@Интерфан
Оваа победа ја препишувам на цел тим, а Марин е предводник на овој тим, а тие што гледале со тебе знаеме сите кои се, некои ко мене, и остала багра тука, ќе отидам малку офтопик за да го цитирам Мурињо за Италија што кажа, кога еден репортер го праша што мисли за земјата он кажа дека е уникатна по тоа што бројот на фудбалски тренери е аналоген на бројот на жители, сите Се знаат, сите знаат повеќе и од него и од останатите кои всушност професионално се бават со тој спорт ...
Така и сега, сигурно од небо не им паднала таа игра во одбраната, факт е дека не се фантастични, ама кога биле ? Со Арсич ли ? Па со него 20 разлика ја водеа Хрватска на полувреме а на крај изгубија ... убедливо.
Во кој спорт по еден ваков голем триумф се занемарува тренерот ? Во кошарката тоа маломорген а и во било кој друг спорт, не е Гвардиола добар, Меси му ги носи титулите, такви се сега муабетите ... ептен несериозно.
Али ок, секој различно ги перцепира работиве.
Со Црна Гора потфрли Марин, не негирам, потфрли грдо и тоа, али денес се извадија на најдобар можен начин сите иако пред меч повеќето ги отпишаа, не мора и за ова денес да се оцрнува тимот, ова за мене е голем триумф, прв пат ја победуваат Хрватска што значи многу за нас и имаат голема шанса со 3 победи да излезат од групава ( не верувам дека ќе успеат да победат кошаркарски великан ко Грција ), постои веројатност во една таква ситуација да се и втори ( или грешам ?! ме мрзи да правам математики сега ).