Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
7 септември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo na site...jas momentalno se naogam vo slicna situacija..ke vi ja razkazam mojata slucka i ke ve zamolam za sovet.

Se omaziv mnogu mlada na 17 godini...ne e bitno...rodiv detence.na pocetokot se beshe dobro...ne mislev deka me izneveruva..Po nekoja godina pocna da go krie telefonot...spieshe so nego..vo wc go noseshe..i najnormalno jas pochnav da se somnevam.Me ubeduvashe deka ne e taka ..se kolneshe...ajde poveruvav...Vo brak sme veke 6 godini i moze da se kaze deka izladiv na ovaa tema ednostavno ne davav vaznost.Ne proveruvav povici,ne proveruvav sms poraki...ama bash nishto..ako kazeshe deka izleguva ne go ni prashuvav kade odi i se za da ne stvaram tenzija megu nas,beshe prepushten sam na sebe.
Pred nekoj den vidov sms poraka vo koja se dogovara so nekoja da se vidat.Go zapishav brojot vo mojot mobilen za da se javam da proveram koja e.Nejziniot broj beshe zapishan pod mashko ime.Tuka veke se stori somnez kaj mene i reshiv da ja ispitam celata situacija.Koga se javiv mi krena zenski glas(ne prepoznav)Razgovarav so nea onaka bez vrska so nadez deka ke ja prepoznaam ili deka ke mi se kaze koja e..koga i go kazav tel.broj na maz mi go prepozna pocna da i treperi glasot ne znaeshe kade se naoga ni pa shto da odgovori.Togash veke se mi beshe jasno!Jas iznervirano jas prashav koja e ,ne sakashe da kaze i togash i rekov deka ke ja doznaam na vakov ili onakov nacin.Iskluciv i mi se javi taa za da m i se pretstavi...Sega znam koja e i navistina ni na kraj pamet ne bi mi doshlo deka so taa zena bi imal neshto.Utredenta otvoriv vojna doma..mu kazav deka znam se i deka nema potreb ada me laze poveke..Se zdrvi ne znaeshe sho da kaze..gi nemashe onie zborovi 'ti halucinirash,ti si bolna vo umot,i sl'Imashe golemi raspravii i pochna da me brka od nashiot stan..Ne se soglasiv na zaminuvanje so nadez deka ke se smeni se ama veke ne znam..Mozokot mi e blokiran ,ne mozam da razmisluvam.Ne velam deka seushte go sakam ,ljubov i onaka poveke nema,i nemoze da ima posle seto ova..Mislam deka mi e ednostavno strav od zivotot ponataka.....Sovet?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
edna od rabotite shto ne mozhat da se prostat ., kratko i jasno NE., ......ej a kaj e najbliskata klanica:D:coffee:

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
Zdravo na site...jas momentalno se naogam vo slicna situacija..ke vi ja razkazam mojata slucka i ke ve zamolam za sovet.

Se omaziv mnogu mlada na 17 godini...ne e bitno...rodiv detence.na pocetokot se beshe dobro...ne mislev deka me izneveruva..Po nekoja godina pocna da go krie telefonot...spieshe so nego..vo wc go noseshe..i najnormalno jas pochnav da se somnevam.Me ubeduvashe deka ne e taka ..se kolneshe...ajde poveruvav...Vo brak sme veke 6 godini i moze da se kaze deka izladiv na ovaa tema ednostavno ne davav vaznost.Ne proveruvav povici,ne proveruvav sms poraki...ama bash nishto..ako kazeshe deka izleguva ne go ni prashuvav kade odi i se za da ne stvaram tenzija megu nas,beshe prepushten sam na sebe.
Pred nekoj den vidov sms poraka vo koja se dogovara so nekoja da se vidat.Go zapishav brojot vo mojot mobilen za da se javam da proveram koja e.Nejziniot broj beshe zapishan pod mashko ime.Tuka veke se stori somnez kaj mene i reshiv da ja ispitam celata situacija.Koga se javiv mi krena zenski glas(ne prepoznav)Razgovarav so nea onaka bez vrska so nadez deka ke ja prepoznaam ili deka ke mi se kaze koja e..koga i go kazav tel.broj na maz mi go prepozna pocna da i treperi glasot ne znaeshe kade se naoga ni pa shto da odgovori.Togash veke se mi beshe jasno!Jas iznervirano jas prashav koja e ,ne sakashe da kaze i togash i rekov deka ke ja doznaam na vakov ili onakov nacin.Iskluciv i mi se javi taa za da m i se pretstavi...Sega znam koja e i navistina ni na kraj pamet ne bi mi doshlo deka so taa zena bi imal neshto.Utredenta otvoriv vojna doma..mu kazav deka znam se i deka nema potreb ada me laze poveke..Se zdrvi ne znaeshe sho da kaze..gi nemashe onie zborovi 'ti halucinirash,ti si bolna vo umot,i sl'Imashe golemi raspravii i pochna da me brka od nashiot stan..Ne se soglasiv na zaminuvanje so nadez deka ke se smeni se ama veke ne znam..Mozokot mi e blokiran ,ne mozam da razmisluvam.Ne velam deka seushte go sakam ,ljubov i onaka poveke nema,i nemoze da ima posle seto ova..Mislam deka mi e ednostavno strav od zivotot ponataka.....Sovet?
Заебано да, но нема зошто да се плашиш од животот. Ти имаш проблем и имаш два избори или ќе замижиш пред тој проблем и ќе се правиш дека ништо не било или пак ќе се соочиш со него и ќе го решиш. Подобро би било да го направиш ова второво. соочи се проблемот, првиот чекор е развод(значи ова ти кажувам јас лично како би постапил во ваква ситуација), незнам дали си вработена доколку не си тоа би било уште потешко за тебе. Како што и самата рече дека те бркал од ВАШИОТ стан би требало да имаш некаде да отидеш но не заборавај дека при разводот сиот имот кој е стекнат додека сте во брак се дели на два дела. Сето ова многу сурово изгледа а и е, но нема зашто да кукаш како ти е тешко стисни заби и само напред, пред се заради себе и заради твоето дете.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
podobro kvalitetno razvedeni ortkolku pekolna zhiveachka., ., koga ljubovta umira ., umira so nea se ve eden paket., kako shto napisha plivachot ., imotot vo brak se deli na ednakvi delovi.....kolku sum vo pravo ., ili ne ., ni sam naznam ova e samo moe sogleduvanje., mozhebi ima i poinakvi razmisli:coffee:

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Префрлета ја ситуацијата од друга гледна точка.

Дали доколку изневерите би сакале да ви биде простено?

It's simple as that...

S

Shellshock nam67

Гостин
Префрлета ја ситуацијата од друга гледна точка.

Дали доколку изневерите би сакале да ви биде простено?

It's simple as that...
sea zborime koga nie sme povrdenata strana
isto i moj odgvor ne
--- надополнето: Sep 7, 2011 5:56 PM ---
да простам?! ахах
море има да го заколам !... проштевање у црква кај попот... кај мене нема такво нешто
som si skorpija se znae :) niedna skorpija ne oprostuva :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339

Ако се разведеш од маж ти, ти си таа која добива а тој е оној кој губи... значи ти си била изневерена, ако го кажеш тоа пред судот сигурно ке ти го доделат старателството за детето на тебе, ке добиеш половина од стекнатиот имот.... така да подобро би било да се разведеш отколку да живееш пеколен живот и ако останеш со него во брак да мислиш дали пак ке те изневери...

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
..Sega znam koja e i navistina ni na kraj pamet ne bi mi doshlo deka so taa zena bi imal neshto.
А која е таа жена ако не е тајна (нормално без име и презиме) .. Иначе мој совет, дај му уште една шанса, чисто ради детето да не пати, ако го повтори тоа уште еднаш разведи се (не дека ако му дадеш шанса уште една нема да те изневери .. нормално дека и ова што ти го направил е доволна причина уште одма да му дадеш развод .. ова уште една шанса највеќе ради детето ти го зборам .. ) .. Но не знаеш кои трауми може да ги има подоцна во детството. Јас сум дете на разведени родители и немаш поима колку ми било тешко во одредени периоди .. Детето највеќе страда, да знаеш.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Јас сум дете на разведени родители и немаш поима колку ми било тешко во одредени периоди .. Детето највеќе страда, да знаеш.
Кога сакаш нешто да добиеш а не ти дозволуваат се користиш со "знаеш колку е тешко да се биде дете на разведени родители"? :icon_lol:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Кога сакаш нешто да добиеш а не ти дозволуваат се користиш со "знаеш колку е тешко да се биде дете на разведени родители"? :icon_lol:
Пеер, озбилни теми се ова, не терај заебанции.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom