Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мики, многу лоша и ниска дискусија како за атеист. Наместо аргументи против религијата, ти употреби навреди кон човекот.

Aj da vidime sto od kazanoto ne e tocno, i zosto e navreda?

Da znaeja sto znaci mislava na Epikur verskite fanatici nemase da bidat fanatici.:P
Фантастично е како успеваат 100 пути да ја прочитаат и пак да не разберат... лоботомија, што би рекол Тоукатер.

Фантастично е како успеваат 100 пути да ја прочитаат и пак да не разберат... лоботомија, што би рекол Тоукатер.

Posle baraat argumentirana diskusija.:tapp:
--- надополнето: Aug 27, 2011 9:33 PM ---
Мики, многу лоша и ниска дискусија како за атеист. Наместо аргументи против религијата, ти употреби навреди кон човекот.

I ako ne si zaprimetil koga muslimanski verski fanatik se vpusta vo diskusija pazi za hristijanstvoto, ima edna i edinstvena cel : da pokaze deka Kuranoe e "povalidna" kniga od Biblijata, i deka "hristijanite" imaat maani. Sekoja dobronamerna argumentirana diskusija ti e odnapred osudena na propast so niv.

Posle baraat argumentirana diskusija.:tapp:
--- надополнето: Aug 27, 2011 9:33 PM ---

I ako ne si zaprimetil koga muslimanski verski fanatik se vpusta vo diskusija pazi za hristijanstvoto, ima edna i edinstvena cel : da pokaze deka Kuranoe e "povalidna" kniga od Biblijata, i deka "hristijanite" imaat maani. Sekoja dobronamerna argumentirana diskusija ti e odnapred osudena na propast so niv.
па дискутирај од аспект на атеист, тоа не можат да го побијат

па дискутирај од аспект на атеист, тоа не можат да го побијат

Vidi ocigledno ne ti se dopadnal mojot stav kon islamot kako religija. Jebi ga.:P

Ne mozes da razgovaras so mislimanski fanatici koi se obiduvaat da pokazat deka hristijanstvoto e pogresno.

Poveli probaj diskutiraj :)

p.s. Ona sto sum go navel kako karakteristika za islamskiot stil na zivot ne treba da e navreda neli?
Zosto ne bi bile gordi so svoite shamii, so seksualniot zivot vnatrefamiliski, so minimiziranjeto na zenskata individua, "rikanjeto" na odzata itn...? (Pretpostavuvam ova bea navredite koi ti zasmetaa).

Koga zboruvav za popovite slicno deka se lopovi itn nemase vakva reakcija?

Ili ova se sfaka kako verska netolerancija mozebi:P

Devojko tvoeto (vaseto) ne e vera bre. Vaseto e fanatizam vo koj sekoj den svrsavate na rikanjeto na odzata od minareto.
Vaka ne se odnesuva nekoj sto presno se zapisal naskolo.I posle ne vregal?Kakva e taa kleveta???
Koga nekoj nema odgovor koristi napad kako sto pisav, pa neli e "NAPADOT NAJDOBRA ODBRANA"?
nema vrska nego daj odgovori mi na prasanjevo

Do ateistite
Mnogu ateisti se ateisti zatoa sto veruvaat vo naukata i ja smatraat naukata tolku napredna, pa zatoa ja smetaat verata i svetite knigi za bezmisleni.Prvoto prasanje do ateistite: zamislite deka postoi nekoja masina, koja nikoj prethodno na svetot ne ja videl i ako nekoj taa masina ja stavi pred vas i ve prasa:"koj e toj koj moze da ti go objasni mehanizmot, smislata i nacinot na koja raboti ovaa masina?"Sto bi odgovorile ateistite?Ako nekoj donese masina pred ateist, koja nikoj nikogas prethodno ne ja videl i ako gi prasaat koj moze da gi objasni detalite okolu ovaa masina?

Prasanje do hristijanite
Zosto Isus neka e mir i Allahov blagoslov na nego velite deka e Bozji sin???
Zatoa sto e roden od devica, odnosno nema tatko.Pa togas Adam neka e mir i Allahov blagoslov na nego koj nema ni majka ni tatko treba da bide pogolem Bozji sin.Sto mislite?

Cekam odgovor i od hristijanskite vernici i od ateistite, no ne prasanje kako odgovor ili napad, ako moze nekoj neka odgovori, ako nemoze neka ostavi za nekoj popameten od nego

Do ateistite
Mnogu ateisti se ateisti zatoa sto veruvaat vo naukata i ja smatraat naukata tolku napredna, pa zatoa ja smetaat verata i svetite knigi za bezmisleni.Prvoto prasanje do ateistite: zamislite deka postoi nekoja masina, koja nikoj prethodno na svetot ne ja videl i ako nekoj taa masina ja stavi pred vas i ve prasa:"koj e toj koj moze da ti go objasni mehanizmot, smislata i nacinot na koja raboti ovaa masina?"Sto bi odgovorile ateistite?Ako nekoj donese masina pred ateist, koja nikoj nikogas prethodno ne ja videl i ako gi prasaat koj moze da gi objasni detalite okolu ovaa masina?

Cekam odgovor i od hristijanskite vernici i od ateistite, no ne prasanje kako odgovor ili napad, ako moze nekoj neka odgovori, ako nemoze neka ostavi za nekoj popameten od nego
И прашањето не ти држи место, ама ич. Во иднина прашањата пробај тука да ги поставуваш упатени кон атеистите.
http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-атеистите.47267/

Vaka ne se odnesuva nekoj sto presno se zapisal naskolo.I posle ne vregal?Kakva e taa kleveta???
Koga nekoj nema odgovor koristi napad kako sto pisav, pa neli e "NAPADOT NAJDOBRA ODBRANA"?
nema vrska nego daj odgovori mi na prasanjevo

Toa sto go cuvstvuvas kako kleveta e tvoj problem.
Mojot stav kon vasiot stil na zivot e takov, ako sakas da go promenis poveli iznesi si dokazi. Pocni tokmu od toa "rikanje" na odzata. Pa posle i so site delovi sto gi pocuvstvuva kako navreda.

Koga kje kazam deka "rikanjeto" na popoite za da zemat pari e katastrofalno togas toa ne bi ti smetalo neli? Cudno.

A sto sakas da ti odgovoram na prasanjeto za masinata?

Znam so sigurnost koj ne moze da go objasni nejziniot nacin na rabota - ALAH.

Sto ne e vo red?Ako ne znaes odgovor, ete ako ne e na mesto ostavi za nekoj drug moze za nego ke e na mesto.
Секоја машина пред да биде произведена, се прават пресметки и симулации и секое нејзино движење при манипулација и при работа е опишано со равенка во просторот. За тоа во поново врене се прави и техничка документација и таму е се` наведено.

Секоја машина (прототип) која е произведена е подложна на тестови прво, пред да биде дадена на употреба.

А вашето прашање кое е?
И ќе те замолам уште еднаш, на другата тема прашај.

Koga kje kazam deka "rikanjeto" na popoite za da zemat pari e katastrofalno togas toa ne bi ti smetalo neli? Cudno.
E da znaes pak ke smeta, zasto ke se navredat hristijanite.Kakov e toj odnos?

A sto sakas da ti odgovoram na prasanjeto za masinata?

Znam so sigurnost koj ne moze da go objasni nejziniot nacin na rabota - ALAH.
Prasanjeto ne bese KOJ NE MOZE da go objasni nacinot na rabota, nego KOJ MOZE?
A ti druze na sekoj nacin gledas da go izbegnes odgovorot, dali so napad ili izvrtuvanje na smislata na recenicata,go izbegnuvas, so toa dokazuvas deka samo nemas odgovor,Pusti gi drugite.

E da znaes pak ke smeta, zasto ke se navredat hristijanite.Kakov e toj odnos?

Prasanjeto ne bese KOJ NE MOZE da go objasni nacinot na rabota, nego KOJ MOZE?
A ti druze na sekoj nacin gledas da go izbegnes odgovorot, dali so napad ili izvrtuvanje na smislata na recenicata,go izbegnuvas, so toa dokazuvas deka samo nemas odgovor,Pusti gi drugite.

Ajde kje ja igram tvojata igra:P

Pojma nemam koj go znae odgovorot kako raboti masinata. Ponataka?

Секоја машина пред да биде произведена, се прават пресметки и симулации и секое нејзино движење при манипулација и при работа е опишано со равенка во просторот. За тоа во поново врене се прави и техничка документација и таму е се` наведено.

Секоја машина (прототип) која е произведена е подложна на тестови прво, пред да биде дадена на употреба.

А вашето прашање кое е?
И ќе те замолам уште еднаш, на другата тема прашај.

Ova ne e odgovor na moeto prasanje.Jas ne prasav za pred da bide proizvedena.Jasno e napisano prasanjeto, procitaj go.
--- надополнето: Aug 27, 2011 11:13 PM ---
Ajde kje ja igram tvojata igra:P

Pojma nemam koj go znae odgovorot kako raboti masinata. Ponataka?
Ponatakaj ke ostavis za nekoj pameten moze on ke znae.Priznaj si deka ima i popametni od tebe.

Ova ne e odgovor na moeto prasanje.Jas ne prasav za pred da bide proizvedena.Jasno e napisano prasanjeto, procitaj go.
Значи, за секоја машина има техничка документација и таму е толку добро појаснето се` (ако знаеш да читаш, нормално).

3-ти пат: За овие прашања имаш друга тема

Ponatakaj ke ostavis za nekoj pameten moze on ke znae.Priznaj si deka ima i popametni od tebe.

Of lele. :tapp:

Ne kje da ti bese toa celta so prasanjeto ama aj neka ti bide;)

Kje pocekam koga kje dojdes do vistinskata namera so postavenoto prasanje:cool:

p.s Mozese da go smenis prasanjeto. Nemoj so isti gluposti kade stignes i koga stignes. AKo ne s elazam ova ti e treto mesto (tret forum) so vakvo nesto. Menjaj malku:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom