne ti se dopagjaat mislenjata ignoriraj gi ili ispravi me.
Кои мислења? За соништата? Ако сама не можеш да сфатиш дека сонот не е никаков доказ ниту во прилог ниту против религијата, тогаш секоја дискусија е залудна.

Друго мислење од тебе не видов, освен декларацијата дека веруваш во креатот, за која овде на никој не му е гајле...

R

Rock me Amadeus

Гостин
Кои мислења? За соништата? Ако сама не можеш да сфатиш дека сонот не е никаков доказ ниту во прилог ниту против религијата, тогаш секоја дискусија е залудна.

Друго мислење од тебе не видов, освен декларацијата дека веруваш во креатот, за која овде на никој не му е гајле...
Kaj religioznite fanatici,sonot e i te kako tesno povrzan vo religijata.Se spomnuva duri i vo svetite knigi.Ke ti izvadam i citati pokasno,dokolku te interesira.
Ne znaev deka go zastapuvas mislenjeto na SITE tuka: " na nikoj ne mu e gajle".

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Kaj religioznite fanatici,sonot e i te kako tesno povrzan vo religijata.Se spomnuva duri i vo svetite knigi.Ke ti izvadam i citati pokasno,dokolku te interesira.
Ne znaev deka go zastapuvas mislenjeto na SITE tuka: " na nikoj ne mu e gajle".
Убаво рече, кај фанатиците...

Сонот се споменува и кај Фројд (ех, се споменува, томови има напишано човекот, кај многу психолози, во филозофијата на умот, итн) и што со тоа?

Да бе девојко, на никој не му е гајле дали ти веруваш или не. Или ти мислеше деа форумот е споменар во кој ти си ги запишуваш интимните мисли?

Kajgana Shop

На врв Bottom