- Член од
- 25 август 2011
- Мислења
- 109
- Поени од реакции
- 6
Dali vselenata se siri?
nemaat argumenti prijatele toa e prazna religija zasnovana na ambicii na eden propadnata trgovec na kogo zamisli na 40 godini srede pustina mu se javil nekoj si gospod Alaah abe smeski i cel zivot begal od arapite de meka de medina. i da e tragicno pagani nevideni se se vrtat okolu kamen ,сеуште не добив одговор каква машина е тоа. Ако е од непознато потекло, можеби е од некои цивилизации далеку над нас. Ок, отом потом, ваљда Прауд ту би муслим ќе објасни каква машина е у прашање.
Ме интересира некој христијанин како размислува, ете пошто има муслимани на темава ме интересира и нивно размислување.
Конкретно ако вашата љубов е од друга вера што вие би одбрале или што би советувале да одбере лице кое се сретнува со таква дилема.
Дали ќе се откажете од својата вера во име на земната, световна љубов или ќе се откажете од Божјата (и ќе прифатите туѓ Бог, на својот сопружник), небесна љубов заради љубовта кон сопружникот?
Што ви е побитно -Бог или вашата љубов од овој свет?
Neeee fala na odgovorot.Ne treba da doneseme zaklucok.Zar nema da mi pomognete da veruvam vo naukata?Sakam da doznaam poveke, se razbira, ako moze@proud to be a muslim
Моите одговори беа
залудни? Никаков заклучок не донесовме.
Ova go kazuva tvojata veranemaat argumenti prijatele toa e prazna religija zasnovana na ambicii na eden propadnata trgovec na kogo zamisli na 40 godini srede pustina mu se javil nekoj si gospod Alaah abe smeski i cel zivot begal od arapite de meka de medina. i da e tragicno pagani nevideni se se vrtat okolu kamen ,
vo hristijanstvoto moze da se skluci brak crkoven dokolku predhodno pripadnickata primer muslimanka ja prifati hristovata vera. so seto svoe srce i razum.
ali znes koja im e kaznata ako go napustat islamot smrt
bog e nad site nas nisto nema posilno od boga.
не баш, терминот е несреќно избран. Не се зголемува, односно не зафаќа нов простор кој дотогаш бил надвор од неа.Dali vselenata se siri?
I mislis ti poveruvaa i drugite.Sto majka baras da mi prakas privatna poraka?Jas pisav na forum.
posto ovde ne trujas so tvojot Islam konkretno ti pisav da za se koregiras, da ne lupas gluposti na forumov
postavi prasanje ama ne na sarkasiten nacin islamot ova ona..ne zabole k*r za islamot nas.
koncepcijata za hrsitijanstvoto e taja od prilika taja e istorijata odrzani se nekolku vselensi sobori so koi od prilika e sozdadeno denesnoto hristijanstvo, i ne e moj odgovro tuku toj odgovor go imas vo istorijata pobaraj go sama i ce go najdes.
i drugo niedna religija nema avtohtono poteklo site vodat od edna kon druga ova ti go kazuvam kako obicen covek znaci ne od verski aspekt. hristijanstvoto vodi poteklo od hebrejstvot od torata prvata verska kniga.
islamot vodi poteklo od hristijanstvoto samiot muhamed gi priznava site bozji poslanici na zemjata so znaci deka tie se isto taka vasi svetci.
pa i samiot islam ako ja razgledame negovata geneza i koko ponatamu se razviva kolku vreski sekti podgrupi izleguvaat od nego sumiti, siite, privrzanici na ali i slicno.
ne odava vpecatok na stabilna religija.
a i da a da dadese odgovor na moite prasanja Muslimanke ili nemas argumenti za tie prasanja?
моеш да веруваш, ако сакаш. Секој одлучува за себе независно од одговорите овде, а надмудрувањата се влечат со километри.Neeee fala na odgovorot.Ne treba da doneseme zaklucok.Zar nema da mi pomognete da veruvam vo naukata?Sakam da doznaam poveke, se razbira, ako moze
Ти се обидуваш да поставиш нов рекорд во поставување глупави прашања во едница време?Dali vselenata se siri?
Zatoa mi pisa pp.Ajde be?posto ovde ne trujas so tvojot Islam konkretno ti pisav da za se koregiras
Razmisli za ova prvo so ladna glava.I probaj da se UBEDIS samiot vo tvojata vera.Dokolku nekoj ti gi skrati makite i resil da te ubie, zar tvojot sin/kerka, vnuci i t.n ke go velici tvojot noz, ke mu bide svet, ke go baknuva kako simbol na makite i stradanjata koj ke gi podneses dodeka ne crknes???
Jas ne mislev na Bozjite pratenici deka se svetci.Allah da cuva.Ako se vbrojat i tie kolku ke imate?Sveta petka, Sveta nedela, Sveta marija, Sveti nikola, Sveta sofija,Sveti dimitrija, Sveti grigorij, Sveti Simeon, Sveti antonij veliki, Sveti Jovan, Sveti ilija, svetata macenicka hristina i uste dolgaaaaaa lista koi i ti sam ne gi znaessamiot muhamed gi priznava site bozji poslanici na zemjata so znaci deka tie se isto taka vasi svetci.
Mnogu teski PRASANJA .a i da a da dadese odgovor na moite prasanja
Никој не ти ускратува право да веруваш во што сакаш. А ако го отфрлиш исламот (што е тешко веројатно поради консеквенците) и веруваш во науката, не си направила ништо, само си ја сменила верата.Neeee fala na odgovorot.Ne treba da doneseme zaklucok.Zar nema da mi pomognete da veruvam vo naukata?Sakam da doznaam poveke, se razbira, ako moze
e toa e prijatele kaj niv nema trte mrte za promena na vera plajkaat so glava se osigural pred vreme muhamedНикој не ти ускратува право да веруваш во што сакаш. А ако го отфрлиш исламот (што е тешко веројатно поради консеквенците) и веруваш во науката, не си направила ништо, само си ја сменила верата.
Не живеат во шеријат (за нивна среќа) и нема да летне глава, но последици ќе имаe toa e prijatele kaj niv nema trte mrte za promena na vera plajkaat so glava se osigural pred vreme muhamed
--- надополнето: Aug 28, 2011 7:18 PM ---Zatoa mi pisa pp.Ajde be?
dzabe e be momice da se zbori so tebe Sejtan si si teras po svoe
citaja ja biblijata i spoznaja pravata vistina dodeka e vreme ,
tocno e toa deka imame mnogu svetci site tie go imaat dobieno svoeto mesto po zasluga znaci se zrtvuvale sebe si za verata vo boga za hristijanstvoto, a isto taka uslov vazen za da bidat proglaseni za svetci se i da imaat napraveno cuda vo tekot na svojot zivot, sekoj hristijanska familija si ima slava vo cest na nekoj svetec koi tie go izbiraat kako pokrovitel zastitnik na domot.
svetcite ne znacat mnogu bostvo, nie ortodoksnite hristijani veruvame vo eden bog koj e prestaven preku svetoto trojstvo otecot, sinot, i svetiot duh,
ajh pusto koga se nema argumenti ne moze da se odgovori
ajde da gi vidime cudata alahovi
koja glupost se vrata okolu eden meteorit koj pred toa go obozuvale mnoguboscite arapite pred da stanata muslimani
toa sigurno nema beganje prvo od svoite ce go dobieНе живеат во шеријат (за нивна среќа) и нема да летне глава, но последици ќе има
Ти се обидуваш да поставиш нов рекорд во поставување глупави прашања во едница време?
Nema da mozat da me razberat, ako go povisam stilot.Од кога се појави на подфорумов, квалитетот на дискусиите падна за 50%, а квалитетот на изразот за 80%. Дај научи се да пишуваш, прочитај некој учебник за петто оделение, цивилизирај се и врати се тука. Покрај тебе дури и Мики звучи како образуван човек...
I Tose sakaat da go napravat svetec, zosto?Bil golem humanitarec.tocno e toa deka imame mnogu svetci site tie go imaat dobieno svoeto mesto po zasluga znaci se zrtvuvale sebe si za verata vo boga za hristijanstvoto, a isto taka uslov vazen za da bidat proglaseni za svetci se i da imaat napraveno cuda vo tekot na svojot zivot,
OF mori majkosekoj hristijanska familija si ima slava vo cest na nekoj svetec koi tie go izbiraat kako pokrovitel zastitnik na domot.
Odi legni si, vidi si go ponasanjeto.Normalno zivcite ti se prikraj ?Kako i sekoj pocnuva so vreganje kako nemaa nekoj dobar odgovor, pa ajd udri na vreganje, napadi.koja glupost se vrata okolu eden meteorit koj pred toa go obozuvale mnoguboscite arapite pred da stanata muslimani
Стилот не можеш да го повисиш, можеш тонот да го повисиш. Стилот може (за тебе се сомневам) да го поправиш.
Nema da mozat da me razberat, ako go povisam stilot.
и Мики звучи како образуван човек
Bez navredi ke te molam!
Де, бре, девојче, ти пишал ПП, ти пишал - голем qр!Zatoa mi pisa pp.Ajde be?