Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
прво... неам проблем со електротехника (well физика -_-) второ дали ќе можам да се префрлам, шо ако нема место?
Место мора да има во 3 семестар , едино што можно е да те префрлат од државна квота во кофинансирање.

p.s Заборавив ,,никој" од коце нема проблем со електротехника.:ROFLMAO:

S

StormRage

Гостин
Место мора да има во 3 семестар , едино што можно е да те префрлат од државна квота во кофинансирање.

p.s Заборавив ,,никој" од коце нема проблем со електротехника.:ROFLMAO:
за каков коце зборвиш бре... Охрид учев Емуц златен:P
не сеа поставив некое прашање за ова па ќе видам ќе ми одговорат допрва :)

S

StormRage

Гостин
Префрлувањето ќе е возможно во периодот помеѓу учебните години, според условите кои ќе ги дефинира Факултетот. Начинот на студирање (државна квота / кофинансирање) ќе се уреди со тие услови.
Условите допрва ќе се утврдуваат. Тие ќе зависат од бројот на студенти по студиски програми и интересот на студентите за преминување на некоја од студиските програми. Најчесто условите опфаќаат положување на сите испити од претходната учебна година и остварување просек над 9 или 9.5.

најверојатно нишо од префрлањето...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Пак ја да досаѓам за префрлањето.
Има најава кога ќе биде од ФЕИТ на ФИНКИ?
Пошто видов дека ПМФ имале рок до 1ви да попунат тоа изјавите ама за нас неможам да најдам никаде.(а на страниве назад гледам се збори претежно за новите уписи)
--- надополнето: Aug 26, 2011 10:45 PM ---
Се извинувам најдов :)

За студентите од ФЕИТ: Во интерес на студентите, направен е заеднички договор помеѓу ФИНКИ и ФЕИТ, со што без разлика што ќе одлучат студентите, тоа нема да влијае на условите и квалитетот на нивното понатамошно студирање. Деталите од тој договор се дадени во рамките на официјалното соопштение. Изјаснувањето ќе се одвива во периодот од 01.09.2011 до 16.09.2011, во библиотеката, во термини од 11:00 до 13:00 часот. Поради ова, уписот на зимскиот семестар за студентите од студиските програми ИКИ и ИНФО ќе трае до 16.09.2011 година.

I

Intex

Гостин
2. Пријавен лист за запишување на студенти, со административна такса од
50,00 денари (платена со уплатница или преку СМС)
3. Пријавен лист од Државен завод за статистика на РМ (образец ШВ. 20)

Од таму се земаат пријавните листови?

Член од
21 октомври 2007
Мислења
96
Поени од реакции
13
2. Пријавен лист за запишување на студенти, со административна такса од
50,00 денари (платена со уплатница или преку СМС)
3. Пријавен лист од Државен завод за статистика на РМ (образец ШВ. 20)

Од таму се земаат пријавните листови?
Овие се земаат од книжара

M

Mr.InF3ction

Гостин
Има некој тука што е на Академси студии по информатика? Ме интересира дипломиран од овој смер што и каде би можел да работи ? Зборувам со знаењето и дипломата што ќе го има од овој смер..да не ме сфатите погрешно..може и како келнер да работи :D

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
Има некој тука што е на Академси студии по информатика? Ме интересира дипломиран од овој смер што и каде би можел да работи ? Зборувам со знаењето и дипломата што ќе го има од овој смер..да не ме сфатите погрешно..може и како келнер да работи :D
ајде размисли каде и што може да работи како информатичар? , факултет се учи од желба , дечко ти уште не си почнал а прашуваш што може да се работи, иначе си се заебал , груевски те излажал дека информатиката е нај перспективна струка, откажи се додека имаш време бегај на економски или сл.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па другар...не знам ти како мислиш но според мене еден треба да знае што сака да работи во својот живот па после според тоа да се запише факултет итн да се едуцира околу тоа. Ако ми беше учењето факултет од желба ќе се запишев во тој смер бидејќу ”желба " ми е да учам информатка..а што ќе работев нема да биде важно нели.

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
Значи конкретно неможе да се каже каде може да работи еден информатичар , фирми кој се занимаваат со производство на софтвер , хардвер, мобилни оператори , кабелски оператори, тв медиуми , банки , современи автоматизирани фабрики, секоја поголема фирма без разлика со што дејност се занимава , државни институции и слично.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Да да сфаќам. Можеби и јас малце општо го поставив прашањето. Читав тоа водич на финки но сепак не ми е баш јасно.

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Друже јас сум на академски...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom