Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Не го одобрувам во целост... можеби не сум архитект или не се разбирам толку многу... али сепак народот ги дава тие пари и има право да си го каже своето мислење... или нема... ај да не навлегувам во политика..

зошто не..
сакам споменици.. и мислам дека треба да има... али луѓе.. ОСЕТ БЕ ОСЕТ !... значи целата наша историја е спикана на еден плоштад... зошто статуата на цар Самоил не се стави во Охрид пример... или ајде еве зошто низ другите делови на скопје не се распоредат тие статуи...
а и триумфалната порта.. хмм не се сеќавам никаде во историја да сум прочитала во ск да имало триумфална порта.. и да биде копија на онаа во франција..

го средуваат плоштадот и ќе го направат топ... и кога ќе дојдат странци и кога ќе ги видат кокошкине и коњите кај железничка баш ќе се воодушеват .. а да не зборувам за самиот влез .. или за патиштата...
битно нас центарот да ни е среден... а за другото нека замижат де..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Не го одобрувам во целост... можеби не сум архитект или не се разбирам толку многу... али сепак народот ги дава тие пари и има право да си го каже своето мислење... или нема... ај да не навлегувам во политика..

зошто не..
сакам споменици.. и мислам дека треба да има... али луѓе.. ОСЕТ БЕ ОСЕТ !... значи целата наша историја е спикана на еден плоштад... зошто статуата на цар Самоил не се стави во Охрид пример... или ајде еве зошто низ другите делови на скопје не се распоредат тие статуи...
а и триумфалната порта.. хмм не се сеќавам никаде во историја да сум прочитала во ск да имало триумфална порта.. и да биде копија на онаа во франција..

го средуваат плоштадот и ќе го направат топ... и кога ќе дојдат странци и кога ќе ги видат кокошкине и коњите кај железничка баш ќе се воодушеват .. а да не зборувам за самиот влез .. или за патиштата...
битно нас центарот да ни е среден... а за другото нека замижат де..
Се слагам со најголем дел од постот освен со болдот..
1.Тримнфална порта имало и има сеуште остатоци од неа на долниот дел од калето
2. Не е копија од Париз,има мнооогу вакви порти низ светот, и постари и ново изградени.. така да тоа не држи вода..

другото ти е ОК,можеа да се распоредат на поширок простор,точно е дека не е све средено,дека патиштата се прилично лоши и сл.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
а бе колку сакајте наоѓајте маани , сепак ова што успеаа да го изградат за краток период не им успеа на никој досега- тоа е факт
НЕМОЖЕ ДА СПОРЕДУВАШ НИШТО со НЕШТО
градот доби нов лик - ново руво- а не она сивило што преовладуваше до тогаш - никаде ни споменик нит било какво обележје дека си во Македонија -
еееееееееееј знамиња немаше:tapp: :mad: а не пак нешто друго

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
а бе колку сакајте наоѓајте маани , сепак ова што успеаа да го изградат за краток период не им успеа на никој досега- тоа е факт
НЕМОЖЕ ДА СПОРЕДУВАШ НИШТО со НЕШТО
градот доби нов лик - ново руво- а не она сивило што преовладуваше до тогаш - никаде ни споменик нит било какво обележје дека си во Македонија -
еееееееееееј знамиња немаше:tapp: :mad: а не пак нешто друго
добро де, како ќе се збореше досега ако нема контри...ќе се заборавеше цела активност ;)

Туку, Скопје 2014, а веќе во 2011 добар дел објекти се изградени?...барем однадвор. Као нем набљудувач и лаик...дали има останато уште многу работа?

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Вака мислам дека е подобро.
да- МОЖЕ -што да не:)
има буквално се’ и неможеш да критикуваш дека нешто фали, ИМА СЕ’ и за сечиј вкус;)
Неможам да разберам како си даваат за право да критикуваат - ОНИЕ од кои се очекуваше да направат нешто од и со градот- а НЕ НАПРАВИЈА.
А , за тоа каде , што и како да биде изградено -може до бесвест генерации и генерации да расправаат и никогаш нема да се сложат .

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
да- МОЖЕ -што да не:)
има буквално се’ и неможеш да критикуваш дека нешто фали, ИМА СЕ’ и за сечиј вкус;)
Неможам да разберам како си даваат за право да критикуваат - ОНИЕ од кои се очекуваше да направат нешто од и со градот- а НЕ НАПРАВИЈА.
А , за тоа каде , што и како да биде изградено -може до бесвест генерации и генерации да расправаат и никогаш нема да се сложат .
Има се и сешто се сложувам за сечиј вкус по нешто на едно место од милион периоди помешано. Знаеш кога ќе се прејадеш па добиваш нагон и за повраќање, во овој случај тоа се случи. Али нема врска ние македонците сме преживари и ова ќе го изџвакаме.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Има се и сешто се сложувам за сечиј вкус по нешто на едно место од милион периоди помешано. Знаеш кога ќе се прејадеш па добиваш нагон и за повраќање, во овој случај тоа се случи. Али нема врска ние македонците сме преживари и ова ќе го изџвакаме.
сега си прејадена - мхмн
а кога беше мртва гладна - глас не ти се слушаше
ЧУДНО

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
Нема се...нема споменици од жени (не знам, можи 1% или ниеден). Немало жени херои, заслужни за Македонија? Војводи, скоевки, партизанки, заслужни граѓанки, жени борци
Не ми смета ама фали, само мажи се ставени

Вита Поп Јорданова, Вера Циривири, Сирма Војвода...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
сега си прејадена - мхмн
а кога беше мртва гладна - глас не ти се слушаше
ЧУДНО
Не си ме знаел да видиш какви убави зборови сум кажувала, цели рецитали.
Иначе ако се прејадувате од измет фино, јас не сум по таа храна :P
--- надополнето: Sep 7, 2011 7:07 PM ---
Нема се...нема споменици од жени (не знам, можи 1% или ниеден). Немало жени херои, заслужни за Македонија? Војводи, скоевки, партизанки, заслужни граѓанки, жени борци
Не ми смета ама фали, само мажи се ставени

Вита Поп Јорданова, Вера Циривири, Сирма Војвода...
Аце е геј икона во светот незнам што очекуваш :)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Не си ме знаел да видиш какви убави зборови сум кажувала, цели рецитали.
Иначе ако се прејадувате од измет фино, јас не сум по таа храна :P
--- надополнето: Sep 7, 2011 7:07 PM ---

Аце е геј икона во светот незнам што очекуваш :)
LJeandro ja tebe mnogo voljim.izmet/a.:P

Kajgana Shop

На врв Bottom