Кој е најпознатиот антихрист на форумов?

• Креатор на темата Креатор на темата Donald Sikert
  • Време на започнување Време на започнување

Koj e "Najpoznatiot" Antihrist na Forumov :)

• Вкупно гласачи
    109
U got it all wrong.

Науката не верува. Науката докажува или порекнува. Науката е крајно објективна и се обидува да генерализира. По генерализацијата, се актуелизира тековната објективна научна вистина, која, секако, не е апсолутна. Таа е тековно најобјективна.

Атеизмот, од друга страна, не се занимава со нешто или ништо, ниту тврди нешто за универзумот и науката. Атеизмот е едноставно состојба на свест која порекнува постоење на богови и божества.

Еден атеист може да тврди смисолот на животот е јаболко, друг дека е секс, трет дека е да чиниш добрини на другите, а десетти дека треба да играш што е можно повеќе WoW. Она во што сите овие десетмина со сигурност ќе се сложат е дека Бог или богови не постојат. ТОЛКУ.

Се' друго кое ти ќе им го прилепиш на атеистите - ќе згрешиш!

Не знам дали ме разбираш?
--- надополнето: Sep 1, 2011 11:40 AM ---

Секако дека може. Атеизмот не те апсолвира од глупост. Атеизмот не апсолвира од идиотлук, дебилијада или поганост. Атеизмот сам по себе не проширува видици.

Атеизмот едноставно ги отрла религиозните догми. Понатаму, кој за што учел.

Те сфаќам јас , ама ти малце почни на философско ниво.

ДБек , научник , теолог и шотине.

Науката многу работи не докажала , но сепак хипотетички верува дека постојат некои од работите , шо не ти е јасно тука.

И пак што подразбираш под божества и богови?
Чим веќе ги спомуваш.

Шо е атеизмот , сообраќаец на кој секој возач му е пијан :pos:

Добри лектори сте на религиите , друго ништо посебно. Една слепа улица, која бара пат за да го блокира или реконструира.

Неможеш да докажеш сепак,100% да си сигурен во тоа :LOL:

Абре вие си замислуете дека кујзнае што праите тука на форумов за некаква антихристијанска кауза, па почнавте титули антихрист да си давате?:pos:
Далеку сте.

Сеуште не. Јас не сум од Скопје, па бидејќе Скопје ќе биде местото на злосторството, ќе им оставам на Скопските антихристи да организираат. Како што подразбрав, негде околу 20 септември ќе биде...

Лепо, дотерајте се, онака со свртени пентаграми и остала регалија, со кригли високо подигнати и закачете некоја фотка на Кајгана албум. За успомен и дуго сеќање.

Коа сме кај имагинација , знаеш колку работи можат да се стават под имагинација ,зашо не се убиеш на пример , за што живееш , дали некои од емоциите се имагинација .. имагинација е голем збор :)
Можеш да се убиеш слободно, око нема да ми трепне

ОК, ја сум слободен во сабота вечер или недела цел ден.

Признавам единствено кафичи кајшто се точи пиво. На ум ми паѓаат Чили карши ДМ или Мр.Џек зад палета. Најкомотно се чувствувам во Круг во Бисер (музичето е мое).

Ето: Е, сега, кога има почетна понуда, бујрум, изјаснете се кој-што.

Јас оставам на вас, само овој викенд да не биде. Ќе имам гости од Полска, морам со нив да бидам викендов...

Лепо, дотерајте се, онака со свртени пентаграми и остала регалија, со кригли високо подигнати и закачете некоја фотка на Кајгана албум. За успомен и дуго сеќање.

Хмм, јас ќе се облечам како ѓаволот кој му се појавуваше на Иван Карамазов, ќе личам на службеник од царска Русија...
А фотки од мене заслужуваат да одат само во подфорумот најубави мажи, со слика...

:cool:

Јас го пријавувам Let3, тивок е и смртоносен, работи од сенка и им вметува идеи на горенаведенине во анкетата и плус работи за сите страни т.е. страните работат за него. Го знам јас, имам му го видено ликот, башка видете што има ставено за Аватар.
Еден и единствен антихрист!
П.С. Шо е уствари наградата што ја добива типот шо е најголем онаков?

Џабе ти е дефиницијата , атеист одеднаш станува суптилно верник , еден атеист пред некоја страна пиша или си ДА или НЕ , а сеа глеам тука дефиниции:pos:
Не те разбирам баш, ама мислам дека и ти не не' разбираш баш. Совршен рецепт за трајно недоразбирање.

За да го избегнеме тоа, човештвото смислило нешто што се вика дефиниција. Затоа, бујрум две едноставни и јасни дефиниции:

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=atheist
http://dictionary.reference.com/browse/atheism

Се' друго вон овие дефиниции тешко дека може да им се припише на атеистите.

Ако си сериозен околу разбирањето на атеизмот, подетално можеш да прочиташ тука:
http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism

или да се послужиш со изворите на дното на страната.
--- надополнето: Sep 1, 2011 12:48 PM ---
Слушате демончиња, ќе имаме гости.
Етоооо и курбан имаме :)

Смени си го никот , ги брукаш атеистите.

Ако немаш одговор ондак не покушавај :pos:имагинација бе
Ти си тој што не прифаќа одговори. Твојата вистина е вистинита само за тебе. Уживај си во своите заблуди

Може да се каже, професионално се занимаваат со он лајн обложување...

;)
Fuck!

Am i an antichrist? (not The Antichrist, офкорс)

пошто у минатото исто така може да се каже дека тоа ми беше професија (сеа неам време)

Абре вие си замислуете дека кујзнае што праите тука на форумов за некаква антихристијанска кауза, па почнавте титули антихрист да си давате?:pos:
Далеку сте.

На некој со толку ироничен аватар, му избега иронијата на темата...
--- надополнето: Sep 1, 2011 12:51 PM ---
Fuck!

Am i an antichrist? (not The Antichrist, офкорс)

пошто у минатото исто така може да се каже дека тоа ми беше професија (сеа неам време)

не ти гине пеколот, само тешко дека до деветтиот круг ќе дотераш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom