Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Sega se vide koi se predavnici.Do preeska drugarceto te branese, dobro bese a?A sega bolje tebe da ne te obrukaat, pa si go namesti nego.Dodeka vie mislite na interpukciski znaci i gramatika, jas mislam na nesto popametno.
ostaj to tuku aj na edno kafe ;), pa da odime vo crkva posle da te ucam na hristijanstvo :) i se sto te interesira okolu nego.

Член од
25 август 2011
Мислења
109
Поени од реакции
6
da ubivas lugje vo ime na edna vera i da veruvas vo toa. Toa e i poloso i od najlosiot covek na planetava kako mozes da se soglasis so toa da bide likvidiran necii zivoto
Ne baraj krivec vo covek, baraj vo VERA.
i drugo kolku ste ramnopravni vo religijata za zenite vo dzamijata ima posebna prostorija odvoena od mazite pa neli site ste ramnopravni pred boga.
:pos: aj razmisli za sto e toa taka.Ama treba da bides popameten za da sfatis
vidi prvo civ e komentarot so mi go imputiras na moe ime
Sega se vide koi se predavnici.Do preeska drugarceto te branese, dobro bese a?A sega bolje tebe da ne te obrukaat, pa si go namesti nego.Dodeka vie mislite na interpukciski znaci i gramatika, jas mislam na nesto popametno.
Baska drugarti vide od tebe deka go namesti, pa za on da ti vrati si go izbrisa toj del :pos:

i drugo duri ne mi dades odgovor na prasanjata so ti gi postaviv ne mi se obrajkaj.
Koj jas ili ti?Aj procitaj si gi prethodnite postovi.A inaku ne e losa idejava.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ne baraj krivec vo covek, baraj vo VERA.
До сега, другарице, ова ти е најпаметното нешто што си го пишала.

ТЕ МОЛАМ, постирај го ова на сите форуми каде висиш и кажи им го на сите луѓе кои ги познаваш. Човештвото ќе ти биде вечно благодарно!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
E dobro de neka odgovorat tie sto znaat, ete i covekot go interesira.
Ај сеа престани да го дрвиш, пошто стварно више не е воопшто интересна дискусијава.

За солта: Книгата твоја бајата ти вика дека не се мешале. Се мешаат. Стаи сол у вода и додади после обична. Ќе се измеша.

Тоа што во подземни пештери на Јукатан, каде ладната океанска и топлата дождовница вода некаде не се мешаат, не го прави Куранот научно точен.

Вакви 100 пути со копи-пејст „одговарани“ прашања се стварно досадни и заморни. Те читам веќе три дена пенавиш, а немаш ниту еден аргумент извадено во дискусијата. Може се фураш дека си Сократ, ама од страна личиш на пијан леприкон.

Имаш пун курац теми на под-форумов каде можеш да тролуваш. Де оваа остај им ја на рисјаниве. Празник им е, да му е*ем матер!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Dali se mesaat slatkata i solenata voda?
Inaku, prasanjava se do ateistite
Многу си провидна форумска колешке! Бидејќи поентата ти е да "докажеш" како во куранот пишувало за двете мориња кој не се мешале, ќе морам да ти ги скратам маките и да те разочарам!
Стиховите од куранот во сура 55:19-20 во кој според вас за ПРВ ПАТ се кажува како слатката и солената вода не се мешаат, се копија или плагијат на изјавата на Аристотел цели илјада и кусур години пред Мухамед, или поточно во 350 година пред нашата ера:
Aristotle lived in 350 BC or 1000 years before Muhammad. A thousand years before Muhammad Aristotle wrote: "The drinkable, sweet water, then, is light and is all of it drawn up: the salt water is heavy and remains behind."
It is clear that at the time of Aristotle, people knew that waters of different density and salinity do not mix. Obviously the sailors navigating in that sea must have noticed the difference of color between the waters.
It is something that was known 1000 years before Muhammad and you know how people spread rumors. Muhammad traveled with caravans to the Yemen and to Syria. Ancient Greek travel and commerce included Syria, Persia, Arabia, and Egypt.
Ако следно на листата ти е дека Жак Кусто преминал во ислам поради ова, не се мачи, и тоа е разодкриено.
Фала, и повеќе среќа со вашите лаги, следниот пат.
А да!! Ќе заборавев. Напоменава дека прашањево ти е за атеистите, а го поставуваш на тема прашања за христијанството, иако има посебна тема - Прашања за атеистите, изгледа толку глупаво, што ќе треба да се роди лингвист за да измисли нова терминологија која ќе може да долови дел од глупоста.

Член од
25 август 2011
Мислења
109
Поени од реакции
6
Ај сеа престани да го дрвиш, пошто стварно више не е воопшто интересна дискусијава.

За солта: Книгата твоја бајата ти вика дека не се мешале. Се мешаат. Стаи сол у вода и додади после обична. Ќе се измеша.

Тоа што во подземни пештери на Јукатан, каде ладната океанска и топлата дождовница вода некаде не се мешаат, не го прави Куранот научно точен.

Вакви 100 пути со копи-пејст „одговарани“ прашања се стварно досадни и заморни. Те читам веќе три дена пенавиш, а немаш ниту еден аргумент извадено во дискусијата. Може се фураш дека си Сократ, ама од страна личиш на пијан леприкон.

Имаш пун курац теми на под-форумов каде можеш да тролуваш. Де оваа остај им ја на рисјаниве. Празник им е, да му е*ем матер!
Lele kolku e zabavno samo da znaes, se potis brate, epa ne si go trosi vremeto ako ne sakas.So sila nikoj ne te prisiluva.Mene me interesira naukava, moderna e.
Многу си провидна форумска колешке! Бидејќи поентата ти е да "докажеш" како во куранот пишувало за двете мориња кој не се мешале, ќе морам да ти ги скратам маките и да те разочарам!
Стиховите од куранот во сура 55:19-20 во кој според вас за ПРВ ПАТ се кажува како слатката и солената вода не се мешаат, се копија или плагијат на изјавата на Аристотел цели илјада и кусур години пред Мухамед, или поточно во 350 година пред нашата ера:

Ако следно на листата ти е дека Жак Кусто преминал во ислам поради ова, не се мачи, и тоа е разодкриено.
Фала, и повеќе среќа со вашите лаги, следниот пат.
А да!! Ќе заборавев. Напоменава дека прашањево ти е за атеистите, а го поставуваш на тема прашања за христијанството, иако има посебна тема - Прашања за атеистите, изгледа толку глупаво, што ќе треба да се роди лингвист за да измисли нова терминологија која ќе може да долови дел од глупоста.
:pos::pos::pos:
Dodeka jas zboruvam na 6 jazici, vie si ostanavte so makedonskava gramatika i interpukciski znaci.Ima i drugo prasanje Fala za odgovorot.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Dodeka jas zboruvam na 6 jazici, vie si ostanavte so makedonskava gramatika i interpukciski znaci.Ima i drugo prasanje Fala za odgovorot.
Ја знам google translate на 64 различни јазици + црнски, горски и херцеговачки...

...а ти немаш појма од религии, ко што гледам, пошто после 3 дена уште не ти е јасно кој тука верува, а кој не. Се расправаш со атеисти мислејќи дека се христијани. Батали тоа митолошката белетристика и фати се за нешто издржано, докажано и рационално.

Твојата религија е опресивна и нетолерантна барем колку верзијата 2.0 и оригиналот заедно. Ако више ти треба да веруваш во нешто, земи читни за будизам или некоја друга кон-жените-понаклонета религија. Ги имаш илјадници на располагање.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Inaku, prasanjava se do ateistite
Залудно потенцираш дека прашањата ти се до атеистите. Тоа нема да те заштити од моето разобличување на твоите лаги. Ниту навредите нема да ме пишманат, ниту ништо. Си имам педантно средена архива на детално и систематски разобличени исламски лаги и на секоја твоја лага можам да одговорам за помалку од 11 секунди. (знам дека е многу, но најмногу време ми одзема уредувањето и форматирањето на текстот) Ако некогаш ти одговорам за повеќе од 11 секунди, знај дека не сум бил пред компјутер ;)
Ако тоа не ти се допаѓа, рикверц во исламскиот центар. Таму можеш на раат да плукаш и фецесираш против христијанството.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom