Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Имам еден проблем и ми треба итно совет.
Ми се направи краток спој на USB портата од лаптопот и се исклучи инстантно. Пробав да го вклучам и прво не сакаше, ја извадив батеријата и пак ја ставив и после се вклучи, но само диодата светеше дека е вклучен, се слуша DVD-ромот кај што работи, а слика не се појавува никаква, ништо не реагира друго и по некоја секунда се исклучува самиот од себе.
Пробав на секој начин да го вклучам... само преку батерија, само преку полнач и не успеав никако.
Дали да го очекувам најлошото, дека е рикнат лаптопот, или пак ќе си поминам со полесно?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Ми се направи краток спој на USB портата од лаптопот и се исклучи инстантно. Пробав да го вклучам и прво не сакаше, ја извадив батеријата и пак ја ставив и после се вклучи, но само диодата светеше дека е вклучен, се слуша DVD-ромот кај што работи, а слика не се појавува никаква, ништо не реагира друго и по некоја секунда се исклучува самиот од себе.
Пробав на секој начин да го вклучам... само преку батерија, само преку полнач и не успеав никако.
Дали да го очекувам најлошото, дека е рикнат лаптопот, или пак ќе си поминам со полесно?
objasni malce poveke sto si pravel pred da ti se iskluci laptopot da ne nagagjame kako doslo do kratok spoj... i se razbira sekogas ocekuvaj go najlosoto za pomines najdobro ;)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ќе да ти е рикната матичната.

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Ako moze pomos.
Imam Samsung ST60 digitalen aparat. Imam problem so toa sto nemozam da si gi najdam video zapisite sto gi imam napraveno vo so kamerata. Na samata kamera gi ima i mozam da gi gledam, a koga ke go povrzam so pc ne mi gi pojavuva. Kako da ne postojat. Samo slikite gi ima.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Може ли од рикнат HDD да се повратат некако податоците кои биле на него? При само подигање на машината не го јавува дека е уклучен, на SATA приклучокот го дава DVD-ROM-от дека е активен но не и HDD.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
objasni malce poveke sto si pravel pred da ti se iskluci laptopot da ne nagagjame kako doslo do kratok spoj... i se razbira sekogas ocekuvaj go najlosoto za pomines najdobro ;)
За лошото не мора некогаш многу да се потрудиш... имав екстерен хард драјв врзано, а нели кабелот е со два USB приклучока и едниот во меѓувреме е слободен и ми дојде во контакт случајно со метален предмет...
Го проверив екстерниот отпосле, не му е ништо нему.
--- надополнето: Aug 30, 2011 5:44 PM ---
Ќе да ти е рикната матичната.
А можи ли толку од 5V напон да рикни? И зар нема некој safety switch внатре на матичната?
Иначе, ми се има и претходно неколку пати истово случено, ама обично после вадење-ставање на батеријата си се вклучуваше без проблем лаптопот.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Да процесор. За продавање ми е..реков 1500. Значи не сум ја утнал цената :) фала.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
вака ..имам д-линк рутер ми го подарија исправен работеше кај другарот и се а кај мене кога го поврзам со пц несака да ми покаже дека е поврзан и ништо не ми се појавува за да го поднесам ,како што реков исправен е а несака..ако може некој некако да ми помогне да видам што е проблемот или како да го користам само како свич без вифи доколку е можно

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
вака ..имам д-линк рутер ми го подарија исправен работеше кај другарот и се а кај мене кога го поврзам со пц несака да ми покаже дека е поврзан и ништо не ми се појавува за да го поднесам ,како што реков исправен е а несака..ако може некој некако да ми помогне да видам што е проблемот или како да го користам само како свич без вифи доколку е можно
Како го поврзуваш со компјутер? Преку што?

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Како го поврзуваш со компјутер? Преку што?
ми кажаа лан кабел од тие шо се портовите за да поврзам со пц и до пц..и треба да ми испадне у нетворк енд шеринг центер модемо дека ми е најден ...поправи ме ако грешам и кажи ми како треба

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
ми кажаа лан кабел од тие шо се портовите за да поврзам со пц и до пц..и треба да ми испадне у нетворк енд шеринг центер модемо дека ми е најден ...поправи ме ако грешам и кажи ми како треба
Знали ти сакаш да зимаш интернет преку рутерот, или само да поврзеш два компјутери во мрежа? Како и да е, компјуерите треба да ги поврзеш во портите позади 1,2,3,4... Пр. стави го едниот пц во 1, другиот во 2. И би требало да работи... Исто ако си на Windows XP провери во Network options дали мрежната карта е вкулучена (enabled).

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Знали ти сакаш да зимаш интернет преку рутерот, или само да поврзеш два компјутери во мрежа? Како и да е, компјуерите треба да ги поврзеш во портите позади 1,2,3,4... Пр. стави го едниот пц во 1, другиот во 2. И би требало да работи... Исто ако си на Windows XP провери во Network options дали мрежната карта е вкулучена (enabled).
сакам да го пуштам интернетот преку рутерот значи вифи да имам низ куката заради лаптопо и телефоните...или пак да го користам рутерот како свитч да го дели интернетот преку лан кабел на 2 комп
--- надополнето: Sep 1, 2011 2:45 PM ---
и мрежната е вклучена и работи бидејки интернето ми е со лан кабел од модемо не усб

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
сакам да го пуштам интернетот преку рутерот значи вифи да имам низ куката заради лаптопо и телефоните...или пак да го користам рутерот како свитч да го дели интернетот преку лан кабел на 2 комп
--- надополнето: Sep 1, 2011 2:45 PM ---
и мрежната е вклучена и работи бидејки интернето ми е со лан кабел од модемо не усб
Си пробал на друг РС?

Kajgana Shop

На врв Bottom