Дежурна Ординација! #2

T

Tetro

Гостин
mene vcera mi se sluci nesto i mi e mn cudno.....stnava od sabajle si svariv kafe,ne mozev da go dopijam zasto osetiv macnina i sedev pred solja ama nikako ne mozev da povratam....macninite prodolzija i posle nekoe vreme.....posle rucek pritisokot mi padna do 100 so 50 a normalen mi e 120 so 80...dobiv temeratura 37.3 ne mozev od krevet da stanam rekov gotovoe nekojk grip me faka......legnav nokeska spiev
stanuvam od sabajle zdrava ko dren nisto ne mi e ama bas nisto od toa vcera ne osekam
koj znae sto bese>?! da bese virus ke povrakav da bese grip nemase tolku kratko da zavrsi
Истото и мене ми се случи, ме болеше глава, мачно ми беше, грлото малце, кренав температура и цел ден бев омалаксана. Веќе следниот ден ништо, но еве сега уште кашлам. Најверојатно некој вирус е, знам уште доста луѓе на кои ова им се случи.
Стомачен вирус е некој, повеќе луѓе ме имаат прашано овие десетина денови. Кај некои поминува за неколку часа, кај некои траело и до два дена. Не е лошо да се напиете по еден увин чај, уве микс го викаат по аптеките, не е скапо, а додека сте таму и б-комплекс да не заборавите да си земете. ;)

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Одам да мочам по 18 пати на ден -.-.Некогаш и мочам ама ми се дешават и да осеќам таква потреба и ко ќе појдам во wc нишо ич една капка само:eek:...А и ме болит долниов дел од стомаков цело време.И ко ќе мочам и ко ќе немат да прам нишо.
Help?
Најверојатно воспаление на мочниот меур(vesica urinaria), ako продолжи за неколку дена посети лекар

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Аее мала помош ......

Да не знаете некои бабини деветини за Високи (17...значи не 1.7) Тригилицериди???

Ве молам за помош!!!!

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Значит напрајв анализи и не е ни инфекција ни бактерија ни нишо,а јас мочам уште ко ненормална:place:Немате претстава која нервоза е ова!Не мојш еден филм да изгледаш,немојш до на кафе да излезиш ниту да спиеш навечер зш требит да ојш на мочање...Болки немам и стварно немам претстава од шо мојт да е ова...:mad:

R

Roten 96

Гостин
Значит напрајв анализи и не е ни инфекција ни бактерија ни нишо,а јас мочам уште ко ненормална:place:Немате претстава која нервоза е ова!Не мојш еден филм да изгледаш,немојш до на кафе да излезиш ниту да спиеш навечер зш требит да ојш на мочање...Болки немам и стварно немам претстава од шо мојт да е ова...:mad:
во текот на целиот ден мочаш...и тоа претерано...па намали со течностите..и тоа е до бубрезите дали нив ги провери..ако не е бактерија ни вирус и ако немаш болки..чудно во секој поглед не знам..може се работи пак са обична прехлада па организмот така делува..не знам...бубрезите се ок направи тестови ??

Член од
22 август 2011
Мислења
44
Поени од реакции
18
Колкави се шансите за преживување после излив на мозокот и направена операција?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
mene vcera mi se sluci nesto i mi e mn cudno.....stnava od sabajle si svariv kafe,ne mozev da go dopijam zasto osetiv macnina i sedev pred solja ama nikako ne mozev da povratam....macninite prodolzija i posle nekoe vreme.....posle rucek pritisokot mi padna do 100 so 50 a normalen mi e 120 so 80...dobiv temeratura 37.3 ne mozev od krevet da stanam rekov gotovoe nekojk grip me faka......legnav nokeska spiev
stanuvam od sabajle zdrava ko dren nisto ne mi e ama bas nisto od toa vcera ne osekam
koj znae sto bese>?! da bese virus ke povrakav da bese grip nemase tolku kratko da zavrsi
Не мора да е вирус иако инфекциите знаат да бидат проследени со хипотензија кај тебе веројатно била обична хипотензија зошто се јавила само тој ден нема континуитет да би била инфекција и не би поминала толку брзо, веројатно од високите температури ти паднал притисокот
--- надополнето: Sep 3, 2011 12:07 PM ---
Колкави се шансите за преживување после излив на мозокот и направена операција?
зависи каде се наоѓа изливот и колкав е ...
--- надополнето: Sep 3, 2011 12:09 PM ---
Да не пиеш премногу течности ако не, тогаш сигурно е од нервоза нема друго, што си направила бактериски анализи

T

Torchyrus

Гостин
Значи вака , кашлав подолг период и тоа асално кашлање после долго убедување мајка ми ме убеди да одам кај матичен лекар ... отидов , докторката ми кажа нешто таму дека можда ми било од алергија и уше некои глупости и ми даде три врсти на апчиња , Алмацин капсули едни црни за шмукање и бели апчиња ги мали ги забораив како се викаа , од кога почнав да ги пијам тие апчиња кашлањето скроз престана ич не кашлам ни по еднаш на ден , но се јави друг проблем главата ме боли нонстоп и грлото премногу ме боли , исто кога ја мрдам главата и вилицата лево десно цела глава ми крцка .Иначе скоро ич не се
Па ајде медицинска екипо белки имате некој совет кој добро ќе ми дојде . ;)

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Значи вака , кашлав подолг период и тоа асално кашлање после долго убедување мајка ми ме убеди да одам кај матичен лекар ... отидов , докторката ми кажа нешто таму дека можда ми било од алергија и уше некои глупости и ми даде три врсти на апчиња , Алмацин капсули едни црни за шмукање и бели апчиња ги мали ги забораив како се викаа , од кога почнав да ги пијам тие апчиња кашлањето скроз престана ич не кашлам ни по еднаш на ден , но се јави друг проблем главата ме боли нонстоп и грлото премногу ме боли , исто кога ја мрдам главата и вилицата лево десно цела глава ми крцка .Иначе скоро ич не се
Па ајде медицинска екипо белки имате некој совет кој добро ќе ми дојде . ;)
Е па ај види како се викаат тие другите апчиња што ти ги дале зошто овие што ги кажа не даваат несакан ефект ниту главоболка ниту крцкање...зошто мислиш декаљ е од лековите ?
--- надополнето: Sep 4, 2011 12:11 PM ---
А да не имаш некој у фамилија со дијабет поточно една врста на дијабет дијабетес инсипидус таа се карактеризира со полиурија(зголемено мокрење) ама се губи и тежина се јавува глад, жед тоа многу... кога најмногу ти се оди имаш приметено ?

T

Torchyrus

Гостин
Е па ај види како се викаат тие другите апчиња што ти ги дале зошто овие што ги кажа не даваат несакан ефект ниту главоболка ниту крцкање...зошто мислиш декаљ е од лековите ?
Другите се викаат Loratadin , иначе мислам дека е од лековите пошто од кога почнав да ги пијам одма престанав да кашлам но почнаа главоболките и грлото почна да ме боли ...

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Другите се викаат Loratadin , иначе мислам дека е од лековите пошто од кога почнав да ги пијам одма престанав да кашлам но почнаа главоболките и грлото почна да ме боли ...
Да тоа се тие малите белите, сепак ти спомна нешто црно за третите ама ок нема веза , овие се против алергијата, а алмацинот ти ги дале заради инфекција на белите дробови, што знам освен дека ти се прејаки не сум чул да предизвикуаат несакани дејства, можеби од тогас инфекцијата што ти била (си имај некоја бронхопнеумонија) не може имунитетот да ти се врати во нормала, и ако не ги пиеш веќе а ти се јавуваат овие симптоми е тогаш не е од лековите

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390

А да не имаш некој у фамилија со дијабет поточно една врста на дијабет дијабетес инсипидус таа се карактеризира со полиурија(зголемено мокрење) ама се губи и тежина се јавува глад, жед тоа многу... кога најмногу ти се оди имаш приметено ?
Ехеееее мене пола фамилија ми се дијабетичари :cautious:Ама јас не осеќам ни глад ни жед....плус напрајв анализа на крв и добар ми е шекерот 4,4.Иначе одам на секој пола сат/1 сат...Утре ќе одам во центар за дијализа па ќе видиме.

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Ехеееее мене пола фамилија ми се дијабетичари :cautious:Ама јас не осеќам ни глад ни жед....плус напрајв анализа на крв и добар ми е шекерот 4,4.Иначе одам на секој пола сат/1 сат...Утре ќе одам во центар за дијализа па ќе видиме.
Ајде па пиши шо ќе ти кажат , среќно

Член од
17 август 2011
Мислења
10.356
Поени од реакции
18.458
Исфрлан бев на нозете,црвени мали точки чешаат малце онака..Сеа ги неам на нозете на раце ми се појавиа-.- ке идам утре на лекар..у меѓу време некој да не знае.? Ми се потеа рацете и нозете прилично у последно време од тоа да не е..

Kajgana Shop

На врв Bottom