Серијата е евергриин, ме врати малце во младоста
.
За другите работи ке спомнам дека сепак ова не го работам од вчера иако страната е нова, и да се имам распрашано уште поодамна за тие работи. Да не навлегувам во детали фала за советот ама економски гледано би било самоубиство сето тоа да го направам од неколку причини.
Погоре предложи и да си купам доемин или готова страна за 10 000 денари, па бизнис план и на крај фирма. Сето тоа би било во ред ама .....
за страната конкретно 10 000 ајде ти се молам. Прво зошто би платил толку пари за нешто што го имам и за безпари. За на некој префриган кој сака да си ги одмара очите на сајтот да му биди убава, а и покрај се нема да нарача затоа што бла бла бла секогаш ке најде нешто. Побезвезе фрлени пари амин од тоа. Кажими искрено ти ама искрено дали би платил 50 денари не 10 000 за нешто кое можеш да го добиеш и за 0 денари. Сега одма ке се затрчате како имала непрофесионален изглед. И американците мислеле така во виетнам со нивната М16 наспроти калашникот ама гадно се заебале. Да стварно м16 беше модерна , лична убаво изгледаше со модерени материјали и за к.р не ја биваше. Едноставно не ја бркаше работата за која беше наменета, за разлика од неа калашникот ( кој ако си мое годиште сигурно го имаш зачекано во војска) беше грубо направен, грд и тн.. ама сосем добро го работеше за она што беше дизајнирана и ден денес го работи по цели 60 години. Се надевам ја гледаш тука корелацијата во врска со страната. Моежеби е вака груба , непрофесионална ама си ја брка работата за која е наменета, и да не спомнувам по незнам кој пат дека сосем добро работев и без неа само на локално ниво.
И така со страна која кошта 10000 +, бизнис план , и фирма ( кој никој не спомна дали имам или не) , ќе добијам само еден многу убав интернет сајт и долгови преку глава, затоа што тогаш провизијата нема да почнува со 99 денари туку 899 , нормално никој нема да нарачува пошто ќе биде премногу неисплатливо.
И еве ти рецепт како да заглавиш!!! Сите добиваат само јас губам( програмерот си зема 10000 , државата данок, дечкото со бизнис планот и тн).
Ne jas prva te prasav
Koi se tie strani (normalni strani, a ne nekoi tretoklasni) koi ne dozvoluvaat plakanje so Visa, Master, American, Maestro i slicni na niv??
Danokot e obligacija. Obvrska e na sekoj da go plaka. Makar i 2000 denari da ima dobivka!
Јас ете не сум толку префриган , мене ибеј сосем добро ми одоговара и има се што ми треба, сега за тебе незнам.
Баш напротив страните кои не дозволуваат плаќање преку пајпал обично треба да се запрашаш зошто( по мое искуство).
Сите тие страни кои доволуваат плаќање директно со картичка сите го имаат пејпал како опција, освем сумливите секако и баш
пејпал постои ради такви работи. Сега ако имаш ти други информации споделиги тука. Сите сакаме да чуеме.
Данокот да е обврска и сите мораат да го платат , но има едно но кое ете како прошетано и високообразовано чупе би требало да го знаеш!!! Исто важи и за царината кога сме кај тоа веќе.
И да не се инаетиме кој кого прв прашал прочитај си подетално наназад некоја страна за да се увериш сама, мада сметам дека ете јас ти одговорив на твоето прашање па повели одговри сега ти.
Мала помош јас те прашав
овде , а ти одма после тоа( веќе кога цепидлачиш за се).