Бургер Kинг доаѓа во Македонија

P

PewDiePie

Гостин
tvojata bujna mashta lupa svashta prvo sigurno ne znaesh shto znachi zborot burger king., a za probuvanjeto de bre dete samo vie mislite deka ste wow moderni ., pandan na mekdonalds so izmeni da ne bide isto ovie da ne im frknat tuzhba za plagijat., de gustibus non est disputandum., . ai za tie pari lapachka po nashive sendvichari i kebapchilnici wow ., ......i sea ke mi replicirash .vidi go ovoj nazaden balkanec ., .:icon_mrgr::coffee:
Не бе ок си е тоа,само еве ти на пример што си по ќебапчилници повеќе,што има тука да им објаснуваш дали чини или не чини?И ти текнало можеби дека некои не би јаделе од таму за "да бидат во мода" туку за да не осеќаат гадни коски,рскавици и што ти уште не од што се прават ќебапите,плескавиците во 99% од Македонскиве ќебапчилници,кафанчиња и гостилници? Штом на цел свет му чини ваљда ќе не задоволи и нас некако,назадните балканци. :cautious:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Едвам чекам да ви удрат од глава цените на „Бургер Кинг“.

Балканската скара во Европа веќе има свое реноме и нема ниту еден балкански ресторан, кафана, сендвичара која не ја знае целиот град каде што се наоѓа.

http://www.google.sk/search?hl=sk&cp=8&gs_id=t&xhr=t&q=балкан+гриль&pf=p&sclient=psy&site=&source=hp&pbx=1&oq=балкан+г&aq=0L&aqi=g-L5&aql=&gs_sm=&gs_upl=&biw=1440&bih=676&cad=cbv&sei=pIheTvqONoTqOZ-c1AE#pq=балкан+гриль&hl=sk&cp=10&gs_id=v&xhr=t&q=balkan+grill&pf=p&sclient=psy&source=hp&pbx=1&oq=balkan+gri&aq=0L&aqi=g-L5&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=34c545c9178abae8&biw=1440&bih=676

http://www.urbanspoon.com/r/71/1571573/restaurant/Victoria/Doncaster-Templestowe/Skara-The-Mediterranean-Kitchen-Catering-Company-Templestowe

http://www.google.sk/search?hl=sk&cp=8&gs_id=t&xhr=t&q=балкан+гриль&pf=p&sclient=psy&site=&source=hp&pbx=1&oq=балкан+г&aq=0L&aqi=g-L5&aql=&gs_sm=&gs_upl=&biw=1440&bih=676&cad=cbv&sei=pIheTvqONoTqOZ-c1AE#pq=balkan+skara&hl=sk&cp=13&gs_id=2w&xhr=t&q=macedonian+grill&pf=p&sclient=psy&source=hp&pbx=1&oq=macedonian+gr&aq=0L&aqi=g-L5&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=34c545c9178abae8&biw=1440&bih=676

http://www.google.sk/search?hl=sk&cp=8&gs_id=t&xhr=t&q=балкан+гриль&pf=p&sclient=psy&site=&source=hp&pbx=1&oq=балкан+г&aq=0L&aqi=g-L5&aql=&gs_sm=&gs_upl=&biw=1440&bih=676&cad=cbv&sei=pIheTvqONoTqOZ-c1AE

Додека Западњаците уживаат во нашата кујна и се восхитуваат на вистинскиот вкус, ние во Македонија се палиме на брендови кои продаваат пластична храна во украсна хартија.

Затоа Грците се многу попаметни и си етаблираа свој бренд во светот продавајќи ништо повеќе од нашата секојдневна домашна кујна.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
tvojata bujna mashta lupa svashta prvo sigurno ne znaesh shto znachi zborot burger king., a za probuvanjeto de bre dete samo vie mislite deka ste wow moderni ., pandan na mekdonalds so izmeni da ne bide isto ovie da ne im frknat tuzhba za plagijat., de gustibus non est disputandum., . ai za tie pari lapachka po nashive sendvichari i kebapchilnici wow ., ......i sea ke mi replicirash .vidi go ovoj nazaden balkanec ., .:icon_mrgr::coffee:
Твојава реплика каква рима има човече луд си. Ај те молам кажи ми што значи Бургер Кинг, пошто јас иако сум јаде и во твоено мизерно Кинг Бургер, и во Мекдоналдс и во Бургер Кинг незнам кои се и што се,и што значи зборот Бургер Кинг а ти од читање на нет знаеш. Фрустрациите што не си прошетал и видел се лечат со шетање по странство, а не со тролање на форуми.

А братот, не се секирај многу пати сум бил во Бургер Кинг, и сум плаќал и по 10 евра за оброк, така да нема да ми удрат у глава цените, сигурно.

P

PewDiePie

Гостин
Едвам чекам да ви удрат од глава цените на „Бургер Кинг“.
Нека удрат бе брат,за без пари нигде не ти даваат,башка нема секој ден ти да идеш таму да се товиш.
А и боље ќе дадам некој денар повеќе бар нема да ми се сповраќа на сред јадење од нешто што ќе ми крце додека џвакам.

Едно прашање,пошто викаш пластична била хранава,си јадел некогаш во Бургер Кинг ?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Сакаш слика да ти приложам како го џвакам бургерот или можеби потврда издадена од БК, со печат и лого на фирма ко што му е редот?

Само за илустрација, сум бил во БК во три различни европски земји и секаде се потврди имитацијата на храна, која се обидуваат да ја збогатуваат со разни емулгатори, модификатори и супститути за вкус.

Да направиме мал увид во тоа што ви го нуди БК:
http://www.bk.com/cms/en/us/cms_out/digital_assets/files/pages/NutritionInformation.pdf

Интересното почнува од 13та страна во доксот горе.
--- надополнето: Aug 31, 2011 8:49 PM ---
Твојава реплика каква рима има човече луд си. Ај те молам кажи ми што значи Бургер Кинг, пошто јас иако сум јаде и во твоено мизерно Кинг Бургер, и во Мекдоналдс и во Бургер Кинг незнам кои се и што се,и што значи зборот Бургер Кинг а ти од читање на нет знаеш. Фрустрациите што не си прошетал и видел се лечат со шетање по странство, а не со тролање на форуми.

А братот, не се секирај многу пати сум бил во Бургер Кинг, и сум плаќал и по 10 евра за оброк, така да нема да ми удрат у глава цените, сигурно.
Најголемото животно искуство на Македонците кога одат во странство се сведува на импресии од фастфуд и јавниот превоз.

Кога ќе седнеш во вистински ресторан, со 100+ годишна традиција, со вистинска мену карта и кога ќе бидеш задоволен од храната и професионалната услуга за која си платил ххх евра, ќе го прифатам твоето мислење за достојно воопшто и да правиме муабет за храна.
Во меѓувреме, поштеди ме од твојата простотија да ми се фалиш како си дал 10 евра за помфрит, плескавица од соја и благо лепче со сусам.
И сето ова штампано на флаер со лажни сликички.

P

PewDiePie

Гостин
"се обидуваат да ја збогатуваат со разни емулгатори, модификатори и супститути за вкус."

Still better than коски и рскавици,sorry.

Заклучок,сте ја утнале темата тогаш.

М

Мартин`

Гостин
Убаво ви кажува Братот само таков ни е менталитетот наш, некои што ги има попрво би јаделе од Мекдоналс иако воопшто не им се свиѓа храната само да бидат „ин“ што се вика. Златна скара имаме низ цел град (Велес барем) за 50-60 денари ќе се прејадам и тоа квалитетно месо.

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119

Него, да не беше некој да пробал, да каже цени ова она (зборам за овој кај "Воин на коњ велики")

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Убаво ви кажува Братот само таков ни е менталитетот наш, некои што ги има попрво би јаделе од Мекдоналс иако воопшто не им се свиѓа храната само да бидат „ин“ што се вика. Златна скара имаме низ цел град (Велес барем) за 50-60 денари ќе се прејадам и тоа квалитетно месо.
Скопје само соја и лебни трошки со фкус на плескавица има.

М

Мартин`

Гостин
Скопје само соја и лебни трошки со фкус на плескавица има.
Знам за Скопје дека е така барем во Седмица и Вили (од каде што имам пробано) друг пат не се осмелив да јадам во Скопје скара освен еден пат кога бев ртка гладен и другариве зимаа од кај Стоилко (во центар беше) па ми беше малце поубаво.. може оти бев ептен гладен така ..

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
да бе , ние у Скопје месо незнаеме што е...не викам дека нема места каде што прават со соја но ептен ја забегавте ....

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
да бе , ние у Скопје месо незнаеме што е...не викам дека нема места каде што прават со соја но ептен ја забегавте ....
Кажи кај праат со месо. Стварно не знам.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Кажи кај праат со месо. Стварно не знам.
за мекдоналдс 100% сум сигурен дека е говедско месото и користат соино брашно за хамбургерите , а чикенбургерот нема соја 100% (y)...и во Вили лесковачката нема соја... кој кажал така нека проба пак па нека каже , не да шири хејтерски муабети :pos:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
за мекдоналдс 100% сум сигурен дека е говедско месото и користат соино брашно за хамбургерите , а чикенбургерот нема соја 100% (y)...и во Вили лесковачката нема соја... кој кажал така нека проба пак па нека каже , не да шири хејтерски муабети :pos:
мекдоналдс?:pos:Праиме муабет за места кај шо моеш да се најадеш :D
Иначе, вили беше “месо“...сеа не е ни тоа.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
мекдоналдс?:pos:Праиме муабет за места кај шо моеш да се најадеш :D
Иначе, вили беше “месо“...сеа не е ни тоа.
Хах , место кај што можеш да се најадеш ?! "Воденица" во капиштец , "Колиба" во дебар маало ,Giro Mania ...
ОФТОПИК
Факт е дека се си иде со цената , ние сакаме да се најадеме со 60 - 70 денари,само парчето месо да го купиш во месара е околу 40 , кај му е ќарот на него ?! ... затоа е 80 толкцко хамбургерче во мекдоналдс... ( мислам на опаковката пишува 100% american meat или слично )

Kajgana Shop

На врв Bottom