Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Има рингишил како нема и тоа за специјални гости како тебе. Кога ќе одиш во Скопје ќе се качиш под заднете нозете на Букефал и ќе го помилуваш за тоа шо му е помегу нозете, ако си доволно нежен ќе се појави една гооолема дршка за која треба да се фатиш и да се вртиш.
испробана работа а?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
На кој коментар мислеше?
Ако ова е упатено до мојот пост, кој е копиран и има извор, а не е мој личен коментар,.... и ако не ти се допаѓа, не го коментирај воопшто.

Фала.
Да, на изворот. Не гледам причина зошто да не коментирам ако не се согласувам и твој личен коментар да е.

T

Tetro

Гостин
Да, на изворот. Не гледам причина зошто да не коментирам ако не се согласувам и твој личен коментар да е.
Најверојатно поради истата причина што јас имам удирано лајкови на постирани извори од други медиуми (спротивни на овие). Ама ај, кога некои форумџии гледате само политички интереси, не вреди да се коментира по овие прашања.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Најверојатно поради истата причина што јас имам удирано лајкови на постирани извори од други медиуми (спротивни на овие). Ама ај, кога некои форумџии гледате само политички интереси, не вреди да се коментира по овие прашања.
Политички? Едноставно не се согласувам со тоа дека градот бил преполн со непотребни споменици. Како можат во сите држави надвор од Македонија на вакви споменици (долу на сликите) народот да гледа како на лични уметнички дела, а кај нас да ги гледаат како споменици без никаква вредност? (Зборувам за спомениците што ги имаме, а што не се поврзани со нашата историја) Сепак се дела на наши луѓе Македонци, без разлика какви се и дали се споменици, слики, книги...ако ме сфати

T

Tetro

Гостин
ако ме сфати
Те сфатив, ако мислеше од таа гледна точка како за темава, сепак сме во Архитектура подфорум, нели.
И ние имаме, во центар споменици со чистачот на чевли, шмизлата на телефон, шмеќерот, бикот со рогови, златниот ќењеф, свирачите лимени орќестар,..... не би рекол дека се безвредни, даваат една симболика низ времето, иако пола пишувачи по темава не ја знаат таа вредност.
И јас сум од тие кои делумно го поддржуваат проектот за Скопје до 2014, само неоправдано е од моја страна трошењето на толку многу пари за истите споменици.
Друго не ми се допаѓа, што е баш во погрешно време. Време кога ние како граѓани сме премногу задолжени, пинците ги искинавме и кредити земавме за нови да си купиме. Е, тоа е реалноста.

И престанете да ми ги пријавувате мислењата каде што имам личен став.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Размислувавте малце на фактот дека за истите пари можевме Скопје , Њујорк да го направиме а не да се враќаме во времето..

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Њујорк за 200 милиони евра, алал да ни е. Кажи каде има да си купам два.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
За 200 милиони евра може подрум да направиш од добар, личен облакодер. Страшен скајлајн ќе имаше СК - МТВ и уште 1 облакодер.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896

Музејот...и сонцето.. само со колку краци ? .. одлична слика

од билд.мк

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
дома немам леб да јадам....ама на зидот ми стои уметничка слика од 150 евра :eek: така некако е работава

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
дома немам леб да јадам....ама на зидот ми стои уметничка слика од 150 евра :eek: така некако е работава
купи уште 2-3 слики и отвори си изложба , ќе сoбереш нешто ситно колку за леб ;)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Кога бев сега на пролет во Струмица полето беше полно со фолии работат луѓето земјоделие се мачат и паѓа некоја пара, не е сјајно ама за леб не трпат. Од друга страна седачите по кафичи , по цел ден пред продавница и само мрчат , леб немам ова немам она немам. Мајка ми кај шо работеше неможеа да најдат доволно работници. Е сега условите не се нај ама за жена во Струмица околу 10 илјади плус 70 денари за храна плус осигуран не е ни толку лошо. Муебетот ми е дека не му верувам на оној кој ќе каже дека нема за леб. Е сега шо вика Миле Паника за Леб за Млеко за Жената Фустан има се наоџа ама нема за стан за кола и сл.
Може не е во контекст со темата , ама бидејќи постојано се спомнува како аргумент против Скопје 2014 добро е да се спомне.
Ако од друга страна се гледа економскиот аспект на проктот тој е мотор кој го задижи градежништвото и попратните гранки во време на кризата. Тој е мотор кој ќе го раздвижи туризмот, мотор е и во другите градови да се гради нешто ,гледам Берово плоштад, Македонска Каменица Плоштад, Крушево Плоштад ваму плоштад таму плоштад.
Значи гледајте на работите дво по можност и тро димензионално а не само едната димензија.

Kajgana Shop

На врв Bottom