Скутерчиња: Се за и околу нив

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Овај наш народ никогаш нема да го сватам. Сите сакаат да се возат најефтино, да не платат регистрација + возачка а моторите да одат 300.

Вака сега имам едно прашање. Имам Пежо Спидфајт 3, го откочив и некако не ме радува брзината. 62-63 на право. Е сега јас имам 110 КГ, али сум возел Бенели па одела повеќе. Чаре нешто? Ќе пушти повеќе со тек на време? Или?
Шо очекуваш од 50 цц машина? 160 на угорнина? Арно те вози и толку со 110 кг, 60 и малку ти било. Земи си 4 цилидрична машина со 600+ кубици па нема да се жалиш дека 60 не те радва.

L

Löwe

Гостин
Овај наш народ никогаш нема да го сватам. Сите сакаат да се возат најефтино, да не платат регистрација + возачка а моторите да одат 300.

Шо очекуваш од 50 цц машина? 160 на угорнина? Арно те вози и толку со 110 кг, 60 и малку ти било. Земи си 4 цилидрична машина со 600+ кубици па нема да се жалиш дека 60 не те радва.
Не 60 на угорнина, 60 на право, а сум возел и други веспи од 50 цц, па биле многу побрзи

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
а сигурен си дека е без гориво во карбураторот? јас не сум...
Незнам тоа е моја претпоставка ... ај плс кажи ми што е според тебе? можам ли сам да го средам или?
Може ли да е проблемот од тоа што 3-4 пати ми има оставено без бензин па да повлекло прљавштина?

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
Изгледа ми е заглавен клипот на моторчето, со електрично палење не мрда, курблата сега нешто се опушти, го движи ама многу тешко т.е. закочува на одредени точки.
Од што може да е тоа и што може да се направи?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Проблемот конечно среден, кај карбураторот неубаво стегнато па си течело бензин како од чешма.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Изгледа ми е заглавен клипот на моторчето, со електрично палење не мрда, курблата сега нешто се опушти, го движи ама многу тешко т.е. закочува на одредени точки.
Од што може да е тоа и што може да се направи?
Кажи што моторче е.
Во најдобар случај проаѓаш со клип во најлош со радилица. И не го врти со курбла сеа чим е запечено можеш да поебеш повеќе.
--- надополнето: Sep 4, 2011 10:22 AM ---
Проблемот конечно среден, кај карбураторот неубаво стегнато па си течело бензин како од чешма.
Мајстор ти ја мењал дизната сеа отиди и отерај го у пм зашто си можел да се запалиш не е играчка да ти тече бензин.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Кажи што моторче е.
Во најдобар случај проаѓаш со клип во најлош со радилица. И не го врти со курбла сеа чим е запечено можеш да поебеш повеќе.
--- надополнето: Sep 4, 2011 10:22 AM ---

Мајстор ти ја мењал дизната сеа отиди и отерај го у пм зашто си можел да се запалиш не е играчка да ти тече бензин.
"Мајстор" се отепав од пари фрлање со нашиве "мајстори"

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
Кажи што моторче е.
Honda Dio 50cc од 1990 г.
Патем има нов цилиндар со клип па не верувам да е до тоа, најверојатно е радалицата :(

L

Löwe

Гостин
A dali e mozno Pezho Spidfajtot da ima nekoj vid na Elektronska Blokazha? Obrtometarot ne mrda povekje od 7k, a pred da go odblokiram odeshe i do 8, 8.5 i do 9k. Go odblokirav na 1000 km, a prethodno mi velea na 2-3 iljadi da go odblokiram? Mozno e da e do toa, sto ne mrdnuva od 62-63 na pravo?

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Не бев дома па мораше накратко да пишувам.

Е сега вака, моторот е овај модел http://hamachi.mk/2011-02-07-12-27-08/50-/item/2013-ht50qt-35-the-best-2тактно.html

Сум презадоволен за нецели 2 месеца направив 2400 км. Супер си влече, бев релација Охрид-Дебар со двајца без никаков проблем ни пауза ништо.

Е пред две недели некаде осетив дека почнува да троши повеќе, па бев на сервисерот и му викам вака и вака и тој кажа дека највероватно сериски имаат некој проблем. Па се јавив директно во Хамачи Штип им го кажав моделот и рекоа дека знаат и дека ќе пратат нов дел да биде сменат.

Пратија дизни, бидејќи старите биле проширени многу и летало бензин. Стигнаа дизните ги заменивне ама потрошната сега му е голема пак. Сеуште троши над 8 литри.

Дали пак ги пратија истите дизни, па одма да се прошириле незнам (колку пари чинат да си набавам сам?).
--- надополнето: Aug 30, 2011 4:46 PM ---
А и на почетокот идеше 65 без никаков проблем, а сега кога ќе кренам 50-51 и се мачи моторчето како да го стигнува максимумот!! Тоа до што може да биде?
Истиов го имам ама плаво со црно, кога го купив ми трошеше неверојатни 7 ЛИТРИ !!
На почетокот не ми палеше на копче(вториот ден) го носам на мајстор не може да ми каже што е проблемот, ми вика се ти е исправно незнам оти така. И му викам а оти кога го отворам капачето од резервоарот прав пуфф како да лета нагоре.
И дури тогаш мајсторот му текна дека било до капачето, се стварало вакум и не можело да влече бензин убаво.
Ми даде ново капаче и проблем - солвед. :)

После потрошњата се обидував да ја средам, ми ја чепна дизната ..правеше ваљда повеќе на воздух да биде ама пак џабе од 7 литри се намали некаде на 6,5.
Сакавме да порачаме нов карбуратор, ама мајсторов вика уште со нова дизна да пробаме па ако не бива да одиме на нов карбуратор ..нарача дизна ја стави сега
го средивме колку толку ..троши 4,2 литри :P
--- надополнето: Sep 5, 2011 1:43 PM ---
Колку ти троши сега и колку оди ?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Истиов го имам ама плаво со црно, кога го купив ми трошеше неверојатни 7 ЛИТРИ !!
На почетокот не ми палеше на копче(вториот ден) го носам на мајстор не може да ми каже што е проблемот, ми вика се ти е исправно незнам оти така. И му викам а оти кога го отворам капачето од резервоарот прав пуфф како да лета нагоре.
И дури тогаш мајсторот му текна дека било до капачето, се стварало вакум и не можело да влече бензин убаво.
Ми даде ново капаче и проблем - солвед. :)

После потрошњата се обидував да ја средам, ми ја чепна дизната ..правеше ваљда повеќе на воздух да биде ама пак џабе од 7 литри се намали некаде на 6,5.
Сакавме да порачаме нов карбуратор, ама мајсторов вика уште со нова дизна да пробаме па ако не бива да одиме на нов карбуратор ..нарача дизна ја стави сега
го средивме колку толку ..троши 4,2 литри :P
--- надополнето: Sep 5, 2011 1:43 PM ---

Колку ти троши сега и колку оди ?
Сега троши накај 4-4,5 ама пак оди до 53 максимум. Ама изгледа километражава дигитална кажува 7 км помалце. Така да 60.

LajluseV

Driver *
Член од
25 април 2009
Мислења
17
Поени од реакции
1
Најверојатно поради фактот што Априлија чини колку 6 кинески скутери...
Ne mi bese toa poentata :) mi bese deka site go gledaat izgledot na Aprilia a nikoj Masinata na Aeroxot -- ne mi bese celta da gi kritikuvam Kinezite :)
--- надополнето: Sep 6, 2011 12:16 PM ---
Da se pofalam jas : Yamaha Jog 3kj +leo vince alspuh, top speed : gi minam kinezite bez problem :)))

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ne mi bese toa poentata :) mi bese deka site go gledaat izgledot na Aprilia a nikoj Masinata na Aeroxot -- ne mi bese celta da gi kritikuvam Kinezite :)
Кој разбира разбира... кој неразбира, Yamaha, Aplrilia и уште некои беа што возеа Minareli машина. Шо значи „под хауба“ е исто, различно се плаќа изгледот и тракатанците.

Da se pofalam jas : Yamaha Jog 3kj +leo vince alspuh, top speed : gi minam kinezite bez problem :)))
Сакаш да пробаме со мојот? 4т, 150 цц... тешко дека ќе можиш да ме видиш некаде, за поминвање не прајме муабет.

LajluseV

Driver *
Член од
25 април 2009
Мислења
17
Поени од реакции
1
Кој разбира разбира... кој неразбира, Yamaha, Aplrilia и уште некои беа што возеа Minareli машина. Шо значи „под хауба“ е исто, различно се плаќа изгледот и тракатанците.

Сакаш да пробаме со мојот? 4т, 150 цц... тешко дека ќе можиш да ме видиш некаде, за поминвање не прајме муабет.
xexe Aprilia (ponovite vozat piagion masina )starite da minareli i se top (vozdusno ladenje) jas gi sporeduvam novite aprilii i novite Aerox si :) koi se dva razlicni poimi :)

a za trka kje se trkame koa kje bide 50 cc :) a ne e bitno dali e 4t :) btw.mojot motor e 1990 :) eve oglas vidi : http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=+x0jKmlrlu0=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/TrBHA2KhMBpWIObBXSQBULw0xdsOz3GUYJ ZKUhlA2tq7hf6voAWNeGuF6QHloiqLrBaAYgZx0D0KpamSoXHKiPVcGVos98Ds=

Kajgana Shop

На врв Bottom