Ivana*Antique
Чисто информативно
- Член од
- 5 септември 2011
- Мислења
- 312
- Поени од реакции
- 144
Абе за 6 ка јас знам и сега, да ми беше за 6-ка не е проблем, ама сакам повисока, а стварно не сум добра под притисок и тоа усно
Ако планираш да го завршиш подобро уклучи chill mode и остани на него до дипломска.Ептен неорганизирано некако, нема од кај да се информира човек од кога почнуваме(12ти или 15ти), што како, нити ни рекоа кога ќе ни даваат индекс ни ништо уште сега гледам дека ќе си кинам живци со факултетот....
Кршете нога утре за Граѓанско дечки...
Инаку, ќе си прашував за 3 семестар, за МЈП, Право на друштва, Вовед во право на ЕУ, Политички систем и Стварно право што да очекувам, со професорите какви ви се искуствата, поени?!
epa vaka mjp imav kaj denko malevski bese zakon plus asistentkata e mnogu dobra dava bodovi aktivnost samo ako od doma i nosis na sekoe predavanje nekoja tema so ke ja kaze napisana i na kolokvium lesno e,pravo na drustva kaj gelev e meraci gi dava site 20 boda esej taka na cela grupa i 10 aktivnost ako mu prevedes nesto i ispitot e lesen od nego,politicki sistem onaka e imase i edni prasanja se vrtea pomagaat malce za polozuvanje ama treba i ucenje ,EY malce smao pozafrknato od drugive ima nekoej zaebani prasanja na ispit sto i po sto citanja ne se naogaat vo skripta i stvarno rodna eve uste ne mi e polozen go vlecam tri godini zenata e luda se nadevam ti pomognav SREKNO!Кршете нога утре за Граѓанско дечки...
Инаку, ќе си прашував за 3 семестар, за МЈП, Право на друштва, Вовед во право на ЕУ, Политички систем и Стварно право што да очекувам, со професорите какви ви се искуствата, поени?!
Фала многу Родна си ја запознав со Граѓанско, фала Богу положено ми е, сега само да го тргнам Стварново и да си немам веќе работа со неаepa vaka mjp imav kaj denko malevski bese zakon plus asistentkata e mnogu dobra dava bodovi aktivnost samo ako od doma i nosis na sekoe predavanje nekoja tema so ke ja kaze napisana i na kolokvium lesno e,pravo na drustva kaj gelev e meraci gi dava site 20 boda esej taka na cela grupa i 10 aktivnost ako mu prevedes nesto i ispitot e lesen od nego,politicki sistem onaka e imase i edni prasanja se vrtea pomagaat malce za polozuvanje ama treba i ucenje ,EY malce smao pozafrknato od drugive ima nekoej zaebani prasanja na ispit sto i po sto citanja ne se naogaat vo skripta i stvarno rodna eve uste ne mi e polozen go vlecam tri godini zenata e luda se nadevam ti pomognav SREKNO!
pred dve godini bese vaka :ako ne go polozis gragansko mozes da ides na stvarno no vo 6 semestar treta godina ima gragansko procesno i ne mozes da ides na nego deka zavisi od ovie dva predmeti ,usloveno e i dosieto ne ti go ni otvaraat ako gi nemas dvava polozeno.A sto ke bide so stvarno ako utre ne polozam gragjansko? Ova so uslov ic ne mi e jasno.
ima prasanja se pagaat edni skoro site polozuvaat ako sakas ke ti gi pratamЗа граѓанско процесно условни се граѓанските материјални права, Општ дел на граѓанско право, Стварно право, Семејно и наследно право и Облигационо право.
Иначе, абе некој нека каже шо и како е испитот ГПП, колку е тешко, некое прашање паѓа ли се???