Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 август 2011
Мислења
109
Поени од реакции
6
Ја знам google translate на 64 различни јазици + црнски, горски и херцеговачки...

...а ти немаш појма од религии, ко што гледам, пошто после 3 дена уште не ти е јасно кој тука верува, а кој не. Се расправаш со атеисти мислејќи дека се христијани. Батали тоа митолошката белетристика и фати се за нешто издржано, докажано и рационално.

Твојата религија е опресивна и нетолерантна барем колку верзијата 2.0 и оригиналот заедно. Ако више ти треба да веруваш во нешто, земи читни за будизам или некоја друга кон-жените-понаклонета религија. Ги имаш илјадници на располагање.
:pos: Епа размисли ако сум муслиманка значи имам мајчин јазик, македонскиот, англискиот и уште во три странски земји што сум живеела како мала, а во тоа не спаѓаат српскиот јазик, босанскиот, хрватскиот, бугарскиот и т.н.,тие воопшто не ни ги бројам.
Залудно потенцираш дека прашањата ти се до атеистите. Тоа нема да те заштити од моето разобличување на твоите лаги. Ниту навредите нема да ме пишманат, ниту ништо. Си имам педантно средена архива на детално и систематски разобличени исламски лаги и на секоја твоја лага можам да одговорам за помалку од 11 секунди. (знам дека е многу, но најмногу време ми одзема уредувањето и форматирањето на текстот) Ако некогаш ти одговорам за повеќе од 11 секунди, знај дека не сум бил пред компјутер ;)
Ако тоа не ти се допаѓа, рикверц во исламскиот центар. Таму можеш на раат да плукаш и фецесираш против христијанството.
:pos: Никогаш не сум го направила тоа. Никого не вреѓам. Понекогаш доброто воспитание се состои во тоа да ги истрпиш невоспитаните.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
T

Tetro

Гостин
Никого не вреѓам. Понекогаш доброто воспитание се состои во тоа да ги истрпиш невоспитаните.
Само со болдот (кој сама го имаш оставено) навреди поголем број читатели. Ама не, не сфаќаш.

Член од
25 август 2011
Мислења
109
Поени од реакции
6
Еве една дирекна навреда од тебе до Suhoj:Jas znaev deka nemas mozok. AMA DO VOLKU?...Sega i dr clenovi se smeat na tvojot PAMET
:pos::pos:
Ова е навреда во споредба (компарација за НАУЧНИЦИТЕ) со

hristijanstvot beter od al kaida si na ova li te ucel muhamed pedofilot
da ne lupas gluposti na forumov
postavi prasanje ama ne na sarkasiten nacin islamot ova ona..ne zabole k*r za islamot nas.
pagani, retardirani, osobi budali, manijaci, go pravat vo ime na Sejtanska religija da ubies covek vo ime na vera ej Pagani sto drugo da se kaze za takvi kucinja
Ај бе небидете смешни, се брукате стварно
Само со болдот (кој сама го имаш оставено) навреди поголем број читатели. Ама не, не сфаќаш.
Па ако немаш воспитание ќе се навредиш, нормално

pagani, retardirani, osobi budali, manijaci, go pravat vo ime na Sejtanska religija da ubies covek vo ime na vera ej Pagani sto drugo da se kaze za takvi kucinja
А инаку за информација во исламот АБОРТУСОТ спаѓа во тежок грев, па замислите што би било за убиство?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Ова е навреда во споредба (компарација за НАУЧНИЦИТЕ) со...
Не се клешти како недоквакана во секој коментар. Никого нема да убедиш дека навистина се смееш, затоа што твоите коментари вријат од горчина. Приметувам дека секогаш кога немаш контрааргумент почнуваш да се клештиш и да ја пишуваш твојата узречица „треба да си попаметен за да го сфатиш тоа“.

Прво велиш дека никого не си навредила, па кога ти посочив твоја директна навреда до еден член ти велиш „ама тој прв почна, ама види тој што ми пиша..“. Дали неговата навреда ја поништува твојата? Не. Тој навредува за себе, ти навредуваш за себе. И двајцата навредувате, без разлика кој прв почнал и чија навреда е поголема.

Ти исто така напиша: “Понекогаш доброто воспитание се состои во тоа да ги истрпиш невоспитаните.
Но како што видовме ти не ги истрпуваш невоспитаните, туку веднаш импулсивно им враќаш навреда за навреда, а со тоа си противречиш на сопствената изјава и покажуваш дека ти немаш добро воспитание, бидејќи да имаше тогаш навистина ќе ги трпеше невоспитаните и немаше да им враќаш навреда за навреда.

Член од
25 август 2011
Мислења
109
Поени од реакции
6
Не се клешти како недоквакана во секој коментар. Никого нема да убедиш дека навистина се смееш, затоа што твоите коментари вријат од горчина. Приметувам дека секогаш кога немаш контрааргумент почнуваш да се клештиш и да ја пишуваш твојата узречица „треба да си попаметен за да го сфатиш тоа“.
вријат од горчина
Мене баш ми е забавно
Не се клешти како недоквакана во секој коментар. Никого нема да убедиш дека навистина се смееш, затоа што твоите коментари вријат од горчина.
Горчина, лутина, бес, пот се крие зад твојата реченица :pos:.
Приметувам дека секогаш кога немаш контрааргумент почнуваш да се клештиш и да ја пишуваш твојата узречица „треба да си попаметен за да го сфатиш тоа
Неееее стварно тоа го мислам.

Но како што видовме ти не ги истрпуваш невоспитаните, туку веднаш импулсивно им враќаш навреда за навреда, а со тоа си противречиш на сопствената изјава и покажуваш дека ти немаш добро воспитание, бидејќи да имаше тогаш навистина ќе ги трпеше невоспитаните и немаше да им враќаш навреда за навреда.
Импулсивно?Јас сум ладна личност, не сум импулсивна, башка да се нервирам за глупости како што е форумов.Инаку не би трошела време за да се нервирам.ЗАБАВНО ми е разбери.Невоспитано е да се однесуваш така уличарски.Прочитај ми ги сите постови па ќе видиш колку ме вреѓале, па јас не им враќав на ист начин.Нигде не употребив навредлив збор.А вие како сакате можете да го сфатите.А ако сакаш ти со сила да го наметнеш твојот став, нема проблем, и што сега среќен си?
--- надополнето: Aug 29, 2011 2:08 AM ---
Чекај, чекај и ОВА е НАВРЕДА, нели?
Ај бе небидете смешни, се брукате стварно
--- надополнето: Aug 29, 2011 2:16 AM ---
таму можеш на раат да плукаш и фецесираш против христијанството.
Никогаш не сум го направила тоа. Никого не вреѓам.
Се однесува на религија.Барем така ти напиша за христијанството.

Сега виде ли зошто ти напишав

треба да си попаметен за да го сфатиш тоа

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Секоја чест, Proud to be а muslim, успеа да ги обединиш православците, протестантите, атеистите и сатанистите на темава ...Мислам, Чорбаџија и DBack да бидат на иста страна, тоа не се гледа секој ден, а заслугата е само твоја...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Dali se mesaat slatkata i solenata voda?
I dali rastenijata imaat pol?

Inaku, prasanjava se do ateistite
Следно прашање да претпоставам...зашто леопардот има дамки на крзното, дали зебрата е бела со црни пруги или црна со...христијанин или муслиман во најдобар случај ќе ти одговори -Божја волја, Така сакал Бог/Алах, така се створени...и слично.

Пукни некое прашање во темава кое ги тангира христијаните и христијанството (солената вода не е сигурно прашање за верата), демантирај ги на основа на верата и светите книги...не поставувај прашања каде моеш да изгубиш и пред да прашаш. Немој и ти као некој дека ураганите не можат да се предвидат.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
вријат од горчина
Мене баш ми е забавно

Горчина, лутина, бес, пот се крие зад твојата реченица :pos:.
Ништо девојчице, требаше да покажеш повеќе од она што се очекуваше на почетокот од тебе:P

Некако ми затаи околу истите одговори и сарказми.

Зошто ли само се налутивте на почетокот со другар ти кевсер (него уште тахикардија да го мавне фалеше) кога јас си напишав пост од забава:confused:

Овде тешко дека веќе некој серизно ќе те сфати :P

Останува да те поканиме на пријателско кафе некаде да ги дообјасниш своите ставови face to face, и да видиш дека постои и друг вид забава од оваа што ти ја практикуваш;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
:pos::pos::pos:
Dodeka jas zboruvam na 6 jazici, vie si ostanavte so makedonskava gramatika i interpukciski znaci.Ima i drugo prasanje Fala za odgovorot.
Многу детски колешке форумска. Јас ти ги побивам аргументите, ти ми велиш - "Аааа.....ама јас зборувам 6 јазици..?!" И сега јас што треба да ти одговорам? Дека носам чевли број 46 а ти 36?!:confused:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Многу детски колешке форумска. Јас ти ги побивам аргументите, ти ми велиш - "Аааа.....ама јас зборувам 6 јазици..?!" И сега јас што треба да ти одговорам? Дека носам чевли број 46 а ти 36?!:confused:
:ROFLMAO:

Неверојатно е како девојчето мисли дека победува во дискусијата... денешнава младина е ужасна!

Член од
20 август 2011
Мислења
43
Поени од реакции
23
:pos: Епа размисли ако сум муслиманка значи имам мајчин јазик, македонскиот, англискиот и уште во три странски земји што сум живеела како мала, а во тоа не спаѓаат српскиот јазик, босанскиот, хрватскиот, бугарскиот и т.н.,тие воопшто не ни ги бројам.
Џабе ги знаеш кога не можеш од фереџето преку уста да ги зборуваш...

G

galaxy

Гостин
Кај нас нема вистинска религија, сѐ се сведува на чисто суеверие. Полесно е да се докаже дека не постои нешто дефинирано, отколку нешто недефинирано.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Кај нас нема вистинска религија, сѐ се сведува на чисто суеверие. Полесно е да се докаже дека не постои нешто дефинирано, отколку нешто недефинирано.
За народ што бега од книга како од чума, што друго можеш да очекуваш освен суеверие. Пола од вернициве мислат дека Исус на сабајле се бањал со црвено јајце, а другата половина (секоја чест на ретките исклучоци) мислат дека ако се вратат три чекори назад Луци, отелотворен во црната мачка на комшијата, ќе изгуби на сила.

А кога е празнична собиранка, главен муабет е дали се крстиш на лево или на десно.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
За народ што бега од книга како од чума, што друго можеш да очекуваш освен суеверие. Пола од вернициве мислат дека Исус на сабајле се бањал со црвено јајце, а другата половина (секоја чест на ретките исклучоци) мислат дека ако се вратат три чекори назад Луци, отелотворен во црната мачка на комшијата, ќе изгуби на сила.

А кога е празнична собиранка, главен муабет е дали се крстиш на лево или на десно.
Ја стално коа уплаќам у кладилница пишувам со исто пенкало:pos:

Прашањa до христијаните:

1. Кога ќе добијам кој стои зад мојот успех? Луцифер или некој друг?

2. Кога ќе загубам кој стои зад мојот неуспех? Господ или некој друг?

p.s. Како да добивам стално :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom