Фан клуб: РК Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ќе се видиме ако толку сакате....:)
Работите на трибини и на терен не беа ни оддалеку такви за да стани збор за некаков напад или тепање на играчите...
Ќе се види и на снимката на МТВ...
Фрлање на бакли на терен за жал е вообичаена работа на трибините,не само кај нас,туку секаде во светот....е сега не треба да се фрлаат на толку мало растојание до играчите на терен,посебно не на ракомет...
И вие не се прајте толку наивни,и вие низ годините сте фрлале,плукале по наши играчи во Велес....
Или не ви текнува?Или мали бевте па не памтите?
Да не сте ги дочекувале со кафе и локум случајно нашите играчи?
Последен свеж пример шо ми е во сеќавање е од 2004,Борец Тедико-Пелистер...(имаше и Чкембари во салата тогаш)....
Се и сешто имаше на таа утакмица..:eek:
Не е ништо ново ова,не е во ред,ама то е реалноста,вакви работи се вообичаени на трибина........
Точно е дека Чкембари беа добро дочекани во Велес во пролетта,ви беше возвратено со иста мера за купот...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
И со чеканче (лол) да не фрливте а го промашивте ? :(
Незнам која ви е поентава со мавањево кон играчите ејјјј но дефинитивно сте се заебале, поздрав.
Не пишувајте се што треба и не треба,има кој да пише за тоа што како било.

М

Мартин`

Гостин
Не пишувајте се што треба и не треба,има кој да пише за тоа што како било.
Форум е не прес на навивачка група, јас си коментирам тоа што сум прочитал и ги прашав.. ништо посебно не кажав ;)

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Гледајте ја снимката во 17-55 на МТВ!!!

M

MrzaRules

Гостин
Друже, ја видов на тв, турнирот го пишуваше вака : Струшки Ракометен Турнир Финале 17:55-19:15. Па по времево изгледа цела ке биде. :)
па нормално дека цела ќе биде СНИМКА од вчерашното финале

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Има од вчера нешто извештај, статистика??

Член од
7 август 2011
Мислења
207
Поени од реакции
62
So srekja neka ni e titulata, daj boze da gi zemime i vo prvenstvoto i vo kupot :vozbud:. Bev na poslednite 2 utakmici da gi gledam i sosema zasluzeno go osvoivme, a i spored kvalitetot so koj raspolagame bi bilo iznenaduvanje ako ne go osvoevme.
Iako se gleda deka imame odreden kvalitet, jas mislam deka ekipata SEUSTE ne e na nivo da mozi da gi iznenadi Vardar ili Metalurg:unsure:
Lani Borec go tepavme glatko po 10 razilika, duri mislam i deka prvata utakmica tamu gi vodevme 10 na poluvreme, a sega so ogromno zalaganje i pozrtvuvanost na ekipata gi pobedivme 5
Borec se zasili so 5-6 igraci dobro poznati na makedonskata javnost. Igraci koj momentalno da dojdat vo Pelister bi igrale sigurno vtora postava ili 95% od niv bi bile na klupa. Zasiluvanja koj siguren sum deka se 4-5 pati poslabo plateni od nasite zasiluvanja.
Od druga strana Pelister zede isto taka 5-6 zasiluvanja so cel da se stigni kvalitetot na Metalurg i Vardar. Zasiluvanja koj se pretplateni za razlika od zasiluvanjata na Borec i se razbira se smetaat za pokvalitetni od tie na Borec. I sega se desava da Pelister so 40 dena treninzi vo nozete i 6-7 prijatelski utakmici vo nozete, profesionalni treninzi, klub so ambicii za vo SEHA ligata da se maci so Borec koj pocna pred 2 nedeli i ima samo 2-3 prijatelski natprevari, da se nosi do 50ta minuta. Za mene toa ne e dozvolivo, za ekipa so saka da se nosi ramo do ramo so vodeckite 2 ekipi:confused:.
Dali znaci deka ekipata na Borec podobro pazarese vo transfer periodot?
Dali premnogu ocekuvame od nasite igraci ili ne se uigrani?
Iako ova ne e vistinsko merilo na ekipata so toa sto lani go tepavme povekje razlika, a ovaj pat potesko od ocekuvanjata, sepak jas licno ocekuvav povekje od Pelister na ovaj turnir
Spored mene ovaj turnir dade mnogu prasanja na koj doprva treba da se dadat odgovori i vremeto da ostavime da pokazi koj e vo pravo a koj ne:icon_mrgr:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.146
Поени од реакции
1.898
Го гледав ракометот и имам големо разочарување...
Незнам шо е работата дали не се уиграни или толку му фајка таа црпката ама слабо уствари катастрофално.

Вујевич незнам она тотална дедисциплинираност која ја дава знаеме дека е детиште ама така да се понаша на терен. Во одбрана е дупка не знај кај тера премногу простор му дава на крилото кое треба да го чува. Цело време мисли како да стигни побрзо на другата половина од теренот за да постигни гол. А имаше исто и 2 зицери кој лесно ги промаше.
Караиванов со исклучок на 2-3 удари од далеку го немаше никаде не знаеше никако да додај како шо треба. Јакимович испушта топки од раце наместо да се загради убо топката да ја загризи да не ја испушти од раце тој лефтерно ко на бал да оди.
Од играчите кој ме бендисаа се Пинки и Зујевич стварно се трудат и размислуваат како да се направи напад. Марковски море марш таму избркај те го шо подалеку незнам зашо цела утакмица ја изигра ко за ташак не го бива освен пеналите и на почетокот еден гол шо даде се др катастрофа аместо да дава некоја поука за помладите играчи тој на ниво со Вујевич се однесува.
Нема врска се надевам дека ќе има унапредување во фаза на нападот. Инаку добро се држат во одбрана ама се дешава да залетат безврска ... дали тоа е дел од недоволна уиграност мегу себе не се разберват мегусебе појма немам ама прават такви киксови.
Митевски ѕвер во одбрана браво дечко амане ти фајка кликерот ама ич за во напад.

П.С
Пинки не е подготвен да игра цело време нема кондиција за одбрана напад. Ако веќе имаме само еден десен бек ова сезона а се надевам дека нема да останема само на Пинки ќе треба да се форсира само за во одбрана.

Ејјј рековме ќе има турнир во Битола. Кој ќе бидат тимовите дали знае некој или...

ПАОК ми кажаа дека нема да иди. (ова ми го кажа еден од ракометарите)

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Добро изиграја во одбрана, Борец немаше ниту една контра, ретко да погодија и од изграден напад, но нападо на Пелистер не е на ниво кое треба да го има:cautious:

Член од
2 август 2011
Мислења
1.259
Поени од реакции
1.657
Го гледав ракометот и имам големо разочарување...
Незнам шо е работата дали не се уиграни или толку му фајка таа црпката ама слабо уствари катастрофално.

Вујевич незнам она тотална дедисциплинираност која ја дава знаеме дека е детиште ама така да се понаша на терен. Во одбрана е дупка не знај кај тера премногу простор му дава на крилото кое треба да го чува. Цело време мисли како да стигни побрзо на другата половина од теренот за да постигни гол. А имаше исто и 2 зицери кој лесно ги промаше.
Караиванов со исклучок на 2-3 удари од далеку го немаше никаде не знаеше никако да додај како шо треба. Јакимович испушта топки од раце наместо да се загради убо топката да ја загризи да не ја испушти од раце тој лефтерно ко на бал да оди.
Од играчите кој ме бендисаа се Пинки и Зујевич стварно се трудат и размислуваат како да се направи напад. Марковски море марш таму избркај те го шо подалеку незнам зашо цела утакмица ја изигра ко за ташак не го бива освен пеналите и на почетокот еден гол шо даде се др катастрофа аместо да дава некоја поука за помладите играчи тој на ниво со Вујевич се однесува.
Нема врска се надевам дека ќе има унапредување во фаза на нападот. Инаку добро се држат во одбрана ама се дешава да залетат безврска ... дали тоа е дел од недоволна уиграност мегу себе не се разберват мегусебе појма немам ама прават такви киксови.
Митевски ѕвер во одбрана браво дечко амане ти фајка кликерот ама ич за во напад.

П.С
Пинки не е подготвен да игра цело време нема кондиција за одбрана напад. Ако веќе имаме само еден десен бек ова сезона а се надевам дека нема да останема само на Пинки ќе треба да се форсира само за во одбрана.

Ејјј рековме ќе има турнир во Битола. Кој ќе бидат тимовите дали знае некој или...

ПАОК ми кажаа дека нема да иди. (ова ми го кажа еден од ракометарите)
Мислам дека анализата не ти е во ред. Немој во Струга на турнирот да очекуваш некоја бог знај што игра, а пособено од крилата. Се работи за тврда подлога (без разлика со што е покриена одоздола е асфалт), па секој пад може да предизвика несакани повреди (сететесе само на Алушевски кога ја скрши раката во Струга па пола сезона паузираше). Јас колку што можев да видам ногу слабо уиграни во напад за разлика во одбрана каде изиграа супер сите освен младиот Вујевич. Според мене ајслаб на турнирот беше Пинки, постигна 3 гола (1 од пенал) а промаши 7 шутеви, тоа е недозволиво во голем клуб. Кога шутка шутка од неизградени позиции а кога треба да шутне подава игра без компас во игра.Марковски според мене изигра сосема солидно за негој години. Не знам зосто оној Манич воопшто не влезе во игра кога се гледа дека Митревски за во напад е тула.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Како и да речите МОРА ДА СЕ ДОНЕСАТ УШТЕ ЕДЕН ЛЕВ И ЕДЕН ДЕСЕН БЕК!!!

Член од
2 август 2011
Мислења
1.259
Поени од реакции
1.657
Во право си Кире мора де се донесе еден Десен бек а ако не се задржи Манич ке мора и Леб бек.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Мислам дека Манич денес го отпуштија;)
--- надополнето: Aug 28, 2011 8:27 PM ---
хахахахаха

Член од
2 август 2011
Мислења
1.259
Поени од реакции
1.657
Кире што бидна со тој пикерот дали ке иди на проба и дали има најава за некој нов да дојди.

Kajgana Shop

На врв Bottom