Дали тинејџерите знаат што е љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Јес да мене не ме делат многу години од изминатото тинејџерство, али се некако ми изгледа дека малку е тешко пубертетлија да се снаоѓа во партнерска љубов. Што поради хормоналната бура, што поради влијанието на општеството и медиумите, за тинејџер е повообичаено љубовта да ја поистоветува со телесна привлечност, а чуството за партнерска љубов која подразбира доверба, одговорност и слично да доаѓа малку подоцна во животот.
Сепак важно е и колку е зрела личноста. Некој и на 14 години може да биде емотивно зрел и спремен за љубов која не подразбира само секс и еротска стимулација, а некој и на 60 години да се понаша као зајче на спид и да бега од одговорност и од врзување ко од страшило.

abe jas i tatko mi da go prasam nema da znae da mi odgovori. a kamo li tinejdjer. ako nekoj znae neka kaze. cekam. i mene me interesira

Знаат (читај како не). За една недела, после иде друга љубов, нова слатка еуфорија.

Не знаат. Никој тинејџер не знае. Не постои таков.
Љубов е непознат поим(мислев кон личност од спротивниот пол[не семејство]) за тинејџерите.
Затресканоста е добро познат.

Не знаат. Никој тинејџер не знае. Не постои таков.
Љубов е непознат поим(мислев кон личност од спротивниот пол[не семејство]) за тинејџерите.
Затресканоста е добро познат.

Ај те молам објасни ми од кај овој заклучок?

Не мислев на адолесценти,на тинејџери.
Ај може ќе ти текне.

Знаеш што се тинејџери? Или за тебе 12-13годишнаци се тинајџери знаеш дека оваа група опфаќа луѓе до 19години...затоа прашав од каде толку сигурен дека тинејџерите не знаат што е љубов

Не само тинејџерите што не знаат, туку никој не знае што е љубов.
Затоа што љубов не постои све се врти околу парите, угледот моќта.
За тинејџерките ЉУБОВ е оној тип кој не можат да го фатат, или пак го изгубиле
(нормално дека имаме љубов кон семејството)

мРно прочитај го уште еднаш постот над твојот.

Не само тинејџерите што не знаат, туку никој не знае што е љубов.
Затоа што љубов не постои све се врти околу парите, угледот моќта.
За тинејџерките ЉУБОВ е оној тип кој не можат да го фатат, или пак го изгубиле
(нормално дека имаме љубов кон семејството)
И јас така мислам. А не знам што мислат овие од власта: сега младите се сексат многу рано....:majmun5:

мРно прочитај го уште еднаш постот над твојот.

Кога спомнуваш тинејџери како да знам ја дека не мислиш на тинелџери? затоа побарав да се доискажеш поопширно

Mислев ќе сфатиш:wink:

Друже ти не знаеш што сакаш да кажеш,затоа сам не се сваќаш,а не па друг да те свати...јас само прашав зашто си толку сигурен дека тинејџерите(13-19) не знаат што е љубов

Знаеш што се адолесценти?
П.С трк да ги прашаш низ дома

зависи некои знаат некои не, еве на пример ја незнам дека едноставно се немам вљубено

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom